Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 775
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, момичета!
Косата ми не е много гъста, напротив, тъничка си е. Ако я изправя съвсем "плоска" стои на главата ми, но все пак, в последната година-две, откакто се къносвам, се забелязва разлика и е една идея по-добре,

Добавена канела и/или какао тушират забележително миризмата. Косата мирише на сладкиш след това. Simple Smile
Това не го знаех. Ще пробвам с канелка другия път. Smiley

# 166
  • Sofia, Bulgaria
Аз това с канелата съм го пробвала, но явно бях сложила много и с едно кимване можех да овкуся килограм коледни бисквити Joy След това едвам я измих, иначе наистина тушира миризмата на къна

# 167
  • Варна
Добре,ще пробвам с канела,но пестеливо Simple Smile

# 168
  • В къЩи.
Веднъж се къносах като разтворих къната в сварено кафе,вместо във вода-нямаше гадния аромат на трева. Peace
Но аз ползвам черна къна,не знам при по-светлите бои да не се отрази на цвета. Thinking

# 169
  • волно калдъръмче
Аз обичам да слагам черен чай вместо вода. Мирише разкошно. Канелата и амлата туширали червеното и ги махнах.

Сега се сещам, че имам звезден анасон и карамфил в промишлени количества, та ще добавя и от тях.

# 170
  • Sofia, Bulgaria
Аз редовно разтварям в кафе, но при мен миризмата на трева си се усеща пак. Кафето не успява да я пребори. С времето в повечето случаи се свиква с миризмата.

# 171
  • София
Слагала съм и канела, и карамфил, и каркаде, и разнообразни етерични масла, червен пипер, куркума, ефектът върху миризмата е от минимален до никакъв.
Кафе и какао ще влиаят на червеното, убивайки го...

# 172
Само аз ли харесах миризмата на къната? Simple Smile Има приятен мирис.
Аз веднага след къната нанасям обилно маска, при самото отмиване; ароматът на маската се усеща, примесен с този на билките.

# 173
  • волно калдъръмче
И аз я харесвам, но последните три пъти се правя с една на Хенафокс, дето направо си мирише на фъшкии. Обаче много хубав цвят прави и е много фина, та се спогаждаме.

# 174
  • Бургас
Добавена канела и/или какао тушират забележително миризмата. Косата мирише на сладкиш след това. Simple Smile

Мъжа ми не е съгласен с това, но кой ли го пита Grinning Все пак пръскам и парфюм в мократа коса, слагала съм и портокалово масло по ръцете и минавам, от маслата за коса също.Става горе-долу Sunglasses
На мен билковите бои ми миришат по-неприятно.

CoffeeCup , не ти ли се отмива цвета?

# 175
  • В полите на Пирин планина
Аз винаги след мазане се мия с шампоан и слагам маска / балсам. Не мога да се измия само с вода и толкоз. Имам чувството, че все нещо ми сърби и е останало неотмито. Нямам проблем с оцветяването.

# 176
  • Sofia, Bulgaria
Аз също мия с шампоан и слагам маска/балсам, иначе не си представям как ще си усещам косата след къна, ако съм я мила само с вода.

# 177
Без балсам или маска не се отмива, затова слагам. При следващо миене и шампоан, преди тях.
Стига де, имам село и знам как миришат фъшкии Grinning Не мирише така.

# 178
Ястребче правила ли си химическа боя върху цялата коса. Мен много ме дразни че белите коси не се покриват хубаво и дори с наслагване по дължините си стоят по светли та обмислям едно боядисване на цялата и коса и после да си продължа с къната и индигото ама нещо ме е шубе от резултата

# 179
  • Sofia, Bulgaria
Coffeecup, амлата точно на това ми ухае 🤢 Преди време даже и олио от амла си бях взела. Опищях всички теми за коса и натутална козметика от миризмата му Joy
Niss, правила съм и не съм имала никакви проблеми. Само да уточня, че ползвам натурална къна и билки. Не съм ползвала ароми, с точки и др. подобни. Подчертавам го заради съдържанието на метални соли в ненатуралните къни.
Нанасяла съм боя в същия цвят като къната и няма никакви проблеми. Дори съм нанасяла и по-тъмна боя и пак ми е хващало. От тази https://goo.gl/images/GhizXN съм много доволна. Покрива добре и не се отмива много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт