Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • В.Търново
  • Мнения: 3 998
Благодаря ви! Ще взема под внимание съветите, които ми дадохте. Simple Smile

# 46
  • Пловдив
  • Мнения: 277
Щом ви е голям двора, къща на един етаж си е супер. Аз също исках да е на 1 ет., но нямаше да остане нищо от двора.
 Къщата я строим изцяло с кредит. Ако трябва да събирам пари, за да почна строителство.....Но наистина излиза повече отколкото се планира.

# 47
  • Мнения: 65
Писах и в другата тема.Имам парцел.Искам да строя монолитна къща 80-100квадрата.Моя мъж беше за сглобяема, сега го навивам за тухла.Ще трябва изкопна яма, терена има лек наклон.
Той ми казва, че теглим ли кредит ще се заробим за цял живот с тази къща.Страхувам се да не се окаже прав.Има ли смисъл да се хващаме?
С тези промени в закона , които ги правят постоянно не се знае след 5 години примерно какво ще е положението.Миналата година измислиха къща да се строи с фирма, сумати документи и разрешителни трябват.......
Чудехме се първо дали да е на два етажа или един.Моья мъж е за един, аз исках 2, но след съвети и в другата група размислих, ако сме на 2 етажа след години ще ми е трудно по няколко пъти на ден изкачването на стълби, почистването.Склоних за 1 етаж за къща 80 квадрата.
Всичко ще е на кредит.Не знам какво да правя?!
Нашата къща е 120-130 кв. с гаража, по проект има плоча над стаите т.е не е гредоред или нещо друго, таван 60-70см висок и покрив. .За да я увеличим без да се оскъпява много и да влияе на данъците след това направихме стената на тавана висока 1,60. По закон до тази височина се води таван,  но спокойно може да се направят стаи след това.

# 48
  • В.Търново
  • Мнения: 3 998
А 1,60см не е ли ниско.Аз съм например 1,66см, а който е по-висок?Големият ми син е 1,82см. Simple Smile

# 49
  • Мнения: 65
Като се застане до стената е ниско, но все пак се получават стаи тип мансарда. И ако се ползват  за спални стават добре.

Общи условия

Активация на акаунт