На пазар във Варна - 49 тема

• 70 316
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Тези гривни предпазват ли от бълхи? Или ако знаете нещо ефикасно срещу тях?Че миналото лято беше ужас в квартала, очаквам и тази година да е така.

# 301
  • Варна
Добре, де... В листовката на тези гривни пише, да се пазят далеч от деца и при поглещане да се потърси лекарска помощ. Предполагам не стават за малки деца?

# 302
  • Варна
Няма репелент или биоциден препарат, който да е позволено да се докосва/ поглъща от деца. Възрастният оперира с гривната/ пръскалото. На спрея на Бочко също пише да е далеч от деца и те сами да не пипат. Етеричните масла като цяло не са предназначени за деца. Но масла като лавандула, мента, лимонена трева (цитронела) отблъскват кръвосмучещите. Може в пулверизатор да се направи домашен спрей с цитронела. (не съм пробвала лично, не знам как масло ще се разтвори във вода, само съм чела, че се прави) При големия ни син мазане с една капка цитронела го предпази от въшки в детската градина. Тогава не знаех за Хедрин.

# 303
  • Варна
Против въшки също може по една капка зад ушите масло от чаено дърво. Цена 4-5  лв.

# 304
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз чаеното масло го слагам в шампоана.

# 305
  • Варна
И аз слагам, но за мен, защото имам себорея и действа много добре.
За сина ми, зад ушите всяка сутрин.
Не знам дали действа против комари и кърлежи.

# 306
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да чукна на  дърво, но аз слагам на дъщеря ми от две години и засега положението е под контрол. Дано да помага наистина.

# 307
  • Варна
Масло от чаено дърво и аз слагах зад ушите на щерката, докато мястото не се зачерви и детето започна да се чеше като откачено. Спрях го и ползвам Хедрин.

# 308
Търся си кош за пране, който да се отваря "отпред", а не да е с капак отгоре. Искам да сложа два коша един върху друг и да не се налага да сваля горния, З да сложа нещо в долния. Някой виждал ли е такива?

# 309
Цитронела мажа по чорапите и тениските. Лепях едни усмивчици, напоени с цитронела.. Но същата работа върши и обикновен цитопласт, напоен с масло от цитронела.
Дирекно по тялото не мажа, защото предизвиква обриви. До момента не сме имали забити кърлежи, а не е като да не е ходил по тревите и площадките

# 310
  • Варна
По аптеките ли се продава цитронелата?Ще пращам сина ми на лагер и много ме е страх от кърлежи..

# 311
Ако е до 4 клас му вземи лепенки, тях по лесно ще сменя.. А иначе маслото го купувам от Елитис, нали преди касите имат масла

# 312
  • Варна
1 клас е в момента.Къде се лепят тези лепенки,на дрехите ли?

# 313
Да по дрехите,  от вътрешната страна..
На езика на маратонката

# 314
  • Варна
Аз също забравих да уточня, че не мажа върху кожата директно с цитронела. Слагам две капки върху козметичен тампон и минавам върху крачоли, чорапи, обувки. Миризмата е доста силна и остра, трябва много внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт