ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 39 064
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
и аз мислех да питам записала съм моята за началото на 22ра седмица, нали не е късно? Simple Smile

# 136
На мен ми казаха, че втората ФМ се прави между 20 и 24 г.с.

# 137
Момичета, връщам с от преглед по спешност. Получих отново кафеникаво зацапване и тичахме към спешното. Там ме успокоиха, че бебето е добре и не се вижда отлепване, само "разрехавяване" в единия ъгъл на плацентата (каквото и да значи това). Предписаха ми кръвоспиращо за 3 дни и Утрогестан през устата за 2 седмици. Много ми е притеснено. Ще пазя леглото, колкото е възможно и така Sad

# 138
Здравейте, аз 1та бременност качих 16кг при раждането оставих 8кг, но останалите трудно. Кърмих 15 месеца, не свалих кой знае колко, но лятото почнах кросфит тренировки ефекта не закъсня. Относно движенията това ми е второ дете и го усещам доста активно от 1вия скан насам т.е. 2-3 седмици.

# 139
dtodorova91, биохимичен скрининг във II-ри триместър на бременността е от 15 до 19+3 г.с.

http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

Аз се бях ядосала в петък на моя доктор, защото без малко да отложи първия БХС за последния ден 13+6 г.с., а бебето се оказа , че върви 5 дни напред.Добре, че шефката ми влезе в положение и ме пусна пак да отида до болницата и с едно даване на кръв да ми пуснат и БХС.

Hada Despeinada, благодаря за подкрепата! Още е рано да мисля за октомври, но определено ще се консултирам с докторите.Убедих се, че никога не знаеш кое е правилно за теб и бебето.Винаги може да излезе нещо непредвидимо.

# 140
Момичета в14 г.с съм и докторът още не ми е направил карта за бременността при частен лекар ходя .Това нормално ли е ? Мисля да посетя друг и да го попитам за здравния картон .

# 141
Би трябвало да се направи картон вече... Ти попита ли го?

# 142
Magdalena17, и аз още нямам картон.В петък докторът ми обясни, че трябвало първо да излязат резултатите от кръвта и урината и тогава щял да го напише.

# 143
Здравейте Simple Smile Бременна съм в 17 г.с. с първа бременност. Терминът ми е на 01.10 и бих искала да попитам дали има група за октомврийските мами във фейсбук и ако има да помоля да ме присъедините.

# 144
Момичета, продължава ли температурата ви да е около 37 градуса? Нещо от петък не се чувствам особено добре и гледам че следобяд си е все към 37-37.1... с първата бременност не съм я измервала толкова продължително и незнам само първия триместър ли е била толкова или до края на бременността.

# 145
Моята вече се нормализира. Имах температура само когато имах някаква вътрешна инфекция. Най-добре потърси общопрактикуващ лекар и после обсъди лечението с АГ-то, поне аз така направих.

# 146
Някоя мама пие ли аспирин протект? Аз го пия от няколко дни и май доста ми раздразни стомаха. Аз ли си внушавам че е от него незнам. Пия и 3х3 Утрогестан и 3х1 но-шпа. Имате ли още гадене и повръщане. Почти 15г.с. а още го има на моменти...

# 147
Аз пия аспирин протект 100 заради тромбофилия от средата на януари. Пия го сутрин след закуска - задължително след хранене.

# 148
Аспирина дразни стомаха и ако имаш някакви стомашни проблеми, например гастрит или язва, не се препоръчва. Аз съм с гастрит и затова направо ми предписаха инжекции Клексан, за да не получа някоя криза от Аспирина.

Някоя мама пие ли аспирин протект? Аз го пия от няколко дни и май доста ми раздразни стомаха. Аз ли си внушавам че е от него незнам. Пия и 3х3 Утрогестан и 3х1 но-шпа. Имате ли още гадене и повръщане. Почти 15г.с. а още го има на моменти...

# 149
Благодаря за отговорите. Попринцип нямам проблеми по-сериозни със стомаха, но имах ужасно повръщане до преди 2 седмици и може да е заради това, а иначе гледам да хапна преди да го пия

Общи условия

Активация на акаунт