Всичко за косата - тема 3

• 84 535
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • някъде под слънцето...
El_83
Вероятно зависи от пилировчика.
Преди около две години си купих и в началото докато реша проблема го ползвах  веднъж месечно, като задължително след това правех някаква терспия.
След като връхчетата спряха да се цепят  , отново  го ползвам само преди терапия.
Благодарение на него успях отново да пусна дълга коса, след "жестоко отмъщение на фризьора" , когато от коса до стедата на гърба се оказах със силно етажирана прическа в стил средата на 80те.

# 676
  • София
Имам много странен проблем с косата ... половината ми коса е здрава, а другата половина суха, грапава и нацъфтяла Sad Луда работа Smile Използвам професионална козметика, след всяко къпане слагам Маракеш за цъфтящи краища, правя си домашни маски и преди няма и месец се подстригах... Не искам да се подстригвам отново, защото искам малко да дръпне косата ми за лятото, някакви съвети да ми дадете? Или някоя да има или да е имала подобен проблем?

# 677
  • Шотландия
Имам много странен проблем с косата ... половината ми коса е здрава, а другата половина суха, грапава и нацъфтяла Sad Луда работа Smile Използвам професионална козметика, след всяко къпане слагам Маракеш за цъфтящи краища, правя си домашни маски и преди няма и месец се подстригах... Не искам да се подстригвам отново, защото искам малко да дръпне косата ми за лятото, някакви съвети да ми дадете? Или някоя да има или да е имала подобен проблем?

На кое казваш "половина" и коя половина е нацъфтяла?

# 678
Здравейте , някой знае ли как се използва тази ампула на Farkom.
От сините е  и на гърба и пише: Bioproten
Възстановяваща ампула за технически процедури

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/32578529_10212 … b&oe=5B813DEC

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 12:07 от payla777

# 679
  • София
*Мила* , като разделя косата на две и дясната половина е проблемната, най-вече в зоната около ушите , докато косата от ляво си е съвсем нормална, мека и без цъфтежи...  Worried

# 680
Здравейте , някой знае ли как се използва тази ампула на Farkom.
От сините е  и на гърба и пише: Bioproten
Възстановяваща ампула за технически процедури

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/32578529_10212 … b&oe=5B813DEC

Смесете ампулата с равно количество вода и рабъркайте до получаване на кремообразна смес. Нанесете ампулата Bioproten на измита коса и изчакайте 3 мин. Изплакнете. Максимални резултати са постижими при употреба  през регулярни интервали.
Chloé,да не би серума на маракеш да ти идва изсушаващ и косата ти да е привикнала с него.
Преди време ми действаше добре.Използвах го близо две години нон стоп.След това започна да прави косата ми по начина по който описваш.
Страното е ,че само едната половина ти е така ...
Герганче,всичките тези неща на веднъж ли ги слагаш върху косата или редиваш?
Да не се натрупват много силикони по краищата олио + серума на маракеш ...
Дай рестарт с ДПШ или сложи натурален серум .Или ви вземи кенди миста от алтерна и ензо.Прави косата разкошна,мека и бляскава.

# 681
*Мила* , като разделя косата на две и дясната половина е проблемната, най-вече в зоната около ушите , докато косата от ляво си е съвсем нормална, мека и без цъфтежи...  Worried
Фриз. са ми казвали ,че косата от едната страна винаги е по-слаба от другата + това ,ако често пипаш косата там - цъфти повече.

# 682
  • Стара Загора
Да не би да спиш на тази страна, и от там да идва проблема от триенето ....

# 683
  • София
Благодаря, момичета, много полезни мнения ми дадохте Simple Smile Серумът на Маракеш го използвам от повече от година без прекъсване и мисля да преустановя употребата му, поне засега, щом и при теб Чаровничке се е получило така, значи е възможно да е от него. И тук идва въпросът с какво да го заменя? Може би ми трябва хубав хидратиращ финиш , докато Маракеш си е протеинов доста. Иначе спя на дясната страна от дете, не се бях замисляла за това, но има логика. Ще опитам да не спя на тази страна, пък да видим.

# 684
  • Шотландия
И аз за това се сещам - по- често пипане или опериране с топли уреди - сешоари, маши, спане на една страна на памучна възглавница (издърпва влагата и помага за накъсване - пробвай копринена или сатенена). Иначе по принцип по-напред и около лицето е често срещано да е така, точно защото като се гледаме в огледалото, точно там най-много манипулации правим, без да се усетим.

# 685
Благодаря , Чаровна- а къде да наблягам по дължините или в корените?

# 686
Благодаря , Чаровна- а къде да наблягам по дължините или в корените?
Аз нанасям на цялата коса.От корена към краищата.Стоя не 3 мин а 10 Simple Smile
Отмивам и след това не слагам нищо друго.
Chloé,при мен се оказа от него.
От тогава косата ми не го приема.
Може да пробваш за малко да го спреш.Първо измиваш с ДПШ и после още няколко измивания и ще видиш дали е от него ило не.
За спането съм чувала ,но ако е така наистина трябва да ми е изтощена косата от едната страна и не само на мен а на повечето хора.

# 687
  • София
Точно снощи мих с ДПШ, за пръв път се мия с такъв шампоан, много ми хареса, наистина е рестарт за косата. Така или иначе мислех да спра Маpакеша, защото напоследък ми втвърдява краищата и не ми харесва този ефект. Приемам препоръки за хидратиращ финиш, ако има и термозащита е още по-голям плюс за мен Simple Smile

# 688
  • Варна
Ми Аманте?

# 689
Чаровна, такива са да, но тъмно зелени, за изтощена коса, има и розови, и прозрачни. При фризьорката имаше тяхно списание, тук не ги виждам. Термото е точно като дезодорант флакона, метален.
Ми амантето на мен въобще не ми върши работа, попива и толкова

Общи условия

Активация на акаунт