Къната, билките и всичко останало - Тема 13

• 64 806
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • ул. "Мечтание"
Благодаря ви! Simple Smile

# 256
Прочетох на самото индиго си пише, стои се 1-2 часа.  Намазах се,  да видим дали ще стане много черна. Не можах да изтърпя светлите корени.

# 257
  • Sofia, Bulgaria
Герганче, стой около 30-40 мин. и няма да станеш черна.

# 258
Герганче, и аз препоръчвам 30-40 минути престой с индиго. Имай предвид, че след няколко измивания индигото пада. Аз между двете къносвания прая по едно освежаване с глос индиго.
Следващия път защо не нанесеш в една стъпка едновременно индиго и къна в равни количества? Аз така правя. Утре ще се наплескам.

# 259
Герганче, и аз препоръчвам 30-40 минути престой с индиго. Имай предвид, че след няколко измивания индигото пада. Аз между двете къносвания прая по едно освежаване с глос индиго.
Следващия път защо не нанесеш в една стъпка едновременно индиго и къна в равни количества? Аз така правя. Утре ще се наплескам.

За пръв ми е и още се опитвам да нацеля от кое колко. Направих 100къна +50 индиго.

# 260
  • София
Според мен за твоята коса 50 до 70-80 гр сухо в-во са напълно достатъчни.

# 261
Направо се олях в количеството. Пишеше за коса до раменете 100грама къна, но аз не съобразих че ще добавям и индиго, че даже и амла.

Както и да е. Вече съм чернокоса Joy  Трябва да разучавам за следващия път.... Може ли само индиго?  Защо е необходимо първа стъпка къна, втора индиго. Или направо ще си взема билкова боя черна.

# 262
Герганче, не помня ти черна коса ли искаше или кестенява?
Ако искаш черна, най-доър ефект се постига в две стъпки. Ако искаш кестенява, една стъпка смес къна индиго. Много е лесно.
Ако косата ти е станала много тъмна и това не ти харесва, не се притеснявай. Индигото постепенно се отмива.

# 263
  • Бургас

Галчудо, дори и къна с индиго ли може да се замразява? Аз съм замразявала само чиста.

И аз в интерес на истината никога не съм правила индиго, но съм замразявала от кестенявата билкова боя и за нея не е имало проблем.

# 264
  • волно калдъръмче
Защо е необходимо първа стъпка къна, втора индиго.
Къната подготвя бялата коса за индигото.

Ако нямаш за цел да прикриваш бяло, вариантите са повече. За натуралните бои има условие да си предварително къносана. Така се проявява цветът. Може да ги мажеш и веднага, но цвят няма да има дори и на бялото. Най-много леко се оцвети в топло русо. Много тъмнокоси се чудят защо си дават парите за билкови бои, които не оцветяват.

# 265
Аз започнах да се боядисвам със златисто медената билкова боя на Хена фокс върху химична боя, много добре си хващаше.

# 266
  • гр.Видин
Ами те натуралните бои си съдържат основно къна, освен много светлите тонове. Така че, няма нужда да си къносана предварително. Цвета на къната по принцип е с натрупване.

# 267
  • София
Защо е необходимо първа стъпка къна, втора индиго.
Къната подготвя бялата коса за индигото.

Ако нямаш за цел да прикриваш бяло, вариантите са повече. За натуралните бои има условие да си предварително къносана. Така се проявява цветът. Може да ги мажеш и веднага, но цвят няма да има дори и на бялото. Най-много леко се оцвети в топло русо. Много тъмнокоси се чудят защо си дават парите за билкови бои, които не оцветяват.
Не мога да се съглася с подобно изказване. Когато започнах да се боядисвам, именно с билкова боя го правех - светлокестенявата на хена фокс. Покриваше ми малкото (тогава) бели + си ми промени цвета на косата. По принцип моята си е кестенява, така че промени има в нюанса, половин година по-късно минах на чиста къна, защото исках нюансът на червеникаво да е по-силен - това и стана. На тъмна коса така или иначе не можеш да постигнеш някакъв ярък цвят с билки. Така или иначе в натуралните бои има процент къна, къде повече къде по-малко, според цвета, който си гони, просто къната в тях е смесена и с други билки.

# 268
  • ул. "Мечтание"
Имам питане за амалата - мога ли да я използвам самостоятелно за да се възползвам от този ефект за подчертаване на чупливата коса и блясък?
Как се приготвя в такъв случай и има ли наистина ефект?

# 269
Минавам да кажа, че си направих глос, много съм доволна, при корените и белите коси почти няма разлика вече. Не че ме е притеснявало някога, даже беше едно такова интересно преливащо.

Общи условия

Активация на акаунт