Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 397
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
 Мен пък никой не може да ме накара насила да раждам секцио.Аз съм твърдо "ЗА"естественото раждане.Имам две такива и дано и сега всичко да е нормално .Няма нищо по хубаво веднага да си на крака.Аз се възстанови точно за два часа ,а детето си беше при мен от първата глътка въздух.Секцио без медицински причини за мен е глезотия.Извинявам се  не искам да засегна никой ,това си е мое мнение.Щом ше ставаме майки нека да е както трябва.

# 211
Според мен е рано още да се мисли, че бебето било седалищно.Сега си се въртят ,както си пожелаят. Мен ме секцираха в 38- ма седмица със седалищно бебе и пак нямаше да е секцио, но доктора каза за всеки случай!
Доволна съм, нямам оплаквания, пък сега ще видим - не сме говорили още с доктора.

# 212
Луси, точно вчера и аз получих така чакания комплимент кашалот Joy обръщането в леглото е истинско изпитание, чудя се след още някой и друг месец дали няма да ми е необходима товарна количка Joy

# 213
Глезотия е естествено, но след като си плащам аз избирам Simple Smile след 3 пластични интервенции, не знам, какво може да уплаши Simple Smile))

# 214
  • София
Всеки си избира как да роди, дали сексцио ,или естествено. Тва да избереш да те срежат не те прави по-малко майка. Нямаме право да съдим хората как да си живеят живота. Аз ако мога ще родя нормално,ако не стане - секцио и тва е. Пак съм дала живот и ще го гледам, докато съм жива. Ако искат да намерят начин и през ушите да ми го изкарат пак няма да съм по-малко майка или нещо повече от другите, щото нали - рядкосрещано и невероятно Grinning

Свиркайте си, аз се мъча тук със SAP дето само крашва и вече ще избия някого.

# 215
И през ум не ми е минавало да раждам ествствено. Още 5тия месец казах на моето АГ, че ще раждам секцио и не искам да ме убеждава и да ми “налива акъл”, че съм млада и е по-добре естествено.
Даже не търся причини за секцио, просто го реших и това е. Simple Smile ще видим след това дали е правилното решение

И през ум не ми е минавало да раждам ествствено. Още 5тия месец казах на моето АГ, че ще раждам секцио и не искам да ме убеждава и да ми “налива акъл”, че съм млада и е по-добре естествено.
Даже не търся причини за секцио, просто го реших и това е. Simple Smile ще видим след това дали е правилното решение

+1
Но за съжаление, аз все още водя голям спор с моето АГ за това секцио. Упорито ми отказва и това си е...
Но, в крайна сметка не е единственото АГ в София и вече съм намерила с кой да я сменя 😄
Няма сила, която да ме убеди да родя нормално.

Не ми е работата да "наливам акъл" на някого, особено за начина на раждане, но ако приемате съвети, бих ви препоръчала да съберете максимално информация за предимствата и недостатъците на двата типа раждане, няма какво да загубите. И тук нямам предвид кое боли повече и кое по-малко, а ползите както за вас, така и за бебето при естественото раждане, защото изобщо не са за подценяване - за тъй наречената "първа имунизация" на бебето, преминавайки през родовия канал, която му дава неща, които за съжаление няма как да получи от другаде. Но това е само едно от нещата.. Има много информация за евентуалните последици в бъдеще.
Също така не бързайте да отхвърляте съветите на АГ-то, само защото не съвпадат с вашите, все пак те са специалистите и тези, които всеки ден правят това, което ние правим по 1-2-3 пъти в живота си.
Просто не мислете от днес за утре и обмисляйте добре всичко, което ви се казва. За ваше добро е и за доброто на бебчетата.

Относно нормалното раждане след секцио - възможно е, но за съжаление е рядко срещано явление, тъй като в голям процент от случаите се получават едни вътрешни сраствания, след които нямаш абсолютно никакъв избор. Тогава се прави задължително секцио и задължително преждевременно! Което е и поредния минус, защото детето винаги идва малко или много недоносено. А най-големите рискове за всякакъв вид усложнения се проявяват именно при недоносените бебета.
Ако имате възможности посещавайте лекции за бременни, много полезна информация може да получите там Simple Smile

# 216
Второто ми раждане беше нормално след секцио, така че това не е някакво невероятно изключение. Никого за нищо не убеждавам,  НО моля ви ако това е първото ви раждане обмислете добре ситуацията. Имам няколко приятелки, които горчиво съжаляват, че първото им раждане е било секцио. Животът е толкова пъстър и шарен и непредсказуем, никога не знаеш какво те чака утре. Едно секцио по скоро лимитира отколкото да ви дава възможности.
Добре, че сте вие да се замисля за покупките за беба. Нищо не съм купила, а се нуждая от всичко -  легълце, кошче за кола, коритце и какво ли още не. Обаче единствена покупка, която занимава ума ми е чантата за памперси, гледам си ги и си умувам коя да си купя. Всеки луд с номера си.

# 217
  • София
Чанта за памперси даже не бях сещала да купувам Grinning Гледам някои дискутират и кош за памперси - и за това не подозирах, много съм боса явно Grinning Последното,което ще се сетя е, че ще ми мирише на ако по цял ден Grinning Иначе корито харесах от айко, ама има време за него Simple Smile Засега съм се спряла с покупките, за да мога да си начеша крастата като изляза болничен.

# 218
  • София
Скрит текст:

+1
Но за съжаление, аз все още водя голям спор с моето АГ за това секцио. Упорито ми отказва и това си е...
Но, в крайна сметка не е единственото АГ в София и вече съм намерила с кой да я сменя 😄
Няма сила, която да ме убеди да родя нормално.

Не ми е работата да "наливам акъл" на някого, особено за начина на раждане, но ако приемате съвети, бих ви препоръчала да съберете максимално информация за предимствата и недостатъците на двата типа раждане, няма какво да загубите. И тук нямам предвид кое боли повече и кое по-малко, а ползите както за вас, така и за бебето при естественото раждане, защото изобщо не са за подценяване - за тъй наречената "първа имунизация" на бебето, преминавайки през родовия канал, която му дава неща, които за съжаление няма как да получи от другаде. Но това е само едно от нещата.. Има много информация за евентуалните последици в бъдеще.
Също така не бързайте да отхвърляте съветите на АГ-то, само защото не съвпадат с вашите, все пак те са специалистите и тези, които всеки ден правят това, което ние правим по 1-2-3 пъти в живота си.
Просто не мислете от днес за утре и обмисляйте добре всичко, което ви се казва. За ваше добро е и за доброто на бебчетата.

Относно нормалното раждане след секцио - възможно е, но за съжаление е рядко срещано явление, тъй като в голям процент от случаите се получават едни вътрешни сраствания, след които нямаш абсолютно никакъв избор. Тогава се прави задължително секцио и задължително преждевременно! Което е и поредния минус, защото детето винаги идва малко или много недоносено. А най-големите рискове за всякакъв вид усложнения се проявяват именно при недоносените бебета.
Ако имате възможности посещавайте лекции за бременни, много полезна информация може да получите там Simple Smile

Вече се запознах. А и около мен всички са раждали и съм чувала и двете страни. И на лекции за бременни ходя, та и там ме запознаха с предимства и недостатъци.
Относно съобразяването с мнението на АГ - тя вече на няколко пъти ме убеди, че не мога да разчитам на нея, така че със сигурност няма да се съобразя с мнението ѝ.
Simple Smile

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 12:58 от AnMary

# 219
  • Варна
Няма нужда да се налива акъл на никой! Всеки си има глава на раменете и се е доверил на даден доктор. Аз лично не се доверявам на на кой да е или на неща написани в интернет. Бях преди години на една лекция на една неизвестна девойка и повече не бих посетила подобен сорт мероприятия. Незнам от къде черпят инфо за тези беседи и лекции ,и кой ги контролира , защото някои от нещата са безумни. Сульо и пульо изнасят лекции- е не благодаря. Ще се доверя на инстинктите си които са в пъти по - силни когато жената стане майка. Не се предоверявайте момичета !
Най- големият риск при естествено раждане след секцио това са срастванията и невъзможноста да се предвиди вътрешно разкъсване и масивен кръвоизлив( множество нови кръвоносни съдове се образуват за изхранване на плода) . Затова и малко са лекарите поемащи риска за естествено след секцио. Колкото до това което някой спомена за плюсове на естественото, това че бебето минава през родовият канал- отдавна е доказано поскоро минуси и риск от заразяване с патогени( в днешно време - носители на херпес, гъбички, и различни видове стрептококи и стафилококи, а при някои и е- коли).Още много мога да пиша , за “ползите “ от естествено. Единственото истинско е бързото възстановяване на мамата! Секциото е щадящо бебето и травмиращо родилката.Все пак доверете се на специалиста, моето мнение е не надтоявайте нито за едното нито за другото, а си намерети доктор на който можете да вярвате и ви вдъхва сигурност и спокойствие!

# 220
Чанта за памперси даже не бях сещала да купувам Grinning Гледам някои дискутират и кош за памперси - и за това не подозирах, много съм боса явно Grinning Последното,което ще се сетя е, че ще ми мирише на ако по цял ден Grinning Иначе корито харесах от айко, ама има време за него Simple Smile Засега съм се спряла с покупките, за да мога да си начеша крастата като изляза болничен.
Кош за отпадни памперси предполагам имаш в предвид, имах такова чудо, дори не се сещам какво го направих. Не ми вършеше кой знае каква работа. Виж чантата е друго нещо, ще я влача навсякъде с мен следващата година и половина, комбинация от суета и практичност, с превес на суета Simple Smile Simple Smile  Wink

# 221

Isabella.Fletcher, тези сраствания какво точно представляват и виждат ли се на ехограф? Мога ли сега да разбера дали имам такива?

# 222
Аз като раждах каката , при мен в стаята имаше момиче , което чакаше за операция. Била родила нормално преди 11 год. и от тогава страшни болки по време на цикъл, обилно кървене или пък никакъв. Казали й, че имала сраствания от вътрешните шевове тогава, та щяха да я режат и шият наново, толкова дълго време и то след нормално раждане! Така че едва ли няма да се проявят симптоми на срастванията!

Аз и друго да кажа - бях на консултация преди два дни 25 г.с. Взеха ми кръв и урина и слушахме тонове само, без ехографски преглед. Не е ли рано само за тонове ? Че и сестрата 10 мин. не успя да намери къде да сложи апарата на корема,чак се стреснах- помислих си, че са му слаби или пък , че изобщо няма тонове! На вас слушат ли ви само тонове вече ?

# 223
  • Варна
Пфууу, голяма дискусия за видовете раждане се е развихрила !
Аз винаги съм искала секцио, защото всички истории на родили естествено са повече от стресиращи !
Моята работа е да се срещам с майки токущо родили и такива психопатски истории чувам.... а децата, верно, че само с патология работя , ама с тея блъсканици по корема, за да излезе бебето все още се практикуват ! Пораженията върху новороденото понякога са огромни, родителите опитват да съдят болницата, лекаря (неуспешно разбира се) докато при едно секцио това няма как да се случи !
Аз обичам всичко да ми е известно, подредено с план ! За това плановото секциото ще ми даде една по-голяма сигирност и спокойствие.
И до тук спира желанието ми за секцио Laughing
Откакто съм бременна все повече искам нормално раждане. Ама с упойка, да не ме боли, че аз от едно щипане и преревавам... нисък праг на болка и това е  !
 Още повече, че с тая скъсена шийка и серклаж, ражднето трябва да премине по-лесно и бързо.
На картона ми пише малък таз... ми дребничка съм пък !
Това, че нося очила хич не мисля, че би повлияло върху решението за секцио.
Големия проблем идва при мен, че имам HPV високорисов 35 и мине ли тази моята девойка по родовите канали веднага ще се лепне и на нея. Милото ще го обрека на вирус още с първата му глътка въздух Sad За това към 30-32гс ще пусна пак генотипиране да видим имам ли си го тоя вирус активен и ако е там си е секцио 100 % . Ако имах момче нямаше проблем с този вирус ! Така, че мами, ако имате или сте имали някога HPV дори и нискорисков - брадавици в тази област и тн. имайте едно на ум за естествено раждане !
Да не говорим, че съм с тромбофилия и секциото също май е за предпочитане.
Моето АГ е на мнение, че ако излезе че нямам вируса е по-добре нормално, защото ако недай си боже след време ми се наложи някаква операция коремна е по-добре да нямам предишна такава. Да не говорим за срастванията след едно секцио ! Аз имам лапароскопия преди година и нещо, че от нея имам сраствания макар и с три дупки на корема , пък с цял разрез майко мила !!!!

# 224
Акъл не е редно да се дава. Човек или го има или не, а и няма общо с решението как да ражда. Това е като едни са женени други живеят на семейни начала. Всеки прави своя личен избор. Нека не се съдим. Аз умирах от страх при първото раждане. Искаше ми се секцио, но ММ ме надъха, че ще справя и нормално. Реших да оставя нещата в ръцете на съдбата. Най добрия ми избор. Тръгна нормално раждане бях на 9см разкритие когато ми бих 1 бусколизин, а имам невъобразимо нисък праг на болка. Поради мед причини се наложи спешно секцио. Благодарна съм за което, на следващия ден бях ток и жици и си ходех все едно не са ме оперирали. Изобщо не го мислете как е  бебето сега, има толкова време че може да се завърти още 100пъти. Лекарската ми е разказвала как приема родилка със седалищно бебе, подготвят я за операция за 2ч, режат и хоп бебето се завъртяло. И да не е седалищно пак може да не ви разрешат нормално раждане. Моята девойка си беше с главата надолу от 9м, преносих 3 дни като последния ден се завъртя в позиция задно тилно, което предполагаше доста тежко раждане за мен с много напъване и риск за нея. Не беше това и само  причината ми за секцио, а че тоноветв й паднаха рязко, което е най важното тя да е ок + имам наднормено количество ок. води и зелени, което предполагаше инфекция. И да е седалищно има случаи, когато пъпната връв ако е 20см нямам как да го изкарате без да се задуши. Мислете положително, съдбата си знае работата както и лекарите. Вие избирате дали да им вярвате или не. Тези, които са родили нормално не разбирам защо винаги искат да убедят останалите колко добре било.. Ми вие откъде знаете като не сте раждали секцио (изключай едната мама която е минала и през двете). Аз имам обяснение за бързото ми възстановяване и това е, че си бях минала през процеса на нормално раждане. Това, че бебето не е минало през родовия канал айде... Ще си го спестя от коментар колко е имунизация колко не, нито ви гарантира че детето няма да боледува нито му развива някой орган повече. Целта на всички ни е да имаме едни здрави бебчета, кой как ще ражда или ще кърми/няма да кърми, не го прави по малко майка.

Общи условия

Активация на акаунт