ВИП отделение към АГ болница Варна

• 60 956
  • 802
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Някой може ли да сподели как точно трябва да изглеждат 2та комплекта пелени от списъка - тензухени или бархетни, с какви размери?
Също исках да попитам дали трябва/разрешават да се носи помпа за кърма/шишета/залъгалки?

# 571
Някой може ли да сподели как точно трябва да изглеждат 2та комплекта пелени от списъка - тензухени или бархетни, с какви размери?
Също исках да попитам дали трябва/разрешават да се носи помпа за кърма/шишета/залъгалки?
Продават такива комплекти от пелени и от двата вида в магазините за бебешки неща-Хиполенд, Айко, в Бебе депото на пазара също има мисля. Те са по 3бр. от вид в опаковка.
Залъгалки, помпи и шишета може да си носиш, но за стерилизирането им ти си отговаряш. Варианта е или си мъкнеш ел.стерилизатор, ако сте взели, или трябва да имаш няколко и да ти ги стерилизират у вас и да ги носят(но то ако няма свиждания, ами само багаж могат да ти носят няма как). Аз лично си носех препарат и нова гъбка и си миех нещата на чешмата. Залъгалки никога не съм степилизирала, като паднат държах ги 30-40 сек. под вряла вода на чешмата и толкова, дъщеря ми никога не е имала гъбички.

# 572
  • Варна
Josefine, много ти благодаря за бързия и подробен отговор. Така се подготвих Simple Smile
Носихте ли козметика за бебето някаква?
Аз като гледам в един сак няма да се събера 😄

# 573
Аз не съм носила нищо като козметика за бебето, исках да видя с какво ги мажат там и как му понася. И първия месец много, много не съм го къпала с козметика, само с вода. Специално, мойта мома се роди 10 дни преди термин, но изглеждаше като преносена, с дълги нокти на ръцете и краката, една бухнала като козунак и със суха кожа и много пъпчици като гнойни по лицето и тялото. Всички страшно им се чудеха от какво са и даже я бяха отделили от другите бебета в неонатология, ще кажеш с варицела се е родила. Че ги изследваха, че пращаха секрет от пъпките в лаборатория. Накрая се оказа, че нищо и няма и това са запушени масти каналчета, понеже рязко е наддала 9ти месец. Точно поради тази причина добре, че не бях купувала никаква козметика за нея, щяха да са хвърлени пари на вятъра. Кожата й олио не понасяше, веднага се обриваше, само лосион и то не много. Със измивен продукт на А-дерма почнах да я къпя сигурно след повече от 2 седмици.
Мисълта ми беше, че те козметика за бебетата в АГ дават и да не дадат, 2-3 дни, че бебето е къпано само с вода нищо няма да му стане, даже по-добре за него. Бебетата се раждат със защитен слой мазнина(верникс), който е хубаво да се позабърше само леко и останалия да попие в кожата на детето и да я подхрани един вид за първия и сблъсък с външната среда. Казват, че е хубаво дори 24ч да не се къпе след раждането, тук в Бг ги къпят на 20тата минута, на повечето места.

# 574
Когато бях аз там акушерката идваше с една кошничка с продуктите, изкъпваше я и мажеше, после ми я оставяше да я облека.Не помня всички продукти на коя марка бяха, помня само гелчето за къпане бе на хип.
Аз не съм носила козметика, но това бе първото, което купих още 4 месец като бях, просто хванах някаква промоция на мустела (то се оказа, че и др.път има), не се стърпях да започна покупките, хихи.
Ползвала съм още от раждането само мустела и клоран(с невен) за нормална кожа и двете, но дъщеря ми не е имала проблемна кожа, дори очаквах и аз да се роди с пъпчици, суха кожа, но в началото беше много добре, по-късно имаше малко бебешко акне.

# 575
Josefine, много ти благодаря за бързия и подробен отговор. Така се подготвих Simple Smile

Родих Ноември 2019. Козметика не съм носила, само крем против подсичане. Тогава използваха продукти за къпане на българската марка Бебо.

# 576

Родих Ноември 2019. Козметика не съм носила, само крем против подсичане. Тогава използваха продукти за къпане на българската марка Бебо.

Все още тях използват. Аз родих май месец.

# 577
Правиха ли ви клизма?

# 578
Правиха ли ви клизма?
На мен не са ми правили, и не познамам мама родила на 7ми етаж, която да е имала клизма.

# 579
И на мен не са.

# 580
Аз бях планово секцио и не са ми правили.

# 581
Ох някъде по назад в темата коментирахме пелените( даже и аз бях писала) но нещо немога да го намеря. Та по последна информация тези 2 пакета пелени взимат ли ти ги, или остават при нас ( както беше през 2018г).
И имам една молба разбира се ако е възможно. Някоя мама може ли да снима графика на лекарите? Естествено ако имате възможност

# 582
При мен февруари не са ми взимали пелените.Останаха си за мен.
Купих ги от бебе борсата 2 пакета.

# 583
Не съм носила пелени, не са ми и искали. Като ми дадоха бебето си имах дрешки за него и пелена за постилане. Одеалце си носете, че техните са гадни, и прани пелени за ползване в стаята.

# 584
Пелени носих , две памучни за постилане,  четири тензухени за забърсване при хранене и едно одеалце . Пеленките ги взех от " Pepco" , много добри цени , взех си бая и сега ми вършат чудесна работа и вкъщи , както и за количката . Също така си носете и крем против подсичане . Вярно е , че при къпане използват тяхна козметика,  но когато сменяте памперса си трябва кремче. Мокрите кърпички също се стопяват, ще ви трябват поне два пакета.  Тези , които ги давате за неонатологията не ги връщат . Май е това Blush

Общи условия

Активация на акаунт