СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 55 938
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Аз до скоро не се притеснявах, ама всичките баби наоколо постоянно ме питат рита ли,  усещаш ли го, какво прави бебето дори?!? До скоро бях мила, ама след вчерашното на една баба, че аз нещо не съм била в час, щом не съм го усещала, а пък разбираш ли тя разбрала, че е бременна в началото на 6тия от кардиолог?! И хем искам да не им се връзвам, ама явно успяха да ме психясат.

# 106
С най-голямо уважение към възрастните хора, но определено някой път си говорят само колкото да се намират на приказки. Какво може да прави бебето в корема? Да играе шах...
Усещането си е индивидуално за всеки, ето например аз дори и да имам такова усещане за мравчици , каквото казваш ти, сигурно няма и да забележа понеже от малка нямам гъдел.

# 107
Мър, аз съм кажи речи в 20гс и също понякога го усещам съвсем леко. Със задна плацента съм и мравчиците ми ходят от 15та седмица из корема, но и сега няма кой знае колко голяма промяна. Може би от около седмица го усещам все по-често и по-ясно всеки ден.Мърда и подритва лекичко, но далеч не е като да играе футбол вътре. До преди това за ден го усещах 2-3 пъти, но после 1-2 дни абсолютно нищо нямаше и се стрясках.
Не мисля, че има за какво да се притесняваш. Тепърва ще става по-силно бебчето и съответно ще се засилят движенията 😀

# 108
  • Beyond the stars
Аз не знам какво трябва да усетя и дали изобщо ще му обърна внимание.  Blush Ама съм 15+4 та мисля, че раничко за първа бременност.
От към храна - същото като преди това - сладко и тесто са ми слабост  Blush Ако може сладкото да е в тестото - най-добре. Проблемът е само, че ям боклуци за сметка на другото, ама като не ми се ядат нито меса, нито нищо. Най-много салатки. Ей го - снощи вечерях козунак със сладолед  Crazy

Ние днес от прегледа имаме 100% младеж - доста добре си демонстрира наличните атрибути  Laughing

# 109
И аз съм почти 19 седмица и незнам какво трябва да усетя, понякога усещам нещо странно сякаш ми къркорят червата или се разместват, но най-вероятно са си червата. Доктора ми е казал, че първа бременност особено с предна плацента може чак към 20-21-22 да се усети по начин по който да не се чудя бебето ли е червата ли са.

# 110
Аз съм в 18 седмица, понякога го усещам бебока, понякога не. Със задна плацента съм. Обикновено го усещам вечер след работа като се излегна на дивана. Сигурно изпада в шок, че майка му се е спряла Grinning Днес за първи път ме заболя корема и се втвърди много странно...доколкото прочетох са контракции. Та колегите ме пуснаха да си ходя по-рано. В петък съм на преглед и ще питам.

Да ви попитам и кой се занимаваше с групата във фейсбук, да се включа и там?

# 111
Аз съм в 18 седмица, понякога го усещам бебока, понякога не. Със задна плацента съм. Обикновено го усещам вечер след работа като се излегна на дивана. Сигурно изпада в шок, че майка му се е спряла Grinning Днес за първи път ме заболя корема и се втвърди много странно...доколкото прочетох са контракции. Та колегите ме пуснаха да си ходя по-рано. В петък съм на преглед и ще питам.

Това усещане с втърдяването на корема имам чувството, че и да ми се случи няма да разбера. Къде точно се втвърдява, трябва да се пипне за да се разбере ли?

# 112
Аз също мислех, че няма да разбера, когато се втвърди, но повярвай ми усеща си се и то доста. Аз го усещам точно над костта ниско долу. Чувството е все едно се образува топка, не мога да го обясня по-точно.

# 113
Относно хранителните навици и аз преди обчичах доста да хапвам сладко. Не е било системно, но се сещах и си хапвах. Като седнех да ям шоколад например можех целия да си го хапна. Сега чупя 1- 2 блокчета и не ми е сладко и го оставям. Предимно месо ми се яде. Сутрин, ако ям закуска ме влече към нещо с месо - принцеса, сандвич с шунка и т.н. И люто и кисело. Ама и преди бременността си обичах люто, солено и кисело, но според някои хранителните ми предпочитания били за момче, а на нас ни казаха на неинвазивния тест 100% момиче. И аз не знам вече има ли някаква връзка.
За напитки - съвсем в началото имах някакви като киселини бих ги описала, помагаше ми газирана вода с лимон. После няколко седмици ми се пиеше само сок от вишна, сега съм на тема кока-кола, но се старая да не прекалявам. Пия всяка вечер по едно мляко от 16 седмица, за повече калции. През деня когато се сещам пийвам яйрян.
Иначе и аз имах ужасен запек втория и третия месец, какво ли не приемах търсейки облекчение- повече течности, плодове и зеленчуци с фибри, движение , пила съм и дуфалак в краен случай. В интерес на истината най- имаше ефект при мен от сушените сливи и активия с ягода и овес. Сега проблема ми се оправи от само себе си. Дано до края не се появява гадния запек, просто е много мъчително.
Иначе бебчо го усещам всеки ден, някои дни по-малко и в часовете, в които не го усещам се притеснявам и вечерно време явно като съм в покой и то е будно и си шава нещо вътре. Забелязах от известно време, че явно доста реагира на шума, защото тези дни като бяхме на гости на сестрата на мъжа ми, и после на Великден бяхме при нашите винаги започваше да шава като се съберем окоро масата и стане глъчка. И му викам наум :какво бе, мамо, ти искаш и ти да си на масата с нас ли 😁 Много обичам да си му говоря.
Особено ме дразни когато около мен някои колежки почнат както си водим някъв разговор: айде няма да казвам какво готвих снощи, че да не ти се дояде. А им казах няколко пъти, че не ми се дояжда докато ги слушам. Аз си имам собствени предпочитания. И като почнан да ме подканват само със сладко, а аз да не видя сладко. Онзи ден бяхме на гости и домакинята ме изнуди да изям една лъжичка крем, понеже била правила за внучетата си и да нямала грях пред мен...аз учтиво обясних, че не ми се яде сладко, че докато си тръгнем пак няма да ми се дояде, но тя беше толкова настоятелна, че накрая реших да изям тази една лъжичка, колкото и да не ми се яде, само и само да ме остави на мира. Вие имате ли такива случки.

# 114

Групата във ФБ е затворена вече, т.е. е видима и можеш да си пуснеш заявка за добавяне. Казва се "мами с термин септември 2018"

# 115
Мър Мяу аз също не съм усетила бебето все още. В 16 седмица съм, усещам някакви неща в корема ми, я придърпване, я пронизваща болка, само един път имах нещо като мравчици. Честно казано не знам и аз дали усещам бебето или си въобразявам.

# 116
Христо Воскресе, мами!
Аз закъсняла да се впиша след няколко дни затъмнение, готвим сватба в Събота, такава, малка, кокетна и си виках 'колко ли пък толкова има да се прави'...в грешка бях, за 40 човека има няма ми се стопиха лагерите, та не искам да си представям за 200... Anguished

Да се похваля, ще плета плитки! Доктора вчера на ФМ каза, че ще е момиченце. ММ нямаше търпение да излезна от преглед, за да разбере. От 11 часа, чак в 2 следобяд си тръгнах... беше едно обикаляне през 5 минути по болницата, качване на стълби, друсане на корем, вече последния път преди да влезна на н-ти път да довърши прегледа доктора бях качила наново стълбите 1-4 етаж и вече задъхана и като леко куку й говорих да се разгърне да му видят  бъбреците, че майка му ще припадне от задух от да изкачва стълбите... нааай-накрая измериха и ме пуснаха. Излишно е да казвам, че през цялото това време той пишеше през 10 минути макс, та дори и не можех и да исках да го изненадам по друг начин за пола, а той казва ' аз бях сигурен, аз за такова съм си го правил' Grinning .. много искаше девойка, сега има жълто на гащите. Всичко останало е в норма, само се притесних, че днес ме пратиха с минимум 4 напревления в лаборатория, освен стандартните ПКК, захар и урина,  за да ми определят и резус фактора и антителата понеже се оказа, че съм 0-. Сега едвам чакам да излезнат, да съм спокойна.

Понеже някъде в предните страници забелязах, че имаше някоя мама, която си търси ФМ час в Пловдив и в Селена - аз вчера бях там, час за Кръшков си записах преди месец. 90лв е 4д ФМ, много ми хареса Кръшков, спокоен е, обеснява..абсолютно всичко, което попиташ, дори и да ти се струва тъпичко. Иначе исках да кажа по този повод, че вчера бях преди 19та седмица и Кръшков каза, че е малко раничко, но аз заради сватбата нямаше как да отида по-късно, тъй като след нея и след медената семица щеше да стане много късно. Девойката, която е в 18та седмица да не бърза, има време до 22ра за 2ра 4д ФМ Simple Smile

# 117
За хранителните прищевки,те всяка седмица са различни. Единственото което е за постоянно е това,че не ми се яде месо.
Като цяло съм на вълна зелени салата и спанак в последно време. Тестено много. Една кренвиршка където ядох не ми излиза от главата. Grinning
Като влезна в плод и зеленчук все едно съм магазин за бонбони. Имам и огромен апетит за малки пресни картофки.
За усещането на бебчо много ми досаждат по възрастните,питат как е все едно вече се е родило,ам такива са си какво да се прави. Усещам го все по често. Всяка мама сякаш го усеща различно. Една моя приятелка ми описа,че при нея било все едно я болят червата. Мен по скоро все едно ме побутва повечето пъти.

# 118
И аз да се похваля - още едно мъжле ще има тази година . С танкото сме много щастливи защото хова ти искахме от началото.

# 119
И аз да се включа, усещам си бебето рита силно, дори си има нещо като режим, обичайни часове в които е най-активно, но моя термин е в началото на месеца, така че майките за по-късна дата да не се отчайват. Съвсем скоро ще започне и при вас.
На мен от скоро ми се върна апетита, хапвам повече салатки. Обаче сладко и кола също, защото съм с много ниско кръвно и няколко пъти пада рязко и ми прилошава ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт