iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 98

• 73 540
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Отпаднало ли е изискването на iHerb за 1.84 кг за доставки до България? Може ли да надвишаваме това тегло?

# 121
  • София
Отпаднало ли е изискването на iHerb за 1.84 кг за доставки до България? Може ли да надвишаваме това тегло?
Позволеното тегло на пратките беше 1,814кг, но вече е 1,8кг. и теглото не може да се надвишава.
Сумата на поръчката трябва да е до 100$ - преди беше до 80$, но позволяваше до около 93$

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

# 122
  • София
и аз скоро това питах, понеже бях прочела, че едно момиче сутрин си разтваря желатин вместо колаген. Каква е разликата , не разбирам много от английския и ако можеш , разкажи с две думи Simple Smile
Моя позната също...😉 Понеже пиша с безжична клавиатура, а ми се изтощиха батериите..., в момента пиша на виртуалната и е мъка...😎 По-лесно ми е да преведа частично текста с гугъл.

Скрит текст:
Просто казано, разликите между колаген и желатин се свеждат до това как се обработват. Методът на обработка е това, което дава на колаген и желатин различни текстури, уникални ползи за здравето и им позволява да бъдат терапевтични по различни начини.

Тъй като колагенът и желатинът се получават от същите източници, те имат идентични аминокиселинни профили. Повечето от аминокиселините, намерени в желатин и колаген, са силно противовъзпалителни (за разлика от някои други животински протеини), което ги прави полезни за поддържането на цялостното здраве

Ключови ползи за здравето от Желатина

Когато колагенът се вари, частично се хидролизира и се изсушава, за да образува желатин, той се превръща в крехък, сух прах. Но когато се смесва с горещи течности, той се разтваря в гелообразно вещество (оттук и името желатин).

Възстановяване на червата
Изобразявайте желатина като гъст гел, когато се усвоява и абсорбира в чревния тракт. Тя се движи бавно и е по-бавно да се смила, затова се казва, че тя спомага за успокояване и покриване на вътрешната обвивка.

Тъй като желатинът е 30% глицин, той е един от най-богатите източници на глицин на планетата. Установено е, че глицинът подобрява здравето на червата чрез възстановяване на чревната стена и уплътняване на вътрешната обвивка, което е от съществено значение за заздравяването на спукан черен синдром и автоимунните заболявания, които произтичат от изтеклата черва, като ревматоиден артрит и алергии.

Предимствата на желатин за лечение на стомашно-чревния тракт също го правят една от най-добрите храни за хранене по диета GAPS, която е здрав протокол за червата, предназначен да помогне за възстановяване на вътрешната обвивка и да излекува храносмилателните симптоми, просмукания червов синдром и автоимунните заболявания.

Баланс на кръвната захар
Едно проучване показва, че когато желатинът се консумира със захар, той намалява глюкозния отговор с почти 50% (9). Това предполага, че желатинът е ефективен протеин за намаляване на кръвната захар и запушвания, когато се консумират с високо въглехидрати храна. Следователно, желатинът може да бъде полезен и за управлението и подобряването на диабет тип 2 и други дисбаланси на кръвната захар.

Възможно е бавното разграждане и скоростта на абсорбция на желатин да са един от факторите, които му позволяват да намали пиковете на инсулина, но изследването специално споменава високото съдържание на глицин в желатин за намаляване на глюкозния отговор. Тъй като колагенните пептиди също съдържат глицин, възможно е те да имат подобен ефект.

Храносмилателно здраве
Желатинът може да подобри редовността на червата и да облекчи подуване и запек. Неговата гел-подобна текстура абсорбира вода и помага да се запази течността в чревния тракт, което е необходимо за насърчаване на здрави и редовни движения на червата.

Показано е също, че желатинът увеличава производството на стомашна киселина (стомашна киселина), което подобрява храносмилането и усвояването на хранителните вещества.

Странични ефекти на Желатин
Някои хора могат да получат симптоми на храносмилателната система, като например газове, подуване на корема и киселини при първото добавяне на желатин в диетата си или от твърде много храна. Това е така, защото по-големите молекули на желатин са "по-тежки" и могат да бъдат по-трудни за смилане.

За да избегнете тези симптоми, най-добре е да започнете с малък размер на желатин (като 1 чаена лъжичка) и постепенно да увеличите до 1 - 1 и 1/2 супени лъжици.

Основна полза за здравето на колагеновите пептиди (хидролизиран колаген):

По-лесно да се абсорбира
Колагенните пептиди осигуряват същите здравни предимства като желатина, но има предимство при вземането на колагенни пептиди върху желатин.

Докато покрихме, прахообразните добавки за колаген са желатин, който се обработва по-агресивно, като се използва хидролиза, която образува по-малки молекули, наречени къси верижни пептиди.

Тези пептиди с къса верига са по-лесни за усвояване и усвояване на тялото ви, което означава, че аминокиселините в хидролизирания колаген могат да бъдат по-биодостъпни и да причинят по-малко храносмилателни симптоми. Не само, че е възможно, тъй като колагеновите пептиди са по-лесни за усвояване, може да забележите ползите за здравето от колагена по-рано, когато приемате пептиди, в сравнение с желатина на прах.

------------
Както можете да видите, желатинът и колагенът осигуряват много от същите невероятни ползи за здравето, така че наистина няма "грешен" избор. Независимо дали избирате желатин или колаген, ще се сведе до това, как искате да го използвате (т.е .: искате ли да смесите колаген в глазурите или да добавите текстура към рецепти?) И коя форма на колаген тялото ви отговаря най-добре.

И не забравяйте, че в допълнение към добавките можете също да получите колаген и желатин във вашата диета по оригиналния начин: чрез пиене на костен бульон. Варенето на костите (до 24 часа) позволява колагенът и желатинът да се отделят в бульона, което според мнозина се усвоява по-бързо от прах.

Скрит текст:
Цитат
Ако сте закупуване на чист желатин или колаген хидролизат, не е нужно да се притеснявате за колаген видове. Колаген видове I, II, III и извън него се отнасят до различните употреби в тялото, всички съставен от основния колаген, който поемат.
Цитат
Може би се чудите - има ли значение, дали вашият желатин се получава от пилешко, свинско, говеждо или риба? Да, профилите на аминокиселините са малко по-различни, но не много. Ако търсите по-висока доза от специфична аминокиселина, проверете етикетите, за да ги сравнявате.
Цитат
Колагенният хидролизат (понякога наричан хидролизиран колаген) е просто желатин, който е обработен по-интензивно, за да разруши протеините на по-малки битове. Те имат еднакви аминокиселинни профили и идват от същия източник, но реагират различно на течности. По принцип, основната разлика между двете е как ги използвате в кухнята. Тъй като протеините в колагеновия хидролизат са по-малки, някои хора могат да го намират по-лесно да се смилат.

п.п. Нямам претенции да съм превел точно...

ROV5021

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 22:56 от djagi

# 123
Bear Hug , ако афтата не ти мине до 2 седмици, задължително отиди на преглед при лицево-челюстен хирург.
 Каая , моята мигрена се повлия учудващо от вит Д3 /К2 на MRM в дози от 5000 единици на ден. Последните 2 месеца я няма, а преди беше страшно като ме подкара. Като изследвах вит Д, ми беше под долна граница.

# 124
  • Sofia
Хора, на вас идват ли ви пратките от iHerb в София? На мен ми изчезва вече 4та в клон 1421 в София.

Обядих се на пощальонката и ми каза, че пратката ми още я няма (на 4ти Април е влезнала в София според тракинга). Уведоми ме, че от 1ви април пратките нямало да минават повече през БГ пощи, а с друга куриерска фирма ще се доставят?!

# 125
Миналата седмица си взех 2 пратки от пощата, едната поръчана на 1 април от iherb,  другата - 2 дни по-рано. Сега чакам трета пратка, би трябвало и тя да отиде в пощата.

# 126
  • София
Моята пратка, която смятах за загубена /пристигнала на 13.03 според тракинга/ изненадващо се появи преди няколко дни и вече си я взех. Има резултат, като пишем жалби.

# 127
  • София
Хора, на вас идват ли ви пратките от iHerb в София? На мен ми изчезва вече 4та в клон 1421 в София.

Обядих се на пощальонката и ми каза, че пратката ми още я няма (на 4ти Април е влезнала в София според тракинга). Уведоми ме, че от 1ви април пратките нямало да минават повече през БГ пощи, а с друга куриерска фирма ще се доставят?!
Пусни жалба и посочи, че това е вече 4-та пратка, която не получаваш, при условие, че е влязла в БГ.
Много вероятно е пратката да се появи.

# 128
  • Sofia
Денис, писах жалба още миналата година. Накрая iHerb ми изтриха профила, понеже оспорих 3 транзакции с PayPal. От пощите нищо не направиха. Всеки ден звънях в клона в продължение на 1 месец...Не знам вече към кого да се обърна!

# 129
Може би, ако имаш възможност, дай друг адрес за доставка при поръчка, за да отиват пратките в друг пощенски клон. Макар че пак нямаш гаранция, но то никой няма.

# 130
  • София
Денис, писах жалба още миналата година. Накрая iHerb ми изтриха профила, понеже оспорих 3 транзакции с PayPal. От пощите нищо не направиха. Всеки ден звънях в клона в продължение на 1 месец...Не знам вече към кого да се обърна!
Според мен, трябва да пишеш тук:
Регионално управление "Западен регион"
02/980-0089
email:  SPS.Administration <Latinka.Vasileva@SPS.bgpost.bg
Има и тел., но по-добре пиши мейл - по тел. няма да ти обърнат никакво внимание.
Приложи ордер, скрийншот на проследяването - маркирай кога е влязла в БГ и т.н.

# 131
Момичета, за първи път ще поръчвам от този сайт, сумата е 140 лв - въпросът ми е за митницата - със сигурност ли ще я задържат пратката? По горните постове съдя, че си ги получавате вашите директно в пощите - на доста по-малки суми ли са? Голяма ли е занимавката с освобождаването - гледам, че ще ми се оскъпи с около 40 лв, повече ме притеснява, че нямам време. Благодаря предварително!

# 132
  • София
Момичета, за първи път ще поръчвам от този сайт, сумата е 140 лв - въпросът ми е за митницата - със сигурност ли ще я задържат пратката? По горните постове съдя, че си ги получавате вашите директно в пощите - на доста по-малки суми ли са? Голяма ли е занимавката с освобождаването - гледам, че ще ми се оскъпи с около 40 лв, повече ме притеснява, че нямам време. Благодаря предварително!
Вероятността да я спрат на митница е 99%.
Освобождаването е бързо и лесно, ако искаш може да ти я доставят и на адрес, срещу такса от 5-7лв / за СФ/
В пощата пристигат пратки за суми до 30лв / без доставката/

ПП. Може да пуснеш няколко пратки:
- под 30 лв
- над 30лв -  с всички продукти, които са над 30лв - и само за тази ще платиш ДДС на продуктите.

# 133

Здравей, писала съм няколко пъти в темата, че имам 2 изчезнали пратки от този клон, никога нямам известия на адрес и от последната изчезнала пратка не ползвам услугите на БГ пощи.
За жалост обаче вече не може да използваме и  DHL и май ще се наложи пак поръчвам през пощите, но определено ще е друг клон. За мен специално в този пратките се крадат!!!

# 134
  • Добрич
Момичета, знам, че и преди сте писали, но до сега не ми се е налагало и не съм си записала e-mail за жалби в пощата. Гледах в сайта на български пощи, но на страницата за жалби, няма електронен адрес, само телефонни номера и адрес с улица.

На 10 април /вторник/ две пратки ми пристигнаха в София. И двете са под 30 лв. с лоялити кредита. Едната си я взех още на другия ден, но от другата няма вест. В петък отново ходих до пощата да попитам. И днес нямам известие. Утре става седмица, откакто са кацнали в България и мисля, ако до утре не се появи, да пусна жалба. До сега нямам изгубена пратка. Имах неполучени известия, но като попитам в пощата, пратките бяха там.

В Добрич пратките винаги пристигат в пощата и известията са винаги от бг. пощи. Ако са спрени на митница, като оправиш документите в митницата и ги представиш в пощата, си вземаш пратката, т.е. в пощата трябва да се търсят.

Общи условия

Активация на акаунт