Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 370
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Да, вършиха ми добра работа. Особено при зъбите бяха спасение. Или когато върша домакинска работа - на детето му беше интересно Simple Smile Но с уточнението, че го носихме от 3 месечен някъде. Тогава нямах смелост и не бях уверена да го нося от новороден. И като порасна още малко взехме и раница на Pognae, която беше май към 180 лв. Най-много сме ползвали раницата и по-малко слинговете. Сега се надявам да се сдобия от някъде с еластичен слинг за новородено и да започваме веднага Simple Smile Гледам на Шушулка еластичните (този, който вече имам, е тъкан) и едни тензухени за лятото. Ще помисля и ще избера нещо. Все ще ми свърши работа.

Сетих се още нещо - някои библиотеки имат безплатен наем за определено време на еластични слингове.

Хаха, тъкмо пиша за бебеносене и във фейсбук ми излиза тази статия за четвъртия триместър.
http://www.moeto-zdrave.life/novorodeno-bebe/ Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 08:40 от little afternoon

# 481
Здравейте мами, днес бях на първото мерене на сърдечни тонове на бебо, всичко е наред, беше доста интересно, особено като сложиха колана и малката се разбунтува, яки шутове ми дари:)) Вие ходите ли на тонове и колко често се прави това изследване? Има ли мами с подути вени, на краката ми са доста издути, мажа се с лиотон гел, но голям ефект няма...Иначе от днес съм в болничен, сега ще се чудя как да си уплътня времето, но както каза лекарката ми: " почивай си сега, че после няма..."

# 482
Аз имам слинг на ЗиЛана. Ползвала съм го от 1-месечно бебе. Лятото ще си запарва обаче, колкото и да е тънък, но е незаменим

# 483
Момичета, моля дайте линкове да ги видим тия слингове, особено тези ставащи за новородено.
Toni2017 моите вени са ужасни, с нищо не ги мажа. Все още не ме болят, но визуално изглеждат много зле. Питах на консултацията последния път, отговорът беше, че нищо не може да се направи в момента. Онлайн съветваха да се носят от тия специалните чорапи. Аз носих такива чорапи докато раждах, в местната болница са задължителни. Побърках се, честно. Накрая се молих да ме изпишат от болницата само за да махна чорапите. Въпреки това съм си ги запазила прословутите чорапи, акушерките в болницата всеки ден ми четяха лекции колко са полезни и как те си имали един чифт и си ги обували всеки път като се качат на самолет.

# 484
Ами всички слингове шалове или ринг слингове са подходящи за новородени. Но еластичните са по-удобни за толкова малко бебе от тъканите. Нашият от Зилана е т.нар. слинг джоб и в една фейс група ми казаха, че не били подходящи за малко бебе, но реално позата на бебето в него е същата както и в другите слингове. И в youtube има клипове за връзване на новородено в такъв. https://www.youtube.com/watch?v=qbWAUf9Wpnw  И според мен си е ОК за новородено в изправена позиция.

# 485
  https://youtu.be/BdypkZV9V9E    ето на български инструкции.
  http://www.zilana.com/buy-shal.html оттук са размери и цени. Моя е 4,2м на 0,6м широк фин памук, еластичен. На моите 1,6м и 70кг, които бях след раждане, ми беше предълъг и го връзвах още веднъж отпред на кръста. За ММ, 1,80м и 80кг, му бе също малко дълъг, но не стигаше за връзване и отпред. Размера зависи от вашите габарити. Аз носих само в поза жабка, другите не ми бяха удобни.

# 486
Моят доктор каза да не го питам за тонове преди 36 седмица. По стечение на обстоятелствата ще имам две фетални този месец, защото мама ми е уредила и една в моя роден град. Има рожден ден и ще се радва много, а за мен също е радост да видя два пъти момиченцето ми. Та ще се консултирам и с друг лекар относно тоновете и пак ще споделя.

# 487
Според мен след 36 гс е късно. Т.е. не късно, но трябва да се започнат малко по-рано. То след 36 гс всеки един ден може да се роди бебето.

# 488
  • Варна
За лятото ще опитам със слинга, надявам се да не Спарва прекалено. Все пак ще излизам надвечер и главно по сянката. И без това по- принцип съм с ниско кръвно и лятото не си показвам носа преди 17 часа. Ще видим. Четох, че някои майки ходят сами да си купуват плат за слинговете. Нищо чудно и мен да ме хванат лудите тези седмици от безделие.
Аз средата на май ми казаха да отида за 45 дневния болничен и от тогава започваме с тоновете. Знам , че доста АГ викат бременните от 8 месец през две седмици , а от 9 месец всяка седмица за тонове.
Някой по горе беше писал дали е вреден ултразвука за бебето - категорично не! Не мога с терминология да обясня, но характера на изследването няма и грам облъчване или каквато и да е друга вреда.Ако зависеше от мен всяка седмица бих си го гледала на УЗ, толкова хубаво ми става ( даже и да не мога да различа отделните органи) само док да ми обяснява и съм в екстаз. Имам чувство, че времето между прегледите са години.! А като си представя , че след два месеца е го виждам всеки ден и настръхвам. Та определено искам слинг- не искам и за секунда да е далеч от мен. Ох, май откачам после друга песен ще пея  хаха

# 489
Иаз съм била така - след 34гс през 2 седмици на тонове - не е УЗ всеки път. 38-39-40, всяка седмица на тонове, а след 40-та, понеже преносих, ходих на тонове през ден

# 490
Не мога да си обясня защо тоновете се мерят толкова късно. Thinking Моя лекар ми ги мери от самото начало на бременността. Би трябвало взеки АГ да има доплер. Аз дори исках да си купя един за домашно ползване, не след като изчетох противоречиви мнения, се отказах.

# 491
            И аз от започнах с тоновете от 29 седмица в началото, хубаво си е да послушаш сърцето на бебето около 30 минути.  На моето пулсът му беше около 140. Струва ми се рано от тази седмица, но пък така виждам, че всичко е ОК по-често и съм по-спокойна, защото иначе само глупости си мисля. Ще ме преглеждат и мен повече вече, заради шийката на матката, а имам и фетална морфология този месец, абе доста прегледи ще станат, но нищо Blush Мисля вече да купувам креватче от Айко, защото са доста намалени тази седмица..

# 492
  • На зелено
Момичета, привет! Толкова много сте изписали, не мога да изчета всичко.  През последните седмици бях ангажирана с местене и направо не ми останаха сили и нерви. Само успявах, от време на време, да хвърлям по едно око във фб/групата. Та, след толкова нерви си казвам, че малкото ми момченце ще бъде боец, ще познава доста емоции от живота и ще може да отстоява позициите си. А за себе си като поука взех / никаква смяна на жилище по време на бременност. Всеки един проблем го вземах присърце, премислях го по всички възможни начини и хиляди неща ми минаваха през главата...и най-вече се тормозех, че с тези емоции вредя на бебчо.

Във връзка с тоновете...първите бяха при обременяването с глюкоза. Тогава всичко беше ок. След това прегледите са на 3 седмици, а от 30/та седмица - на всеки две седмици. Моят отпуск по майчинство започва 40 дена преди раждане. Засега смятам да работя до последно, защото се чувствам полезна, а и ако съм вкъщи, имам чувството, че ще наблегна на хапването и ще задълбая в мисли, дали всичко с бебо е наред.

Да се похваля, че купих стабилен комод за повиване, който по-късно може да се използва като скрин. Количката/бъгито пристигна (Cybex Agis M-Air3), заедно със столчето и базата за кола. Остава само и да се сглобят. Ориентирам се вече и за поръчка на креватче, че някои фирми доставят в срок 8-12 седмици.

# 493
И аз харесах в Айко едно креватче,от вас тук научих,че има намаления Simple SmileМисля да отидем  до там,да разгледам и ако решим с бъдещия татко направо да закупим.

# 494
А за себе си като поука взех / никаква смяна на жилище по време на бременност. Всеки един проблем го вземах присърце, премислях го по всички възможни начини и хиляди неща ми минаваха през главата...и най-вече се тормозех, че с тези емоции вредя на бебчо.

Повярвай това вече съм го преживяла, започнахме да се пренесяме се в ново жилище деня след като ме изписаха от болницата със сина ми. Такъв купон! Цялата къща в неразопакован багаж, аз не знам къде съм още и новородено спи в най-почистената и готова стая.

Общи условия

Активация на акаунт