Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумоизолация на апартамент

  • 12 865
  • 139
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 1 807
Да, вярно е до 22 ч към днешна дата. Моя грешка, последно като съм проверявала преди някоя година, помня, че беше до по-късно. Или грешно помня, или е променено впоследствие.

moonriver, разбира се, че така казано е напълно разбираемо предпочитание и съответното търсене на варианти е съвсем логична стъпка. Включих се защото ми е интересен проблемът с шума по принцип - цял живот не случвам на тихи съседи, та накрая това беше силен стимул да се преместя в къща. И да, проблемът ми е решен в момента, така че трудно някой би могъл да спори успешно с мен, че подобен ход не ефективен.
За останалото, единственото, с което се сещам да съм полезна, е да кажа, че аудиофилите по принцип разбират страшно много от звук и изолацията му; та може би консултация с производител на тонколони например, би била полезна ако се търси решение със шума. Макар че според мен съфорумката с фирмата за звукоизолации вероятно е също толкова запозната.

Лорд Сняг, в контекста на разговора ставаше дума за лай на куче и шум от банциг/косачка. На доста места написах кои точно шумове негираш с живот в къща - не вярвам да съм останала неразбрана.

Не мисля да спамя повече темата, извинете за включването. Но всяка монета има две страни, за мен бе важно да напомня за втората, след като беше посочена първата.

# 136
  • Мнения: 18 747
Не мисля да спамя повече темата, извинете за включването. Но всяка монета има две страни, за мен бе важно да напомня за втората, след като беше посочена първата.

Малка поправка Wink Ако се върнеш да прочетеш темата ще видиш, че всъщност ние (другият лагер) се включихме за да посочим втората страна на монетата. А ти просто реши още веднъж да наблегнеш на първата Simple Smile

# 137
  • София
  • Мнения: 1 807
Да! Права си Simple Smile
Надявам се да се разбра какво и защо опитах да кажа. Дано е полезно някога на някого.

# 138
  • Мнения: 8 473
Лятото шумът е позволен до 23 часа, а зимата до 22 часа.

# 139
  • Мнения: 9 714
Лаят на куче, може да е доста изнервящ ако искаш да спиш, или имаш  работа която изисква пълното ти съсредоточаване

Само за сравнение - една котка се е разгонила и нощем не ми дава да спя вечерта поне до два часа, по цяла нощ са мяучения и битки на разни мачоци.
Освен това няма сила, която  да накара едно куче да спре да лае, ако не иска, не може по часовник да го накараш да спре след 22 ч.


С това не казвам, че къщите не са за предпочитане като цяло, но проблемът с шума остава. Къщите имат плюсове и минуси, дайте да не превръщаме темата за шумоизолация на апартамент, в тема за къщите, вече има такава.

Смятам, че диксусията бе полезна, надявам се и ти да си останал със същото усещане

Общи условия

Активация на акаунт