Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 773
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Отначало ми правеше впечатление, сега си ме кефи мириса на трева.

# 151
  • Sofia, Bulgaria
Миризмата я боря с етерично масло от грейпфрут (или друго каквото ти допада), няколко капки слагам в сместа и след това ако има остатъчна миризма разтривам малко между ръцете и нанасям по дължината на косата. Въпреки, че и аз като sis* вече свиквам с нея и не ми прави толкова впечатление.
Герганче, 100 гр. ще ти стигнат на твоята коса даже може и да остане. Моята е до средата на гърба и не е толкова гъста като твоята и със 100 гр. си се оправям идеално.
Опитвам се да кача снимка и ми дава, че услугата временно е недостъпна и някаква грешка Confused

# 152
Когато за първи път си забърках къна миналата година, ме болят глава и ми се повдигаше. И аз питах тук във форума за остатъчната миризма. Сега свикнах и мога да кажа като Sis, че мирисът на сено даже ми харесва и ми мирише на свежо лято на село.

# 153
  • Sofia, Bulgaria
Днес няма проблем с качването на снимките. Ето две. Не са най-подходящите, но се добива представа.
Скрит текст:

# 154
Идеално е,Ястребче! 

Ще пиша и аз като мина процедурата Simple Smile

# 155
Ястребче, супер е. Мисля, че моята е като твоята.
След снощните експерименти ви показвам резултата, въпреки че е на един ден. Не ми се беше разтворила добре къната и имах малки бучици из косата...нямат къпане! Но като цяло съм доволна, получих като резултат това, което съм получавала и при предни къснования. Белите косици станаха с червено-кафяв оттенък, а като цяло поосвежих косата.
Та, ето:
Вътре в стаята, три снимки, както винаги не изглеждат еднакви. Според мен тук изглежда по-тъмна.
Скрит текст:
И на терасата, където изглежда по-светла, по-ярка, по-червеникава. Сори, че съм малко рошава.
Скрит текст:
Абе, доволна съм. Сега лятото ще е опече, мисля да разредя къносванията. Ще видим и как ще е след 2-3 измивания.

Иначе да споделя, че имам една приятелка, която се къносва, но не с натурални бои. Смесва някакви цветове и се получава много яко червено-лилаво. Много готин цвят! Много ми се прииска и аз да направя, но първо ще си разваля хубавата серия от натурални къносвания и второ, не съм сигурна, че изобщо ще хване след толкова години използване на натурална къна (напоследък комбинация с индиго).

# 156
  • В полите на Пирин планина
ВИП, много ти е хубава косата и цвета, също. Hands V

# 157
Аз малко се обърквам като чета тук за боядисване, за къносване или боя става дума, или за боя с къна Thinking Както и да е, разбрах от някои постове, че при по-голям процент бели коси, някои от вас ползват вариант химична боя за корените и натурална къна за дължините. Дали се прелива плавно, как подбирате цвета на боята да съвпадне с цвета на къната и ако някой има подходяща снимка в тъмнокафявата гама може ли да покаже? Струва ми се, че с времето такъв вариант ще се окаже удачен и при мен, защото в корените косата би трябвало да е здрава и бързо израстваща, обновяваща се, да издържи на боя, а надолу с къна ще я предпазвам от изсушаване. Но да не стане шарена черга ми е притеснението.

# 158
По-скоро си говорим за натурални бои, на базата на къна+индиго+др. билки. За химически - не.
Ястребчето каза, че понякога редува, като ѝ писне от къната / билковата боя.

И аз съм го правила, след дълги периоди на къна.
Мит е, че не хваща химическа боя след къна или обратно. просто не трябва драстична разлика в цветовете.

Иначе в блога на Хена фокс имаше една жена, която изсветляваше корен и след това мажеше с къна - за ярко червено - рижав цвят.

# 159
  • На изток от Ада
В неделя вечер се  „къносах” с хербал тайм, знам че не е къна, но я имах подарък. Исках Хенафокс , но като ходих я началото на май нямаше, писах им ,но не зареждали те , а чакали магазина да заяви. На 22 имало доставка писаха ми вчера го видях  , ще ида днес.
Ето хербала
Скрит текст:
— понеделник вчера

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 12:36 от nasito8988

# 160
ВИП, много е красиво. Изглежда гъста и много хубава коса!

# 161
  • Варна
Ястребче и ВИП,много хубав цвят сте докарали.Как не снимах аз по-рано несполучливите си жълто-зелени бели корени:)))).Вчера купих кестеняво на Хена фокс и ще смеся с малко къна.Ще погледна и маслата.Вероятно с времето ще свикна с миризмата,но засега още не се е случило.

# 162
Добавена канела и/или какао тушират забележително миризмата. Косата мирише на сладкиш след това. Simple Smile

# 163
Ястреб и Вип, много естествени цветове. Браво! Аз се запасих с медено от Зоя.бг. не се харесвам само с къна+касия. Доста рижаво стои.

# 164
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря ви момичета.
Аз съм тази дето от време на време маже с химическа боя корените, за са туширам бялата коса. За мен този вариант действа без да има проблеми, но и аз се правя в цвят, който е като естествената ми коса.
Снимки съм качила малко по-назад. Не са най-добрият пример, защото акцента не е косата, но все пак се придобива представа. При мен разлика няма между боята и къната, но  може би защото се придържам изцяло към естествения ми цвят Blush
V.IP. супер ти се е получило Heart Eyes и косата ти е страхотна

Общи условия

Активация на акаунт