Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Цена на нова къща от празния парцел до завършена сграда.

  • 43 262
  • 184
  •   3
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 1 021
Не знам обаче дали не се е променило нещо, защото имаше някакви идеи одобряването от ВиК и ел. дружествата да става заедно с разрешението за строеж.
Или тук, или в друга тема четох, че има промяна и май общините по служебен път може да си комуникират с дружествата. Но общините не я изпълнявали (явно не е задължително), та пак си трябва инвеститорът да се занимава.

# 181
  • Мнения: 13
Patitsa Edna, успех със смелото начинание Simple Smile

Благодаря, Деси! Не знам колко ще е начинание или ще остане на фаза "идеен проект" Simple Smile. Ще се разбере когато получим оферта за строителството. Цените за строежа са явно доста различни, предполагам, че зависят от това какви компромиси се правят с качеството. Ние засега сме решили да направим проект и да вземем разрешение за строеж, а после ще мислим. Ако трябва, ще разсрочим във времето.

Офертите за проект варират от 6к лв. до 10к. лв. без ДДС и без държавни такси за около 160-170 кв. м. Не знам колко от разликата се дължи на липса на нещо в проекта при едните или по-висока печалба при другите. На хартия нещата изглеждат идентични. Ще разберем с опита явно Simple Smile.

Дано и вашият проект се осъществи! Simple Smile

Patitsa Edna, имате лично съобщение от мен Simple Smile

# 182
  • Мнения: 2
Здравейте!
Разполагам с парцел(500 кв.м)
и близо 40 000лв в банка.
Със семейството ми решихме да си построим едноетажна къща 100кв.м.
Разполагаме с двустаен апартамент(70-80кв.м), който мислим да продадем. Та, въпросат ми е, ще успеем ли със сума около 80 хилияди да построим тази къща? До момента имаме проекта, а отделно ще разрелим разходите по прекарването на ток, вода и тн. със съседа. Благодаря!

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 15:48 от Neli123bg

# 183
  • Мнения: 381
80 000какво? лева или евро? Ако е евро ще стигнат според мен.
Ако имате проект с количествена сметка на архитект и конструктор, тогава поискайте оферта на строителна фирма. Не трябва да е регистрирана към Камарата на строителите, защото ще строите до 100 кв.м. . Когато искате оферта от фирма например за дървена къща, имайте предвид, че те ви дават оферта само строежа на къщата от ниво кота 0, в смисъл основите, копаенето и изливането на бетона си е от вас, а това си е разход.
А може и те да го направят, но това е отделна сметка.

# 184
  • Мнения: 3 980
80 000 евро може и да не Ви стигнат.  Както Ви е подсказала българска мама, за да добиете по-реална представа за необходимите средства взимате от проекта количествените сметки по части: конструктивна, архитектурна, електро, ВиК, отопление и климатизация/ако предвиждате такава в проекта/ и с тях искате оферти в детайли за всяка отделна операция, поне от 3 фирми. Като ви дадат офертите, към тях добавяте ПОНЕ  още едни 50%  за довършителни работи и още 10 % за непредвидени разходи и ще получите  приблизителната сума, която Ви е необходима.
Това прокарване на ток и вода до имота също може да излезе доста солено, особено ако ВиК мрежата не  е пред имота Ви и трябва да изграждате сградни ВиК отклонения, както и ако пред имота няма ток или пък няма достатъчна мощност и се налага да се изгражда трафопост. Проверете си добре нещата. Какво общо има съседът Ви с Вашят проект. Най-добре си действайте самостоятелно. Какво ще е необходимо да се прави по снабдяването на имота с ток и вода и връзката с канализационната мрежа, ако има такава пред имота Ви, следва да е посочено в изходните данни от ВиК и в становището на електроразпределителната компания.

Общи условия

Активация на акаунт