Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумоизолация на апартамент

 • 23 990
 • 186
 •   1
Отговори
# 180
 • Мнения: 78
Тифи19, прочетох ти отново мненията и това, което разбирам е че за тухлена стена предлагаш да се направи циментова замазка, армирана и това би трябвало да реши проблема.
В новия ми апартамент съм гледал стената към съседите още на груб строеж и сложени тухли, останах страшно доволен, самите тухли са като тип лего и влизат една в друга, така че процепи няма как  да има, също така нямаше никъде пукнатини или счупени тухли, но сега се чува ужасно, чувам какво си говорят съседите. От другата страна на апартамента ми не е тухла, а носещата бетонна плоча, тя е 30см бетон, няма тухла там, но отново се чуват съседите, бих казал по слабо от тухлената стена, но се чуват, а тази стена е 30см армиран бетон.
Също така не видях какво ти е предложението за подовете, тъй като едно от оплакванията е че се чуват и съседите отдолу. При мен е същото, чувам съседите си отдолу. Като на бетонната плоча е сложена шумоизолация, тя е тази която слагат основно за ударен шум, след това 5см циментова замазка, след това самонивелираща замаска и 2см подложка и ламинат. И пак се чуват.
Тифи19, как според теб може да се реши проблема със шум отдолу и какви материали може да се ползват?

# 181
 • София
 • Мнения: 1 029
Тухли като лего е система, която не предвижда зидарски разтвор по вертикалните фуги между тухлите. Не само ще се чува, ами при това и с високо качество. тези тухли са големи, зида се бързо, лесно и право, но изискват от едната страна да има фасадна изолационна система, а от другата вата и гипсокартон или мазилка. Използват ги, защото не им пука, нали така и така си плащате цялата квадратура, дори под стените.
Нагоре-надолу се чува пак от фуги, комини, вентилация.
Бетонната стена все някъде започва и свършва.
За звукопоглъщането доста се постарах да обясня. Не е вариант.
Трябва да няма пряка акустична връзка.

# 182
 • Мнения: 78
тифи19, напълно съм съгласен с това "Нагоре-надолу се чува пак от фуги, комини, вентилация". В баните където има вентилация се чува най-много и това се усеща.
Но също така шума преминава не само през вентилация и комини, а също така и през междуетажната плоча. В спалните си нямам комини или вентилация, а се чува. Ако залепя ухо на земята, по средата на стаята и ги чувам доста по ясно какво си говорят.
Препрочитам ти мненията и немога да видя какво си препоръчал за решаване на проблема от съседите отдолу. А може би не мога и да те разбера, та отново ще те попитам, как да си реша проблема със шума отдолу, става въпрос за шум от говорене, чувам ги как си говорят и не мога да заспя, дразни ме ако не е тихо. Какво да сложа, и какво да направя, какви материали да сложа на пода, така че да не ги чувам вече.

# 183
 • София
 • Мнения: 1 431
Ние обмисляме шумоизолация на тавана.
Ще я обсъдим и с хазяйна. Просто това труполене вече не се търпи. Все едно диви коне тичат по цял ден, а говорим за сравнително големи деца в диапазон 10-18 години.
От личен опит знам, кошмарът във вашия случай е неописуем, и може да бъде разбран само от човек лично сблъскал се с него. Ефект обаче се постига само от интервенция от към страната на топуркащите , не си хвърляйте парите.

По дяволите и късмет! Нищо ли не мога да предприема по моето жилище, за да спра да чувам говора, телевизорите, местенето на мебелите от съседа над мен?
Тук гледам някакви материали за таван https://www.zvukoizolacia.com/zvukoizolirashti-materiali-za-tavan
Да разбирам ли, че са безполезни?
Ако трябва да изолирам жилището на съседа, то към какво трябва да се ориентирам за пода?
За стените ми е по-ясно - прочетох каменна/минерална вата/ та дори и кори от яйца Joy
Става въпрос за панелен апартамент. Странното е, че се чува по-тихо от квартирата уж в ново строителство блок..или просто тук маймуната е по-кротка, но пак дразнеща Joy

# 184
 • Мнения: 895


По дяволите и късмет! Нищо ли не мога да предприема по моето жилище, за да спра да чувам говора, телевизорите, местенето на мебелите от съседа над мен?
Пак ще се повторя - нищо не можете да предприемете. Имате два варианта - детето отгоре да порасне или възрастните да се вразумят. Вариант две - продажба. Вариант 3 го изключвам - да звукоизолирате подовете на дразнителя - неприемлив и скъп вариант със съмнителен краен резултат. Неоправдано отвсякъде.

# 185
 • Варна
 • Мнения: 100
Шумоизолацията е мащабно начинание и нищо по-малко от основен ремонт на избраните стаи няма да доведе до голямо намаляне на шума. Подобно е на вътрешната топлоизолация но е малко по-обхватно. Незначителна е полза да сложите топлоизолация на две места като картини на стената нали? Топлината пак ще излиза със същата скорост заобикаляйки изолираните места. Може и плътно цялата стена да изолирате и пак ще е половинчато решение понеже топлината пак ще успява да заобиколи през съседните стени, под, таван - нещо което се нарича термо мост. Най-добрите звукоизолиращи материали са порестите материали, когато се редуват няколко материала с различна плътност ефекта е още по-добър. Но монтажа на такова нещо ще скъп и времеемък и аз ще се замисля да сменя апартамента пред идеята да правя качествена шумо изолация с всичките проблеми, които ще изляза при изпълнението ѝ.

# 186
 • Мнения: 23
Здравейте,
Интересувам се от шумоизолация на под и стени. Стените на двете ни спални граничат с банята, детето отдолу виси само в банята, реве там, вика, крещи, дере се по-всяко време на ноща, денем спи. Родителите му са будни по цяла нощ и трамбоват, не може да се спи от тях. Акустиката от тяхната баня, която влиза в нашите спални е много висока.
Имате ли фирма, от която сте доволни? Моля за препоръки

Общи условия

Активация на акаунт