Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли разлика дали се взема кръв от пръста или от вената за първите изследвания?
Каква е тъмната линия, която се простира от пъпа надолу към гърдите по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на стрии по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли разлика дали се взема кръв от пръста или от вената за първите изследвания?
-
Каква е тъмната линия, която се простира от пъпа надолу към гърдите по време на бременност?
Линията, известна като linea nigra, е хормонално предизвикана и се появява по време на бременност. Тя представлява вертикална линия, която започва от пъпа и се простира нагоре до гърдите. Появява се поради повишеното производство на меланин, което е хормонално обусловено и засяга много бременни жени.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на стрии по време на бременност?
За да се предотврати появата на стрии по време на бременност, се препоръчва редовното използване на специални кремове или масла, които подхранват и хидратират кожата. Освен това е важно да поддържате балансирана диета и да избягвате прекомерното наддаване на тегло. Също така е от съществено значение да се избягва прекомерното разтягане на кожата, което може да допринесе за образуването на стрии.
-
Какви са препоръките за избор на крем за предотвратяване на стрии по време на бременност?
-
Какво означава, когато лекарят каже, че матката е обърната?

Ще ти обясна и за всички мами-как запова производството на индийсия памук и от там техните дрехи:още докато памука е растение в техните плантации се пръска с огромни количества пестициди които се натрупват в самото пашкулче с памук,което поема и се отлага!Пръскат ги срещу вредители!След като се обере памука се обработва с още химикали които са забранени в други страни,за омекотяване и оцветяване и които причиняват особено големи поражения на нервната система,а условията в които се произвежда са ужасни и затова е най-евтиния памук и дрехи вообще!!!Самите работници получават уврреждания и загиват,защото става въпрос за огромни количества отрови!Има данни за жени в Германия които рабоят в складове за получаване на дрехи от Индия,заболели от редица заболявания на нервната система и увреждане на мозъка,НО ТАМ ВЕЧЕ ИМАТ КОНТРОЛ НА ТЕЗИ ВРЕДНИ ДРЕХИ<А ТУК ЕДВАЛИ!!!!Затова,да знаете всяко евтино нещо ти излиза скъпо!Сега едва ли една рокля ще ви навреди,но не си копувайте повече дрехи,тарси български памук!!!Успех мамета,бях длъжна да ви кажа,все пак сме приятелки по ''СЪСТОЯНИЕ"
Но сега , до колкото знам, вече в моята клиника правят всичко и изпращат кръвта и т.нат. в майчин дом, така че ми се спестява разкарването и висенето и ще направим, пък и нашия татко вече мина 35, макар че до колкото знам за мъжете над 40-45 е препоръчително. На мен ми е все едно, като не ме разкарват нека го пуснат това изследване.
, се питам дали изобщо има смисъл да го правя...? ...Или просто да си остана вярна на молитвичките и да си се моля на Господ да ми е здраво бебчето и да го износя и родя лесно...
, си притраях. Като се сети да ме пита ходила ли съм вече бях преминала седмиците, в които се прави. И съответно се разминах. Така де, и без това ме гледаха на всеи 3 седмици, ако имаше нещо нередно щеше да се види, така или иначе. изобщо в това отношние съм адски доволна. Не ме е плашила излищно д-рката, даже напротив, адски много се успокоявах след всеки преглед.