СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 55 899
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Не разчитам аз на датата на термина, че 3 пъти ми я сменяха, т.е. ехографа ми я изчислява спрямо усреднените размери на бебето, по ПРМ при мен не се получава, понеже съм с късна овулация.

И все пак, повече от 2 седмици не би могло да има разлика Simple Smile
При теб наистина е по-трудничко да се установи с точност, но щом по мерки сте наред - значи останалото е подробност 🤗

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 18:04 от Love_fairy

# 436
  • Пловдив
Аз пък да питам - на феталната морфология, докторът ми каза, че разположението на бебка е седалищно. При вас как са се разположили бебоците и трябва ли да се притеснявам за това?

# 437
При мен на листа пише "разположение на плода - косо", което не знам какво точно означава Thinking

# 438
При мен на последния преглед, бебето беше хоризонтално. Главата вляво, краченцата вдясно. Няколко пъти съм усещала че се обръща с главата надолу и ме рита горе

# 439
  • София
При мен бебка е с главата надолу.

# 440
При мен пише в главично предлежение каквото и да означава, доктора ми показа тогава, че крачетата са в ляво. Аз в края на 21 г.с. още не съм сигурна това, което усещам вечер като легна бебето ли е какво остава пък да усетя как се обръща Simple Smile За мен е като научна фантастика.С предна плацента съм и ако в по-напреднала бременност продължавам така приглушено да усещам бебето има да си вадя акъла и да тичам при доктора. За сега ми казват, че при първа бременност и предна плацента ще започна вече интензивно да го усещам към 24 г.с дано е така.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 21:42 от Mn.nikol

# 441
  • Пловдив
Аз също съм с предна плацента, първа бременност, но си я усещам бебка и даже като се загледам в корема си, особено вечер , виждам как шава в мен  WinkWinkWink
Но това не означава, че не се притеснявам за всичко, свързано с развитието.

# 442
Аз също съм с предна плацента, първа бременност, но си я усещам бебка и даже като се загледам в корема си, особено вечер , виждам как шава в мен  WinkWinkWink
Но това не означава, че не се притеснявам за всичко, свързано с развитието.
А в коя седмица си? Само аз ли съм такава дърво започнах да се притеснявам вече, въпреки че се следя на две места и ходя два пъти месечно, а този даже 3, засега ми казват, че всичко е нормално, но и доколкото чета при първа бременност отчетливи те движения си се усещат по- късно все пак е само 500 гр. бебето. Единственото което усещам е вечер като се отпусна нещо странно сякаш ми се разместват или къркорят червата как да разбера това бебето ли е наистина.

# 443
  • Пловдив
Аз съм в 21+1, имам приятелка в 23г.с, която също не може да различи движенията, но това не трябва да те притеснява. Важното е докторът какво казва!
Иначе първоначално и аз усещах същото къркорене, но някак си вътрешно си знаех, че е моята бебка Simple Smile
Аз пък се филмирах, че никой не ми следи кръвното, килограмите...
Знам ли.....ако запиша жк дали ще започнат, а не ми се ходи на две места за прегледи... Оффф и аз не знам вече какво да правя
А Феталната я правих в края на 20г.с и бебка е само 406гр - мисля че е малко...

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 22:33 от джами

# 444
Ако само за кръвно и кг ще се записваш на второ място, то по-добре да си вземеш един апарат за кръвно(читавите вървят по 140-150 лв.) и да се следиш ежедневно, ако забележиш проблем и казваш на наблюдаващия те. А ти щом не си записана на ЖК само на частно ли се следиш? На две места си е играчка наистина аз после сравнявам размерите от ехографите на различните доктори, учудващо няма разминавания.

# 445
  • Пловдив
Само на частно съм , при същия доктор искам да раждам и той си ме следи от началото. Иначе кг си ги следя у нас, но за кръвно трябва да си купя апарат.

# 446
  • София
А Феталната я правих в края на 20г.с и бебка е само 406гр - мисля че е малко...

джами, съвсем добре си е твоята бебка, за 22 г.с нормалните граници за тегло на бебчето са 400-500 гр.
Моята бебка в 22 г.с е 442гр.

# 447
  • Across the Multiverse
Аз пък да питам - на феталната морфология, докторът ми каза, че разположението на бебка е седалищно. При вас как са се разположили бебоците и трябва ли да се притеснявам за това?
И моето бебе беше седалищно при последния преглед, но имат още доста да се въртят- малки са и имат място и време.
При мен на листа пише "разположение на плода - косо", което не знам какво точно означава Thinking
Косо е настрани.
Не разчитам аз на датата на термина, че 3 пъти ми я сменяха, т.е. ехографа ми я изчислява спрямо усреднените размери на бебето, по ПРМ при мен не се получава, понеже съм с късна овулация.
Аз също не разчитам на изчисленията на ехографа и също съм с късна овулация  Simple Smile Но пък знам датата на събитието и се ръководя по това  Laughing

# 448
Джами, сигурна ли си, че не си записана за ЖК? Питам, защото не е задължително да си по ЗК, за да ти е регистрирана бременността. Аз също следя моята на частно, но си имам регистрация, картон и тн. Попитай твоят доктор все пак.

Моето бебе хич не го знам с какво разположение е. Усещам го навсякъде. Понякога ме рита в ляво, понякога вдясно, но се случва и да ме ръчка малко под ребрата. Върти се много, но май му е най-удобно хоризонтално.

# 449
Мами, имам нужда от съвет. Появи ми се упорит пърхот. Препоръчайте нещо сносно, пробвах Head and Shoulders и не помага. Също така явно ме удря здраво хормона, появяват ми се косми на корема, такива дълги и черни, на брадичката и на гушата. Единични, но пак черни и дълги. Някой друг с подобен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт