Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 372
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Аз имам мамас енд папас Сола - страхотна, лека, маневрена. Бях много доволна. Мислех да я продавам сега, че за близнаците няма да я ползвам, но пък сестра ми реши да й я пазя на нея. Марката е от високия клас и за мен доста си заслужава. Аз си я взех за без пари от ибей ми с 3 коша и всички аксесоари втора ръка

# 466
  • Варна
За количките много зависи какво ще е ежедневието на майката. Имам познати които живеят на центъра до морската- нито кола ползват , нито автобуси.. буквално само я бутат количката. Даже майката каза, че нито веднъж не я е сгънала. И аз ако бях на нейно място и аз щях Да се ръководя само от маневреност и красота. Ама като съм извън града и ежедневно се качвам на колата даже за да стигна до магазина, да взема и заведа голямото дете до училище и т. н. Ще ми се разкаже играта от сгъване и разгъване и товарене в багажника.
Мамаса според мен чисто визуално са най- красивите колички. Но да тук във Варна ги няма наживо. Гледам по парковете количките и преобладават Мutsy. Даже имам чувство , че всяка трета е такава. Виждам и доста колички над 2000 лв и с мм си мислим заслужава ли си наистина чак такава инвестиция ?! Толкова много неща има да се купуват в началото и Незнам ама има много добри колички за под 1000 и с остатъка бихме отишли на една малка почивка есента.. Това е лично мнение  с което не целя да засегна никой!

# 467
И аз ще изкажа лично мнение (не че някой ме пита Grinning)  Толкова много пари за количка не е оправдано. Говоря за суми около 1000 лв. Няма значение какъв е стандартът на семейството.

# 468
За количките днес разгледахме няколко модела и най ми допадна Chipolino Malta модела, лека е и маневрена, лесно се разглобява и има всичко необходимо, цената й е приемлива. Количка за 2000лв е чисто изхвърляне,разгледах една на Мутци, не е лоша, но не открих нещо невероятно като сензори или да се движи сама...

# 469
  • Варна
Моята количка е на Хаук 3 в 1 ( със столче за кола!) и е 799 лв , отделно ми направиха още малко отстъпка. За Иканди количка с подобни характеристики без столче за кола -1600! Ами няма как , като знам колко ползвах предният път количка- все на ръце искаше. И сега се замислям за слинг или кенгуру. Само малко видеота май трябва да погледам как се въртят тези шалове. Някой знае ли дали са подходящи за новородени?

# 470
Мацки има хора и с много висок доход, съответно 2000лв за една количка нищо не са за тях. Всякакви хора. Моята мамас енд папас струваше в магазина в София със всички кошове и оригинални аксесоари около 3000лв. Аз също държах на марка и на хубава количка, взех си я със всичко за 350лв от ибей с доставката. Но не ми дремеше да е втора ръка, не живея на центъра и колко рагзлибяване и товарене видя не е истина. А и хубава количка за всеки е индивидуално. Аз примерно никога не бих си купила полска количка, като танкове са ми. Мутци ги харесвам, но дори и втора ръка пак бяха цифри. Сега с близнаците пак си взех количка втора ръка за 200лв,още кошове за 120 и чакам чанта за 50. Ново всичко щеше да 2500. Ами не виждам смисъл след като след второто влизане в асансьора и в колата ще е издрана от всякъде. Но пък има хора които няма много средства но не... Всичко трябва да им е ново. Затова аз съветвам който каквото си е харесал и намерил за добре, само да му е удобно и да не мрънка колко била цената, все пак сам си я е избрал

# 471
Evropa, за новородено ставт слинговете. И там цените са....минимум 100 лв. шал, което ми е съм в повече. Аз съм загледала слинговете с халки, че по-лесно се връзват, има евтини, които обаче не били много качествени. Има и няколко, които са предварително вързани, например Caboo, които също са удобни според мен. Кенгуро не - не стават за новородено, а и вече са отречени като вредни. На мода са едгономичните раници, но и те са си доста скъпи.
Аз лично, тъй като не знам колко ще са подходящи за лятото, мисля да изчакам малко. Има и много възможности за наемане или пробване на раници, от които мисля да се възползвам заедно с бебето.
По темата за количките - важно е всеки да избере подходящата за него и да си я бута с кеф. Консултантът в магазина ни каза, че като човек с 3 деца, би си взел Макларън, който става за новородено. За третото си дете приятелка взе недолюбваната Мима и беше много щастлива и доволна. Аз не съм особено практична и съм емоционална и без да гледам и да мисля много избрах след посещение на 3 магазина и много часове пред компютъра. Намерих и най-изгодния вариант за това, което бях избрала и се надявам да не ме е много яд. Не бих взела на старо единствено защото имам ужасен късмет и след две по-големи покупки, едната, от които отиде в кофата, а на другата направихме 100 ремонта, не смея. Та...разни хора, разни идеали. Важното е всеки да си следва своя Hug

# 472
  • Варна
Аз бях на мнение, че скъпите колички са пълна гъзария, докато не стъпах в магазин и не побутах и разхледах, Icandy strawberry....
Eмииии и двамата с мм бутахме кви ли не колички по-нисък клас и се съгласихме , че Jane Epic ни е по-маневрена, ама определено всичко останали ни спечели в Кендито...
Ние сме нисички и Jane ни се стори все едно бутаме трактор....а и с това шаси дето отвсякъде някви кабели, амортисьори...и все пак ни е в ценивия диапазон и ако не харесаме друго тя ще е !
За съжаление няма как да дадем 1600 лв само за 2 коша без нищо друго към количката... , а малкия сенник на Кендито задължава за купуване на чадърче...опа още 80 лв... и другите необходими неща и става над 2000 бона, което си е адски много.
Има смисъл в количките, които са от високия клас... например гледахме параметрите и на CYbex Priam... еми шасито е 5 кг... къде ше го сравняваме с шаси по 10-12 кг при количките от по-ниския клас. Ама цената и нейната е безумна !
Хората , които имат взъможност нека си купуват и Мима и Стоки , различни вкусове, различни финансови възможности.

Ние купихме кошарата и матрака втора употреба, но пък си я видяхме на живо и 10-те драскотини, които има по нея не ни притесняват. За количка също ще огледам втора ръка след като знам точно какво искам.

# 473
Замисляте ли се за фотосесии на бебоците? Аз съм си поставила за цел до края на месеца да се свържа с няколко фотографа и да уговоря нещо с някой конкретно. Мислих и за фотосесия за себе си, но в крайна сметка се отказах, реших че не си струва да правя снимки които най-вероятно няма да изпринтирам или да гледам после никога отново.
За мен всички бебешки неща са консуматив, взимаш ползваш няколко месеца и хвърляш, подаряваш, раздаваш, даваш за блоготворителност. Почти нищо не пазя, може и да е грешка, но такава е моята реалност. Единственото, за което съм склонна да дам повече е столчето за кола, safety first. Преди да купите столчето погледнете показателите му на краш тестовете, инцидентите стават ужасно бързо.

# 474
И аз не пазя нищо. Не харесвам плюшкиновци- прекаленото трупане задържа отрицателна енергия, а и с 4 деца няма къде да складирам всичко.

Ако си купувате столче за кола втора ръка, проверявайте срока на годност! 👍

# 475
Малко да се отклоня от темата. Мислите ли, че УЗ вреди по някакъв начин на бебето? Аз понеже постоянно имам някакви притеснения ходя поне на 2 седмици да го гледат и да следят кръвопотока /предразположена съм към тромбофилия/. Единия лекар, при който ходя прави по- обстойни прегледи, 30 мин приблизително. Четох, че бебето се стресирало от шума, което ми е странно, понеже моето почти винаги на преглед спи. Сега не знам какво да мисля, да разредя прегледите май няма да стане, понеже нали накрая ги гледат по-често. Ох, само затова не бях се притеснявала.

# 476
Малко да се отклоня от темата. Мислите ли, че УЗ вреди по някакъв начин на бебето? Аз понеже постоянно имам някакви притеснения ходя поне на 2 седмици да го гледат и да следят кръвопотока /предразположена съм към тромбофилия/. Единия лекар, при който ходя прави по- обстойни прегледи, 30 мин приблизително. Четох, че бебето се стресирало от шума, което ми е странно, понеже моето почти винаги на преглед спи. Сега не знам какво да мисля, да разредя прегледите май няма да стане, понеже нали накрая ги гледат по-често. Ох, само затова не бях се притеснявала.
Чак супер вредно не мисля, но мисля е по вредно мама да параноясва и да се притеснява. Аз не и с първата бременност и сега не ходя много често на прегледи, ако не ме извика доки извънредно

# 477
Включвам се и аз за количките. Снаха ми ми подари нейната Мамас енд Папас с 2 коша и кошница с дръжка, която става и за количката и за автомобила, така че буквално спрях да гледам колички. Много е запазена, само я измих, изчистих и е готова за разходка Simple Smile

# 478
Има слингове на приемливи цени от български производители. Ние имаме от Шушулка и от Зилана. И раници от бг производители също, но тях не съм пробвала лично.

# 479
Li
Има слингове на приемливи цени от български производители. Ние имаме от Шушулка и от Зилана. И раници от бг производители също, но тях не съм пробвала лично.

Доволни ли сте от тях? Аз бях харесала Зиланата като за проба, но приятелка ме разубеди. Сега гледам на Шушулка и се чудя.
 По-скоро ще пробвам първо да взема нещо под наем или направо ще почна с пробването на раници есента, че вече ми се вижда много топло. Следя и темата за бебеносенето и си сменя мнението през ден...

Общи условия

Активация на акаунт