Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Прага – тема 2

  • 31 578
  • 411
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 227
Хамбургер в МакДоналдс почва от 30 крони, най-простия обаче. Пица на парче пак толкова. Обяд в Прага с обедно меню 200 крони на човек, включва главно и нещо за пиене, понякога и супа. Вода в супермаркет - 7-15 крони и за 0.5, и за 1.5 литра. От щандове в лавки, гари и т.н. - 30-50 крони може да е водата.

# 406
  • Мнения: 363
Реших да пътувам с автобус от София  до Прага . Според картата автогарата е близо до гарата в Прага ( от където ще хвана влак за Пардубице ) .Така ли е в действителност ?
Чешки крони лесно ли мога да си купя  от там или да търся начин тук в България да си купя крони ? Евентуално мога ли да използвам евро в Чехия за плащане ?

Крони си купувах често от чейнджа на Граф Игнатиев в София. Никога по никакъв начин не са ме лъгали, чейндж бюрото е известно, обикновено има опашка. (от пл. Славейков тръгваш по десния тротоар на Графа в посока Попа, и е на около 50 метра).
Настоятелно те съветвам да не сменяш каквито и да е пари извън банка в Прага.

Иначе автогарата, където пристигат автобусите от България, е на метростанция Флоренц, а жп-гарата е на Хлавни Надражи, което е точно една метростанция разстояние. Кварталът не е от най-приятните, и особено ако си с багаж и пристигнеш в 5 сутринта, когато (по спомени) пристига автобусът на Груп, аз лично бих минала разстоянието с метро.

# 407
  • Мнения: 67
Здравейте, тъй като импулсивно реших да посетя Прага след няколко дни, имам нужда с помощ за придвижването от летището до центъра. Доколкото прочетох, това става с автобус и после с метро. За автобуса - могат да се купят билети от шофьора, а за метрото? Благодаря предварително. Ако някой може да препоръча и хубав хотел в центъра, ще бъда много благодарна. Благодарение на короната, сега цените са прекрасни!

# 408
  • Мнения: 1 227
Билет се купува от машина или от гишето на градския транспорт на летището. Машините приемат монети, банкноти и карти. Билетите са общи за автобуса и метрото, трябва ти един от 32 крони, важи 90 минути и можеш да сменяш всякакъв транспорт в този часови диапазон, надземен и подземен. Билетът се означава само при влизане в първия транспорт, в твоя случай автобус 119. Последната му спирка е на метро А, Надражи Велеславин. За 90 минути можеш да стигнеш навсякъде в Прага. Хотел не мога да препоръчам, сега е и безсмислено, много от тях са затворени. Принципно избирам от Букинг.ком. Цените са прекрасни, защото туристите пак избягаха, ситуацията тук е много тежка, последните дни има по над 3500 нови случаи на ден и Прага е пламнала. Говори се за ново извънредно положение. Германците и британците избягаха, защото вече им искат тест или карантина при прибиране от Чехия. Носи си маски, задължителни са на закрито, в транспорта, в магазините и в заведенията когато не консумираш.

# 409
  • Мнения: 1 687
Здравейте, бихте ли описали ситуацията в момента в  Прага?Имаме билети за след няколко дни и се чудим има ли смисъл изобщо да ходим.Тотално ли всичко смятат да затворят....магазинчета....заведения, забележителности...Благодаря предварително.

# 410
  • Мнения: 1 227
От 14.10. затварят всички ресторанти и барове. Които от тях желаят, могат да оставят т.нар. прозорче между 6 и 20 часа, през което продават храна в кутии за отнасяне със себе си. Остават отворени ресторантите на хотелите, но само за клиентите си. Това ще важи засега до 3 ноември, възможно е удължаване.

Магазините би трябвало да останат отворени, включително моловете. Вътре се ходи с маски. За малките магазинчета е индивидуално, зависи от собственика.

Зоото е затворено.

Пражкият замък е затворен до 25.10. Музеите са затворени от 12.10.

Плюс е, че Прага сега е празна и красива. Минусите горе ги писах. От днес въведоха и задължително носене на маски докато чакаш на спирките на градския транспорт. На закрито се носят навсякъде.

# 411
  • Мнения: 1 687
Много благодаря за изчерпателния отговор.

Общи условия

Активация на акаунт