Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 368
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Кали, относно джаскането Grinning моя юнак все още е седалищно разположен и понякога, като ме срита ме боли ниско долу - нормално било. Като се бил обърнел съм щяла да имам нужда от нови ребра, поне така ме "успокои" докторицата Grinning На ФМ съм на 19, че тия прегледи 1 път месечно вече ме нервират Grinning и сега 2, за да ми е мирна главата. ЖК ми е чак на 30 април. На предния преглед чавето беше 900 грама, сега вече ми е мерак да знам колко е, защото си ми натежава, а и вече не само ритници усещам, ами и завъртания, леките му опити да ми излезе през пъпа и така.

# 181
Здравейте.
Успех на всички майки с проблеми, направо като ви чета виждам, че аз хич не съм зле. Само почнах повече да се уморявам и да ме наболява кръстът, но търпимо. Очите също почнаха да ме болят - странно...
Живи и здрави и нашето бебе ще си е при нас в спалнята. Имаме друга стая за него, но като порасне ще го местим. Спалнята не е малка, така че ще пребоядисаме нея сега съвсем скоро. Според вас трябва ли да е с бои за деца, има такива специални? Според мъжът ми и колегите му, не е нужно да е със специален латекс, но аз май държа на него...
Иначе хич не ми се прави секс и на мен, а преди не бях такава Blush А и лекарката ми каза само с презерватив и то много внимателно..Той не обичал презервативи и така, рядко правим.
Аз моето бебе го усещам все още ниско долу и то предимно вечер, през деня лекичко се мести...
Приятен слънчев ден Nature Sunny

# 182
  • Варна
Абе аз сега говоря така, че нямам нищо против мм да поспива и на дивана понякога, ама нека му дойде времето и ще го мислим. Естествено се надявам на помощ от негова страна за всичко - чистене , готвене, да възобновя ходенето си на танци, фитнес, социалния си живот, ходенето по процедури.. абе лигла съм си и като се прибере от работа ще искам да му оставам щерка му и да се занимават. В крайна сметка, ако основно се кърмим вечер какво може да ми помогне той ?Цици да му вградя освен Grinning
Това с джаскането ниско долу и аз се притеснявам , че после ме болят сякаш яйчници... като от менструална болка.. ама всъщност не е такова, просто си вкарвам филми. Ритка ли ниско долу и после болу долу, Ритка ли настрани и нямам проблем.
Да ви питам вашите кореми заемат ли странна форма ? Моят 2-3 пъти вече като лежа на ляво и изпитвам дискомфорт и едно стягане , издуване само в лявата част, завъртам се по гръб и гледам корема ми от лявата част издут и твърд... много странна форма заема. Докосна го и почва да се смалява и да заема нормална равна форма. Мисля си, че това  е нещо дупе, главика и се намества?

# 183
  • София
Мис_В, точно бебока е. И аз сутрин особено като се врътна от лява страна по гръб и се озовавам с един щръкнал я гъз, я глава, не знам кое къде му е вече Grinning много е смешно. Понякога чак ММ се шокира като го види и като тръгне да пипа и малчо се скрива. Напоследък все повече усещам и бумканици високо към стомаха вече, ама ми се струва, че не се крачка Grinning надявам се да се врътне, ама в крайна сметка и да не се - пак ще го измътим някак.

# 184
Ооо при мен вчера и днес такова чекнене,въртене и ритане пада,че нямам думи.Откакто съм започнала да го усещам,тези два дни активноста му е най-висока. Smile И вчера вечерта като си легнах,и като започна едно въртене..корема ми чак подскачаше.Ту отляво се издува,ту отдясно,ту в средата..даже единия път мексиканска вълна направи SmileSmile . Но и при нас винаги когато ММ сложи ръка да го усети,се спотайва и спира да шава..Голям маймун е. Neutral FaceSmiley

# 185
  • Варна
Моята миналата седмица на прегледа беше с главата долу, което ме напрегна, защото тежи точно на шийката. Аг каза, че след 20 минути може и да се завърти в друга поза, защото още има доста място. И усещанията ми ниско долу били ръчички. Тея дни май вече не е с главата надолу, зашото не ми тежи така много и усещам по в дясно тупаниците... явно от крачета. От ляво рядко усещам нещо заради плацентата , която е там отпред. Имат време и място да се въртят още. Аг-то каза "да видиш после като почне да рита в ребрата "... голямо плашене !
Мм сложи ли ръка и в 80% спира всякакво движение. Аз я изкарвам, че е супер активна, а мм вика "гледай кво спокойно момиче имаме". Спокойно щото не е в неговия корем !

# 186
Колкото семейства, толкова различни варианти за сън - няма вярно и грешно Simple Smile От познатите ми съм виждала най-различни варианти - бебето и майката в една стая, бащата в другата; всички заедно; бебето отделно; най-нестандартният вариант май беше бащата с бебето в едната стая, майката в другата и той ѝ го носи да кърми Simple Smile Но в крайна сметка, работеше чудесно за тях Simple Smile

Хубавото е, че няма нужда да се решава веднъж за винаги - опитва се - ако работи - супер, ако не - променя се Simple Smile А и с времето, нуждите на различните членове на семейството се менят, та винаги може да се нагласи нещо временно или по-постоянно.

Нашият вариант също не е много стандартен, но си ни е удобен и не бихме го заменили в момента за нищо. Бебето ще е в спалнята, както и всички останали Simple Smile Включително двете ни по-големи деца (на 3 и 5г) също са все още при нас и за момента нямат желание да спят в друга стая, но и ние нямаме нищо против - няма нищо по-хубаво за нас от това вечер да се гушнем всички преди лягане или пък сутрин да се събуждаме усмихнати заедно... Наслаждаваме се на това време, защото растат толкова бързо, а след няколко години вече и да искаме няма да се гушкат.

Иначе имаме отделна стая (на квартира сме, но не планираме да купуваме жилище), която ще направим като детска, когато дребните поискат, ако все още живеем тук. За момента там има легло, ако имаме нужда от усамотяване с половинката, това е нашето местенце Wink

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 17:30 от ada123

# 187
  • София
Вчера бях на преглед,  не ме гледа с ехограф,  въпреки, че й казах, че трябва да следим околоплодните води, пребърка ме да ми види шийката,  след като аз я попитах - няма ли да мерим шийката,  не знам какво беше това мерене-каза  че е добре... След като не обърна внимание на водите, я питах да ходя ли на трета фетална при Марков, защото имам час от отдавна записан,  тя каза, да по добре иди...Добре че имам само още едно посещения при нея,че вече много е започнала да ме дразни,  все прехвърля на другите да ме гледат. На 02.06 влизам в 45-дневния,  та от тогава започвам да си ходя при другата лекарка при която ще раждам, и при която съм раждала и първото си дете.

След пребъркването за шийката,  доста ме заболя, но ке съм прокървила нещо.

Относно спането и стаите- с първото си дете бях такава ентусиастка - ще спи само, стая за принцеса направихме...и след първата безсънна седмица със 100 пъти ставане от спалнята в детската,  се отказах и се преместих в детската... Та до ден днешен - 6 год съм си в детската...
Таткото го будех нон стоп в периода на коликите,  защото тя само ревеше и се носехме на ръце,  та той ме отменяше да подремвам няколко часа.

Сега често я оставям на бабите, за да си обърнем малко внимание с мм,  също пък тя обича да спи о при татко си в спалнята, та все още не е самостоятелна.

Сега с новото бебе,  съм се настроила, че ще я пробвам да спят с кака си сами, каката е изявила желание, но нямам големи надежди,  сигурно схемата ще е - каката при баща си, бебето с мен и така...

Няма да взимам никакви кошари,  или с каката на спалня или с мен на спалня.  Това ставане и взимане от кошарата за кърмене е ужасно изтощение и болки в кръста.

Относно секса сега по време на бременността - правили сме го 3-4 пъти,  нямам желание, а о се чувствам дебела, напоследък е още по зле ситуацията, като съм саваната в кръста.

За кръста АГ то ми обърна доста внимание, каза че трябва да го оправя докато дойде време за раждането, защото мога да се схвана нечовешки като ида да раждам и да не мога да напъвам дори. Слагала съм си преди едни хомеопатични инжекции Дискус комозитум от Германия, сега можело пак да ги ползвам,  та си ги поръчах и ще се бода 10 дни, дано ме отпусне.

# 188
Ей, такива пък дето с досада те преглеждат, направо не мога да ги понасям Rage За какво си я положил тази клетва, като бременна жена не преглеждаш нормално Rage . Отвратително е това с бъркането Persevere , деда беше само ехограф...и ако можеше пък и поне веднъж на седмица да го виждаш бебчо мммм идеааално щеше да е..

Колко е хубаво това със споделянето - аз наистина си мислех, че само моето бебе е турбо активно Laughing и си викам аз ли нещо го напрагяяям, ако сега се мята така, като излезе какво ще ме очаква Smiley, ама явно не сме само ние така.
Луси-лу, мерси за отговора, поне ще съм спокойна, че е нормално.
А относо това плашене в ребрата, то при всеки си е различно, ама и мен през първата бременност само това ми казваха и нито веднъж не съм усетила ритник в ребрата. Корема ми заемаше извънземни форми, ама чак в ребрата пък.

Сади, защо секс само с презерватив??? На нас тук изрично ни казаха даже, че семенната течност е полезна за плацентата.

# 189
  • Варна
Моето бебочр имам чувство че постоянно е с главата надолу.. не усещам да се върти. Ритничетата са горе почти до гърдите ми. Все в ребрата ме рита . Защо не се мести Незнам ?!? Последните дни ритничетата са на ръба да боли, не помня как беше с предната бременност мн време мина от тогава. Някоя от вас ще бъде ли със секцио? Ориентирали ли сте се вече за екип ? Аз мисля другият месец да се срещна с желания от нас доктор, да видим как върви и ориентировъчна дата. Най- вероятно края на юни, съмнява ме да устискам до термин(2.07). Живот и здраве ще видим, може пък да е със собствено мнение бебока. Хайде да поемам към задачите, че ги върша със скоростта на мравка Sad

# 190
От май месец излизам в болничен, почнах много да се уморявам а и всичко ме дразни в офиса, не е нужно да съм герой на труда до последния ден. Шефката ми е злобна стара мома и хич не  е доволна, но не може нищо да направи😊 През май ще почна и с покупките, че нищо не съм взела, избрала съм легло и количка, но ще ги взема края на май. Лек ден на мамите

# 191
Сексът с презерватив сигурно е заради постоянните ми гъбички, само за малко ги изчистих и сега мисля, че пак имам, щото ме сърби и имам малко бяло течение, сигурно на прегледа ще ми взима микробиология пак...А иначе всеки път ми гледа как е шийката, но не ме боли от това, много е внимателна...

Аз сигурно ще раждам секцио, понеже имах едни проблеми с черния дроб преди и ми го препоръчаха, а и съм на 37 години и май е почти задължително на тази възраст. То секциото винаги се прави преди датата на термина, нали?

Все ми се струва, че има време, ама май бързо ще мине Blush

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 17:02 от Saddy3

# 192
Аз моя го усещам като косатка - само преплува насам натам и рядко рита. Само дето аз редовно като отварям врати и го блъскам горкия.

Не са ме гледали за разкритие, но успях да навия доктора да почнем с тоновете от следващия преглед - 31 седмица. Нямам търпение за всеки преглед и колкото и да ми казват, че всичко е наред, аз все си мисля на какво още да отида, но май е нормално.

Още не е ясно дали ще раждам секцио или нормално, но ми се иска да е при следящия ме - тоест в Надежда и ако всичко е както трябва  ще е там. Чудя се и за Токуда, заради неонатологията. Най-накрая имам чуството, че ще родя във ваната.

Вече съм взела повечето неща и даже се дразня, че почти нищо не остана. Поръчала съм на майка ми от Франция да ми донесе козметика, купила е дрешки и други щуротии. Много се дразня на разликата в цените. Например тук за 2 евро можеш да си купиш пакет с 12 монодози ФР, а във Франция - 40, на себамед мокрите кърпички тук са 14 лв, а там - 2 евро, и така за всичко останало.

Колкото да спането-за сега сме го настанили при нас - взела съм от онези креватчета, които се допират до леглото. Надявам се до година, година и нещо да го преместим в самостоятелна стая. За сега цялата банда, че и кучето ако не се научи да спи в хола, ще сме в една стая.

# 193
Привет мами 😋
И аз искам секцио заради годините, а и имам други причини, въпреки че доктора ме натиска за нормално раждане.

Момичета, напоследък имам доста газове и корема ми става супер подут и напрегнат!
Сега малко да ви разсмея. Оня ден пътувам във влака и съм си вдигнала коленете и съм ги подпряла на предната седалка и си чета книжка. Без да мога да удържа един газ напиращ да излиза, пръцнах звучно! 😰Последва около минутно мълчание. До мен на седалката нямаше никой, но наоколо беше пълно. След малко си протегнах нагоре вратлето да разбера дали някой не ме е чул и установих, че всички хора във влака са със слушалки! 😂Да живеят технологиите! 😁 Смях се с глас като ряпа за около 10 мин без да спра, за малко да си изпусна спирката! 😂😂😂

По този повод ще ви разкажа един виц, на който също много се смях:
" Възрастна двойка в църквата:
- Скъпи, токущо без да искам пръцнах, но беше тихо. Какво трябва да направя?
- Скъпа, трябва да си смениш батериите на слуховия апарат!" 😂😂😂

Ох пак се кискам като луда! Бебето е като в люлка! Все пак смехът е здраве! Много усмивки и позитивно настроение на всички! 💗

# 194
Мен само ме сърбят ръцете да купувам неща, а няма смисъл , защото има тооооооооооооооооооооолкова много дрехи от кака си, че просто хвърлени на вятъра пари ще са. Само и само да си задоволя ненаситността. Засега успявам да се въздържа, ама ще видим.

Аз съм си със секцио. Първата бях и втората нямам избор. Датата е винаги преди термина, да, горе долу 10дни преди термина.

Цените наистина са безобразно надути в България, ама чак такава огромна разлика в кърпичките пък Frowning

Общи условия

Активация на акаунт