СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 55 930
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Ех, че хубави емоции момичета 😀
Туинки, прекрасен съвместен живот ви желая!
МърМяу, хайде след месец и на теб 😉
СолСол , честито и на теб за хубавите новини. Дано всичко е наред от тук нататък!
Аз набързо да кажа. Вчера ходих на фетална ехокардиография и всичко със сърчицето е наред. После бях при АГ, вдигна ми магнезия на 3х2, повече почивка и по-малко разходки. Бебо е голям 😀 , отговаря на 23 седмица, 530гр. През цялото време рита много.Доки се опита да му снима чурата и той й наби силен шут в ръката. Явно вече не му е любимка... Всичко е ОК и чакаме вече следващия преглед!

# 421
  • Beyond the stars
Twinkie разкошни дантелки   Heart Eyes

Sollsoll страхотни новини ! Все такива хубави новини да валят в темата.

TheMarquise според мен като не ти е сватбата номер 1 в главата, нещата даже минават по-леко и без да се втеляваш в детайли като защо украсата не е праскова, а сьомга  Laughing

Иначе нашето ще е мини-сватба. За вземането съм категорична - искам да ме види за пръв път в съвета и татко да ме заведе до олтара. Ще ходи да взема кумовете, там ако искат тъпани, гайди , пари да дава за тях   Mr. Green Църковният брак ще е по друго време на друго място, за мен е нещо лично и бих искала да го изживея като друг вид емоция. Пък дето се вика - ако ни хареса, може една втора сватба да спретнем  Laughing Родата е ограничена до конкретни задачки и толкоз. И като разход и като ангажименти си е изцяло наша сватбата, та каквото стане и колкото можем.

# 422
Ние пък само ще подписваме и ще почерпим приятели и рода, решихме без сватба. Защото си купихме ново жилище преди година и още тече ремонта(почти финализираме) та ни гълта много, мнооого парички.

# 423
Вълшебство и ние си покрихме всички разходи, затова можехме да размахваме и пръст укорително, когато се налагаше Grinning. Само ако искаха - помагаха, особено в послените дни преди сватбата...

# 424
  • Beyond the stars
Вълшебство и ние си покрихме всички разходи, затова можехме да размахваме и пръст укорително, когато се налагаше Grinning. Само ако искаха - помагаха, особено в послените дни преди сватбата...

Мхмм в обратния случай сигурно е по-трудно да отказваш родителски претенции  Mr. Green Ами пак честито.. най-важното е, че сте изкарали весело  Heart Eyes Аз самото това искам  Blush

Mn.nikol то подписване с почерпка ще е нашето, ама пак си е сватба ..  Laughing

# 425

Мхмм в обратния случай сигурно е по-трудно да отказваш родителски претенции  Mr. Green Ами пак честито.. най-важното е, че сте изкарали весело  Heart Eyes Аз самото това искам  Blush

Mn.nikol то подписване с почерпка ще е нашето, ама пак си е сватба ..  Laughing

Да, това е най-важно! Ние бяхме 40, а вдигнахме настроението като за 200 Grinning и най-вече, защото преобладаваше младото поколение, а по-възрастните много им се радваха.

# 426
Аз имах предвид без църковен брак, само граждански, набързо почерпка и това е за нас, че нанасянето в новото жилище с бебето ни е приоритет пред сватбата.

# 427
Момичета, бях на преглед и тотално се обърках с тези лунарни и календарни седмици. Аз за себе си следя календарни, а докторите пък работят с лунарни. В крайна сметка бебека точно си отговаря на седмицата, която ми посочиха 19 г.с. по лунарният календар.

# 428
В интернет има на много места качени календари, коя седмица на кой календарен и кой лунарен месец отговаря. 19 г.с е 5 календарен и 5 лунарен месец. Лекарите смятат винаги в лунарни.

# 429
Понеже някой път и аз му губя края ...
Скрит текст:

Особено като в английската апликация пише 21ва седмица, а в българската апликация на Фея ми дава 22ра...Чета и за двете седмици и истината е някъде по средата Grinning

Просто лунарните месеци са 10, в които са включени и тези 2 седмици, преди очаквания цикъл и след закъснението, когато не знаеш, че си бременна, а те броят от последна менструация.

# 430

Тук пък 5 календарен е от 18 до 21г.с., не 22 г.с и на много места го срещам така. Тази снимка е от статия в bg-mamma

# 431
После на какво да вярваш... Grinning Една приятелка каза, че като била бременна док. й бил казал да дели седмиците на 4 и ще излиза точния (завършен) месец, в който е... стига да знаеш дали си в 21ва или 22ра... Grinning излизало вярно уж, ама аз се бъркам.

# 432
Ами то на различните календари все има някое разминаване, аз затова питам доктора всеки месец Simple Smile
Той човека като ме види вече лошо му става, че винаги питам много неща, отделно ходя и на частно.

# 433
Проблемът с месеците не е ли въпрос на 1-2 дена Simple Smile Като си знаете термина като дата, условно на същата дата всеки месец влизате в новия. Чак до секундите не е толкова важно кой е месеца Simple Smile Аз си броя седмиците, те не будят чуденки 🤓

# 434
Не разчитам аз на датата на термина, че 3 пъти ми я сменяха, т.е. ехографа ми я изчислява спрямо усреднените размери на бебето, по ПРМ при мен не се получава, понеже съм с късна овулация.

Общи условия

Активация на акаунт