Мароко

• 1 978
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте. Интересува ме някой бил ли е на почивка в Мароко. И то най вече на палатков лагер в пустинята.

# 1
И аз проучвам екскурзии в Мароко и ще ми е полезна всяка информация Simple Smile от някои, които са били на такива - впечатления дали си заслужава, препоръки и т.н.

# 2
Аз бях в Мароко преди няколко месеца и лично за мен изживяването определено си заслужава. Много колоритна страна и като природа много ме впечатли. Разбира се мнения има за страната всякакви, но според мен е важно човек да е информиран къде отива и какво го очаква там, за да не е разочарован. Често съм чувала изказвания от сорта - не ми хареса в Мароко (като 90% от мненията се базират на едно посещение до Маракеш, което не е представителна извадка за цялата държава), беше много шумно, прашно, топло и т. н. Това е все едно да се изненадваме, че в Сибир е студено или че в пустинята има пясък. Та в този ред на мисли, ако не ви е страх от жегата, малко прахоляк в по-сухите райони и някои по-натуралистични гледки в по-малките населени места, дерзайте, има много какво да се види, опита и преживее Simple Smile

# 3
  • София
Имаме планове в близките няколко месеца с половинката да посетим Мароко. Знам, че е по удачно да се вземе кола под наем,  но до колкото знам ми трябва кредитна карта с лимит 3000 евро, които да могат да се блокират. За жалост нямам такава. Отделно ме притеснява и това, че аз не съм най-опитният шофьор. Затова запитването ми е ползвали ли сте автобуси или агенция за вътрешби екскурзии ? Приблизително какви цени са?

И мен ме интересува за палатковият лагер в пустинята, ако може някой да даде повече информация.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 10:52 от 404NotFound

# 4
Записвам се и аз,бях чула за билети по 100Е,някой да препоръча авиокомпания и за колко дни е удачно да се отиде,10 дни?

# 5
Имаме планове в близките няколко месеца с половинката да посетим Мароко. Знам, че е по удачно да се вземе кола под наем,  но до колкото знам ми трябва кредитна карта с лимит 3000 евро, които да могат да се блокират. За жалост нямам такава. Отделно ме притеснява и това, че аз не съм най-опитният шофьор. Затова запитването ми е ползвали ли сте автобуси или агенция за вътрешби екскурзии ? Приблизително какви цени са?

И мен ме интересува за палатковият лагер в пустинята, ако може някой да даде повече информация.

Ако не сте опитен шофьор по-добре не рискувайте да шофирате в градска среда - много е хаотично - моторетки, магарета, хора, автомобили - всички се движат на принципа да не удариш другия, светофарите и пешеходните пътеки са по-скоро за украса. Такситата са евтини, така че това е вариант за по-големите градове, а ако нощувате на по-централно място можете и пеша да се движите.
Извън града положението е друго - не е натоварено движението, а пътната настилка е много добра, дори в планинските райони.
Ние бяхме с автобус за по-голямата обиколка, за по-малките дневни екскурзии бяхме с коли или микробус. Цената варираше доста, в зависимост до къде ще се ходи, но грубо беше между 30 и 200 евро.
За палатковия лагер в пустинята ние се отказахме, след разговор с местните екскурзоводи, туристическа атракция е като цяло.

# 6
  • София
Може би за някое от пътуванията между градовете ще наемем кола, но в града няма да карам Simple Smile Събирам информация, за да преценим кой е най удобният начин за нас, както и какви пари ще са ни необходими.

# 7
Може би за някое от пътуванията между градовете ще наемем кола, но в града няма да карам Simple Smile Събирам информация, за да преценим кой е най удобният начин за нас, както и какви пари ще са ни необходими.

FTI Group имат много добре развита мрежа от туристически бюра в големите градове, може да погледнете при тях какво би ви струвало.
При местните туристически услуги е каквото се договорите, твърди цени не видях някъде да има. За съжаление ми е останала само една визитна картичка за автомобила, който ползвахме във Фес. Мога да ви я пратя на лично ако ви интересува. Хората говорят английски и френски.

# 8
  • София
Благодаря Ви.

Mimische, може ли да те помоля да ми пратиш снимка.

# 9
Бяхме с организирана екскурзия. Попаднахме на страхотен екскурзовод и обиколихме доста градове. На палатковия лагер нищо особенно през ноща в пустинята си е студено.

# 10
В темата не е писано отдавна , но аз да се пробвам все пак 😁
На 25.10. тръгвам с приятелка за Мароко . Ще бъдем там за 9 дни , с организирана екскурзия . Тъй като разбрах , че само в хотелите и по-големите магазини се плаща с карта , питането ми е , колко парици кеш да си предвидя ? Няма да пазарувам . По-скоро ще е кулинарен тур 😁 Обменила съм 500 лв в дихрами . Още колко да сменя в долари ? Дихрамите , ако ми останат , няма какво да ги правя , та по-добре да са в долари .

# 11
  • ново
Да повдигна темата Simple Smile Някой скоро бил ли е в Мароко? Бих искала да задам няколко въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт