СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 163
  • 686
  •   1
Отговори
# 105
Ако махнем от двете по-дълги страни по 5мм, то четириъгълника би имал 4 равни страни, което би го направило квадрат със страна 100:4 =25мм. Но знаем, че не са равни, а две от страните са с по 5мм по-дълги от другите две. Затова те са 25+5мм всяка, а именно 30мм.
Доста алтернативно решение, признавам си.Stuck Out Tongue Winking Eye

Вижте в учебника как са решени подобни задачи и дали можете да направите паралел с някоя.

Благодаря ти много!!! Детето разбра задачата. Blush
Изобщо не ти е на място питането, но понеже имам син И в трети клас / то аз в кой ли клас вече нямам Joy/, да ти кажа, че сега тъкмо учат елементарни уравнения с х, така че точно това е начинът за решаване на задачата. Идеята е да свикват на метода за решаване на уравнения с едно неизвестно, последователност, изписване, както и да се научат кое да кръщават с х в текстовата задача. Тъкмо това обяснявах и аз в събота Grinning
Би трябвало да учат, но госпожата не им го е преподавала и е дала задачата, а в учебника нищо не намерихме. Frowning1 и на теб благодаря!

# 106
  • София
А моята кифла иска природна паралелка.
Аз по принцип съм спокойна, ама като тръгна да изчислявам горе-долу какво ще се получи от математиката, био и химията, направо глават ми избухва.
Иначе съм й избрала и езиково училище, там може и да се наредим на опашката.

# 107
  • Варна
Моето дете за сега държи фронта, но пък и трябва да се отбележи, че тъкмо по физика и химия уроците в последния раздел са значително по- лесни от предишните раздели. Което е добре дошло за децата, за да се концентрират върху другото.

В четвъртък съм на РС и се притеснявам, че мога да изпусна началото, защото ще съм в командировка и ако не тръгна навреме наобратно в прословутия четвъртък, ще трябва да карам като луда.

# 108
  • София
На нашата РС рецитираха това, което го има в нета и справочниците за НВО. Ако е така, нищо няма да изпуснеш.
Единственото, което беше от полза на нашата рс е, че ги подсетихме да си нанесат оценките онлайн! И то не по всичко!

# 109
Момичета, кога става записването в училищата, че искаме да планираме нещо за лятото.

Синът ми е обявил, че след НВО-то да не го търсим за нищо.
Толкова стана труден на комуникация, че не знам.

# 110
Аз малко с тъп въпрос, дами, но може ли бърз отговор за срока на записване след 1-во класиране. Започнахме да планираме лятото вече Simple Smile
В първото мнение от темата има линк към графика. Аз лично съм го качвала на снимка поне два пъти.

За увеличено изображение, отворете в нов таб.

# 111
Не става дума за пробния на Бултест. В курса (Междучасие) Симеонов беше подготвил пробен само за неговите групи. Девойката рече, че бил "адски" в сравнение с всичко досега. С първи модул се е справила, но две от задачите от втори модул са й взели здравето. Не само на нея. Явно наистина е било доста трудно.
И синът ми е при Симеонов. Той решил втори модул и казал, че с първи не му се занимавало.Imp

# 112
Дидева, много благодаря. Извинявам се, че повтарям въпрос. Погледнах първата тема, но не го видях.
Знам, че е дразнещо, но последните 3 седмици не съм влизала в темата.

# 113
Ще си копирам едно мнение от друга тема, защото е полезно по принцип.
Как да търсим в темата:
Влезте в темата. Кликнете върху трите точки най-отгоре на страницата и изберете " отпечатай". Едновременно натиснете бутоните ctrl и f на клавиатурата си. В горния десен ъгъл на прозореца ще се отвори поле за търсене. Напишете избрана от вас ключова дума - например име на град, състезание или просто " резултати". Използвайте стрелките, за да се придвижвате по откритите съвпадения.

В случая ключовите думи ще са други естествено. Simple Smile

# 114
  • Варна
Срамота , да се запиша на 8 ма страница Simple Smile)). Такова спокойствие сме , че няма накъде повече . Дано само няма изненади !
Снощи ни беше РС за кандидатстването . Нищо ново не научих за протокола . Само някои подробности за паралелките в МГ и как горе долу ще стоят нещата след 10 клас .
Хайде, пожелавам и на вас спокойствие и вяра в децата ви ! Ще се справят ! Всичкия този труд , ще си даде плодовете , сигурна съм Simple Smile))

# 115
Изглежда масово майките сме се напрегнали повече от децата. И моя син ходи на пробен в Бултест и задачите му се видяха трудни. Госпожата им в училище каза, че са минимум две нива над това, което по принцип се дава на НВО. Но той се е спекъл сега, като видя че има неща, които не знае. Иначе имаше голямо самочувствие. Дано е за добро това спичане.
Аз пък съм малко объркана за техническата част на самото кандидатстване. Тъй като ще кандидатстваме в 3 различни общини искам да го направя по интернет, а не да мина стотици километри за нищо. Доколкото разбрах трябва да направя регистрация и да попълня желанията отделно за всяка община. Притеснявам се, тъй като се влиза с входящ номер, дали като потвърдя първата община, ще ме допусне второ и трето кандидатстване да правя. Може да са ми глупави въпросите, но ако някой е запознат, ако може да ми разясни.

# 116
  • София
Pisa, ти да нямаш и първокласник ? Не ни хвърляй в музиката, моля ! Joy За 7 клас е общ класирането за цяла София (Варна и т.н) и се подава 1 кат документи в училище-гнездо. Ако говориш, обаче за 3 различни града, не зная.

# 117
Аз пък съм малко объркана за техническата част на самото кандидатстване. Тъй като ще кандидатстваме в 3 различни общини искам да го направя по интернет, а не да мина стотици километри за нищо.
Ако общините са в една област, заявлението е едно. Ако обаче говорим за три отделни области, подава се за всяка от тях.
Електронната система е изключително удобство дори да подаваш само за една област, особено ако ще се попълват голям брой паралелки, но не само заради това. Всичко е на един клик разстояние, така да се каже, а и няма значение дали седмокласникът е с теб или не. Simple Smile Заявлението може да подаде всеки, който разполага с входящия номер и кода за достъп.

# 118
  • София
Дидева, а ако подаваш офлайн трябва ли децата да са с нас, че моите предвиждат лагер на море в тоз период ? Confused

# 119
Ами...Честно казано зависи от приемащите в гнездото. Тъй като според наредбата заявлението се подава от ученика, на места държат на присъствието му. Другаде пък не издребняват толкова.  Преди време имаше и разсъждения по възрастта на ученика - дали е навършил или не 14. години. Някои РУО пускат инструктажи, в които изрично е упоменато изисква ли се или не ученическото присъствие. С две думи - ще видим.
На мен лично електронната система много ми хареса миналата година. Силно се надявам, че ще я има и тази.
Скрит текст:
Преди четири години ми се наложи да пътувам около шест часа общо, за да свършим работата за петнайсет минути. Ако тогава системата съществуваше, щяхме да спестим време, нерви и малко пари. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт