ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 39 060
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • Blondeville
Аз честно казано се харесвам, защото съм миньонче (162) и не изглеждам хърба, имам си дупе, бюст не толкова Grinning, но не се намирам за кльоща. Ама цял живот слушам едни и същи коментари, и то втръсва в един момент. Може би с 2, 3 кила отгоре ще изглеждам по-добре, не знам. Спортът добре ми се отразява определено и живи и здрави като родя ще започна да спортувам. Преди да забременея с първото ми дете точно бях започнала и ходех 4, 5 месеца на фитнес с треньор, и определено ми беше екстра и като тонус и визуално.

# 121
Малко назад се връщам. На мб ми излезнаха гъби и ми изписаха полижинакс. Питах и док каза, че не вредят на бебето.

# 122
Момичета, много благодаря за загрижеността. Знам, че не е нещо страшно, ни си е напрежение докато решиш кое е най-правилното решение. След дълго умуване реших да изчакам все пак резултата от микробиологията и да го коментирам със следващия ме лекар. На всичко отгоре като се прибрах на обяд имах гигантски обрив по бедрата като мрежа. Направиха ми някаква промивка с един разговор, който ми се разтече по краката. Слава богу след като се измих се махна. Ама пак напрежение и нерви.

# 123
Мами започнахте ли вече да усещате бебоците как мърдат? От 2 дена насам сякаш започнах да усещам леки движения,знам че не са червата :)15,5г.с втора бременност ми е с термин 07.10..иначе съм на преглед във вторник,надявам се тогава докторъг да каже нещо за пола Wink

# 124
  • Devin
Здравейте, аз усещам бебо в 15 седм съм с второ бебе. Усещам бутане само като легна по гръб, а в последните 2 дни даже по силно усещам. Сигурна съм че не са черва.

# 125
Ах как искам да усетя бебето и аз. 15г.с. и 4 дни съм, втора бременност. Още не усещам, но очаквам с огроооооомно нетърпение. Пробвах да слушам със слушалки сърцето му - чува се как тупти, много е готино.

# 126
  • Добрич
Здравейте, относно кг предната бременност качих 23 кг (родих 34 гс, до края нз колко щяха да са). В родилното оставих 7 кг, много трудно ми беше свалянето въпреки, че кърмих 13 месеца, едва преди 4-5 месеца започнах да свалям. Сега съм 16 г.с. и не съм качила нищо, за което много се радвам, защото имам 10 кг отгоре.
Относно движенията на бебчо, като легна по гръб усещам леки движения, но не всеки път.

# 127
Здравейте, момичета. Мина и при мен първият преглед. Всичко е Ок. Очератава се да е момче Simple Smile, за което много се радвам, защото баткото си беше поръчал братче. Относно килограмите - не смея да си помислям, като се има предвид, че с първата бременност качих 30 кг. Свалих ги без усилия за една година, но този път ще съм по-внимателна Simple Smile За сега съм качила 1 кг., меря се поне два пъти в седмицата.

# 128
За килограмите не искам и да мисля. Първата бременност качих 20кг. като 12кг оставих у болницата, но като кърмех още първите два месеца качих 4 кг.
Тази бременност - още от сега съм качила 5-6кг. не ми се мисли до края какво ще стане пак.

# 129
Леле, Neri, доста са. АГ не ти ли се кара? Според теб свързано ли е с храната? Аз засега внимавам доколкото мога, но когато ми е лошо ми се яде хляб. Сладки неща не ям. Гади ми се от голяма част от зеленчуците и риба. Поне успявам да ям телешко, извара и яйца от протеините. Последните две са ми закуската от години насам. Тоест трудно ми е да спазвам балансирана диета, а и ям не в определени часове, а когато огладнея, защото през другото време нямам апетит, но доколкото мога внимавам.

Бебето го усещам понякога от 10-тина дена насам. Мъжа ми не вярва, че е възможно толкова рано, но аз съм убедена. Няма как да сбъркам лекичкото побутване.

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 12:42 от Anastasiya_S

# 130
Здравейте, момичета. Отново да се отчета. Снощи вечерта получих зацапване, като ходех до 00 имаше по хартията на моменти кафеникаво, на моменти розово. Изплаках си очите и тази сутрин беж към щерев. Слава богу всичко е наред. Бебчето е много активно, подскача яко. И расте на поразия вече е 158 грама, във вторник беше 143 Simple Smile двама лекари го гледаха и познайте-пак полът остава мистерия ще, не се виждал ясен атрибут Grinning така си отдъхне обаче, няма по хубаво чувство Simple Smile)

# 131
  • Spain
Леле като ви чета какви сте стройни фиданки изобщо не ми се казва колко съм... но така е неусетно почти качвам всяка година по някои килограм, странното е че дори миналата година ходих на фитнес и там вместо да отслабна качих 3 кг. Още по странно е че не виждам къде са тези кг защото нормално нося 40 размер(ES,IT)  . С първата бременност да съм качила не пове4е от 10 кг и 7 загубих при раждането, но докато кърмех си ги възстанових че и отгоре..аз си го обяснявам с заседналия начин на живот, честите похапвания и стреса от неспане и  т.н...е  тези кила си останаха .тогава бях 53 ..Сега започнах от  70 😁 не ми се мисли направо , за сега съм загубила 1 кг защото водя абсолютно същия живот,  както и преди да забременея. При мен най хубавото е че нямам никакво желание за сладости, а без сладко не можех по рано. Решила съм да се опитвам да се движа повече ,да ям много плодове и си правя сама фрешофе. Между другото във втория триместър трябва да се ядат доста продукти с Омега3!
Беба изобщо не я усещам , понякога чак се плаша..допълнително че в Испания всичко се поема от касата и имам право само на 3 ултразвука(12,20 седмица, и малко преди раждането)..така че чинно чакам юни месец за да видя всичко наред ли е 😣 и срещите с АГ са доста разредени , чак на 15 май трябва да се видя с нея и да ми пусне направление за кръв и орина.
Лола радвам се,  че всичко е наред
Алекс76 съчувствам ти за отрицателните преживявания, гледай позитивно и може би този път ще оправят това , което са сгрешили предния ...мисля че трябва да им напомняш на лекарите за проблема ти и току виж  има някакво решение. Аз също бях с епизотомия , но за 2-3 месеца се възстанових , след това усещах белега дълго време , но се опитвах да не мисля за него...

# 132
 То и в България мисля, че се поемат само 2 прегледа по здр.каса, на рисковите групи 3. Но аз съм много доволна от моята АГ, на всеки преглед (който сега е на 20дни) ме гледа с ехограф много обстойно, специалист е по фетална морфология и съм спокойна. Но ако имам оплаквания и по-често да ходя пак ме преглежда.
 А за килограмите не мога да повярвам, че още нищо не съм качила. Преди да забременея бях 76, във втория месец 70, а сега 69кг... и с първата бременност в началото не качвах, но от 6 месец започнах много бързо да наваксам Grin

# 133
То при бременност не е важно как стои Simple Smile Важното е оптимално да расте и бебето и майката. Изчислението е на базата на очакваното покачване на теглото на бебето, матката, плацентата, околоплодните води, кръвта на майката, гърдите и при нормален BMI са включени до 4 кг "мазнини" при майката. Т.е. допуска се "излишък" от едни 4 кг, не е много, имайки предвид че бременността, особено последните 3-4 месеца поне те принуждава да намалиш физическата активност. Много малко са жените, които спортуват до края и са големи късметлийки че могат да го направят. Като се сетя в последния триместър как ме боляха костите на таза, какъв спорт, какви пет лева...

# 134
Момичета втората ФМ кои седмици се прави?

Общи условия

Активация на акаунт