СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 55 954
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Днес бях на ЖК, всичко е наред с бебка, измериха я 20+5 г.с.
Пуснах и изследвания за анти -Д антитела заради отрицателната ми кръвна група.

Бебка я усещам всеки ден по много пъти, ако седна или легна започва силно да рита, много е енергична. Simple Smile

За храните, аз както съм споделя съм вегетарианка, не консумирам месо, риба и яйца.
Сега наблягам на зелени салати, домати, броколи, тиквички, кафяв ориз, леща, оризови спагети, извара, грозде и ананас, като цяло това са ми основните храни + сладко си позволявам почти всеки ден.

# 121
Twinkie, да ви е много слънчева и весела сватбата! После мини да разкажеш!

Аз също пия кола от време на време, веднъж седмично по чашка 😂

Бебс го усещам от 2 седмици доста силно. Има някои по-силни ритници, а иначе всички останали движение са като потупване, понякога се вижда и през корема лека бабунка на мястото, а една от вечерите ММ усети с ръка на корема 😍

Да успокоя момичетата - с първа бременност по-късничко се усеща, а има и по-спокойни бебчета. Със сигураност ще почнат да ви риткат скоро и ще дойде момента, в който няма да може да седите спокойно от ритници 😊

За храната - зелените салатки пък на мен не ми понасят добре. Пуснали са вече пресни картофки, от тези мъничките, за “скромните” 10лв/кг. Е, нямаше как и купихме за Великден 😂

# 122
И мен започна да ме рита по-силно Simple Smile в повечето случаи вечер. Тогава става най-активен. Не знам как точно е застанал, но на моменти мисля, че ме рита в пикочния мехур. Такова чувство с първата бременност не съм имала.
По въпроса за храната, в началото ядях повече тестени, сега не мога да се спра да ям банани. Тестените доста ги намалих и преминах на зеленчуци с месо.
Сладко рядко ям.
От както се затопли времето и свалих дебелите дрехи и корема вече ясно се вижда съседите ми са в шок Simple Smile обръщат се по няколко пъти след мен  да се уверят, че съм бременна. Така, че и да искам да крия не мога.
Нещото, което напоследък ме дразни мен е въпросът какво е бебето. На хората, които казах, че ще е момче ( второ за мен) отговорът им беше " еее нищо". На тези които не казах, те пък всички са сигурни, че ще е момиче. За мен никога не е имало значение и с първата бременност и сега. Единственото, което искам е да е живо и здраво, което също пожелавам на всички. Hug

# 123
Много е грубо това "Еееее нищо" и на мен едни познати ми реагираха така след като им казах, че ще си имаме момиченце. За мен това ще е първо детенце на 28 съм, а така реагираха сякаш е нещо лошо, че не е момче.

# 124
И аз чакам второ момче, реакцията е абсолютно същата - едва ли не ме съжаляват, че няма да имам момче и момиче. Едни такива жални физиономии дето не знаеш какво да им отговориш или просто си замълчаваш...

# 125
И при мен имаше подобни изказвания предимно от по възрастни. Имам чувството, че в стремежа си да кажат нещо говорят, колкото да не заспят. Joy

# 126
Да се включа и аз... преди да забременя смело мога да твърдя, че 50 кила с мокри гащи си поддържах активно с много шоколад, вафли, кроасанчета, закуски, кола, 3 в 1 и цигари. Осъзнавам за колко нездравословен живот става на въпрос, но така бях свикнала и странното така се чувствах добре (никаква логика) Astonished
Та от 4 месеца вече не употребявам нито едно от изброените, като при мисълта само за шоколад и ми става ужасно гадно...
Наблягам на солено, кисело и люто, а засега уж казват момиче, което е в разрез със суеверията, в които принципно не вярвам, но леко се промених и в това отношение (ирония на съдбата)...
На сила свикнах да ям и плодове, салати и месо.
Аз абсолютно нищичко не съм усетила още, но очаквам с нетърпение Blush

# 127
Да се включа и аз... преди да забременя смело мога да твърдя, че 50 кила с мокри гащи си поддържах активно с много шоколад, вафли, кроасанчета, закуски, кола, 3 в 1 и цигари. Осъзнавам за колко нездравословен живот става на въпрос, но така бях свикнала и странното така се чувствах добре (никаква логика) Astonished
Та от 4 месеца вече не употребявам нито едно от изброените, като при мисълта само за шоколад и ми става ужасно гадно...
Наблягам на солено, кисело и люто, а засега уж казват момиче, което е в разрез със суеверията, в които принципно не вярвам, но леко се промених и в това отношение (ирония на съдбата)...
На сила свикнах да ям и плодове, салати и месо.
Аз абсолютно нищичко не съм усетила още, но очаквам с нетърпение Blush
На мен точно солено, кисело и люто ми забраниха да ям и нямам апетит, хапвам насила, като слушам другите бременни какъв вълчи глад ги гони, а на мен нищо не ми е вкусно.

# 128
Здравейте, връщам се от консултация, чухме тонове бебчо е от ляво на пъпа измери ме, мерихме и кръвно доста ми е нисичко и ме боли доста главаата Heart
Сдържах се от екограф защото другата събота съм на 4Д, още седмица ще издържа, изписа ми витамини  pregnacare  по 1 на ден... Blush
Много съм раздразнителна, някакви дребни неща ме дразнят, майка ми вече в чудо се вижда постоянно за нещо и мрънкам или се държа грубо, даже някой път не се усещам , мъжа ми и той ми вика усмихни се малко... Държиш се отврътително, абее чудоо, пък не се чуствам нервнаа даже не се усещам какво казваам и защо се държа така:cold_sweat: има ли друга като мен? Може ли да е от липсата на секс илии просто от самата бременност и дали може да се отрази това мое държание на бебчо... Това щях да питам доктораа нооооо се сетих след като се изрепчих пак на майка ми....

# 129
Аз пък съм много по малко нервна откакто забременях. Самообладанието което ме е обзело не е характерно за мен Grinning И ММ  забеляза,че съм доста по спокойна и усмихната.

# 130
Аз пък съм много по малко нервна откакто забременях. Самообладанието което ме е обзело не е характерно за мен Grinning И ММ  забеляза,че съм доста по спокойна и усмихната.

И при мен е така. Обикновено дата около цикъл ми беше кошмар. Сега няма цикъл - едно спокойствие. Сега съм и болничен, още по-голямо... Grinning Дано така и да продължава де...

# 131
Днес бях на ЖК. Всичко е ок с бебо. Върви седмица напред. Беше се свило и спеше и не се виждаше пола. АГ каза, пе видяла нещо,  но аз казах, че ако не е 100% сигурна да не ми казва. Ще го видим на 25.04 на феталната.

Иначе стабилно качвам килограми - вече са 7-8...

Настроението май не се е променило много. Малко съм по-чувствителна като че ли...

За вкусовете - ми яде ми се всичко както и преди. Не ми се яде месо, но и преди беше така.

Мъчат ме киселини. Как борите вашите?

# 132
Аз пия прясно мляко за киселините.

# 133
Днес бях на ЖК. Всичко е ок с бебо. Върви седмица напред. Беше се свило и спеше и не се виждаше пола. АГ каза, пе видяла нещо,  но аз казах, че ако не е 100% сигурна да не ми казва. Ще го видим на 25.04 на феталната.

Иначе стабилно качвам килограми - вече са 7-8...

Настроението май не се е променило много. Малко съм по-чувствителна като че ли...

За вкусовете - ми яде ми се всичко както и преди. Не ми се яде месо, но и преди беше така.

Мъчат ме киселини. Как борите вашите?

Същата съм и аз с кг 7 до тук 17 седмица а не се ръпч наюрорив всничвам какво ям а те хвърчат ,тъгнах 79 кг

# 134
  • Пловдив
Записах се на ЖК при Тотева в ДКЦ 3 успешно в 16 та седмица.Даде ми една камара направления за изследвания.Явно всичко,което съм пропуснала до момента.
Нямам киселини все още,но съм в очакване да започнат

Общи условия

Активация на акаунт