Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За какво да помислим, преди да започнем с ремонта

 • 24 535
 • 162
 •   1
Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 1 559
По голямата част от контакти и ключове можете да ги слагате на височина 120см.

# 31
 • София
 • Мнения: 3 618
Още две  неща, които  е хубаво  да се  предвидят: тръби  за топла вода в тоалетната  и 2ра тоалетна, ако е възможно.
Това ме подсети колко неудобно е да се мие тоалетната, ако на пода няма канал.

# 32
 • Мнения: 329
Още две  неща, които  е хубаво  да се  предвидят: тръби  за топла вода в тоалетната  и 2ра тоалетна, ако е възможно.
Това ме подсети колко неудобно е да се мие тоалетната, ако на пода няма канал.
Абсолютно! Поредната безумица на соца...Мъкаааа, мъка...Били сме в такова жилище, истински кошмар. Аз обичам да си чистя тоалетната постоянно. За разлика от много други неща Stuck Out Tongue Winking Eye
То не си ли излееш един леген гореща вода отгоре...не ми е същото изобщо. Grinning

# 33
 • Мнения: 1 222
Хаха вярно си е! В нашето бъдещо жилище нямаше по план втора тоалетна, но се разбрахме да ни направят 2в1: тоалетна и мокро. През ноща в съня си се стряскам дали ще ни сложат сифон, че после как ще чистя.... 😂

# 34
 • Мнения: 301
Днес  осъзнах, колко съм свикнала  със сегашното  ми жилище  и някои  неща ги намирам  за  саморазбиращи. Примерно височината на тоалетната чиния,  която  се оказа, че  е по-висока  от стандарта  40 см. Няколко сантиметра  са, но така  ни е удобно.  Но забравихме  да кажем на майстора  ни. Същото  важи за мивките.

# 35
 • Мнения: 2 425
Ооо, да, задължително с тоалетната и мивките. Ако се слага прагче на банята в частта с душа, задължително още един сифон, за да може останалата част да се мие лесно.

# 36
 • Мнения: 524
Колко съжалявам, че тази тема я нямаше преди, когато се строеше кооперациата, в която купихме апартамент. Можехме да си спестим много главоболия, с които съм се сблъскала сега, когато се занимавам с ремонт и обзавеждане.
Това за контактите - буквално водих война с ММ, защото той някаква фобия има за пробиване на стените, а на мен контактите, които има в наличност са ми малко. Можех да поправя това, когато още бяхме във фаза строеж, а сега, за една кухня ще се наложи да се дупчи половин стая. Успях да накарам ММ да сложим още контакти в спалнята, но съм пропуснала факт, че в коридора нямам нито един. И вече е късно да се кърти, тъй, като сме боядисали навсякъде.
Боята - какъв кошмар Sad Купихме едно много красиво зелено за детската, на мострата изглеждаше страхотно. Влязох аз да видя, как се е получило след 2 ръце, и за малко да припадна - то е тъмно! Стаята е северна. Направо ми се иде да се изям. Но ММ не дава да пребоядисваме, писна му от ремонти, че страшно много се проточи във времето всичко. Да бях се сетила за идеята на Маделин с хартията и боята, нямаше да се ядосвам сега. Цветът е хубав, но е тъмничко. Явно бели мебели ще се слагат.
Добре, че инсталацията за газ сме се сетили да направим преди всичко останало, че иначе как щеше да ме е яд.
Понеже нямаме врати, и сега си мисля, какви ги надробихме. Заради това се наложи да направя корекции на проекта на кухнята, защото не съобразих, че ще имаме врати. Сега е голям проблем да решим накъде ще се отварят, поне на спалнята и банята ще се наложи да се отварят навън.

# 37
 • Мнения: 4 041
Понякога човек просто не може да предвиди всичко. Ние в кухнята сложихме шест контакта, впоследствие се оказа, че пак не ми стигат, тогава два от тях ММ просто подмени с двойни. Всичките тия неща: контакти, ключове, посока на отваряне на вратите, сифони в банята и тоалетната, ние ги бяхме обмислили, и пак понякога изскача нещо дребно, което не си успял да предвидиш...

# 38
 • София
 • Мнения: 3 618
Да ви разкажа за едно ремонтно недоразумение. Сложили майсторите вана и вързали сифона й не директно към мръсната тръба, а към тръбата от сифона на пода към мръсната. Отивам да помагам за чистенето и бях напълнила малко ваната. Пускам я да се отече и, о чудо, от канала на пода бликва фонтан.

# 39
 • Мнения: 524
Да, майсторите ако не се наблюдават изкъсо, могат такива чудеса да направят...Аз брах ядове с майсторите, които правиха газовата инсталация. Обяснихме им, къде ще е котлето, те казаха ок, а сложиха го зад вратата, която излиза на терасата. Да, но стеничката е 26 см, а котлето е 35 см, и се получава надстърчане, и вратата не се отваря напълно. Сега се налага да сложа стопър, за да не счупим стъклото на вратата, което ще отнеме още малко място; котела е в холокухнята - и планирахме да го закрием в шкаф от секцията, за да не се вижда - е, сега няма начин - ще се наложи да го гледаме точно до ТВ - то, защото, ако, сложим и вратичката отгоре на шкаф с котел, вратата на терасата ще се отваря наполовина. Такива ядове...Нищо не може вече да се направи, инсталацията е завършена, но, ако имате възможност, наглеждайте си майсторите, за да не ви правят подобни "чудеса".

# 40
 • Мнения: 2 425
Май трябва и нова тема "скрити разходи и за какво да помислим в ново жилище" Simple Smile Днес пак ме сюрпризираха с нов разход, а като почна ремонт кой знае какво още ще излезе. За тези, които местят радиатори на парното - помислете къде могат да бъдат с минимална загуба на топлина. Аз никак не харесвам под прозорците - топлиш външна стена, а не можеш да пуснеш плътни завеси, за да изолират студената стена.

# 41
 • Мнения: 301
Ами всъщност всичко, което  не се предвиди  навреме или правилно води  до допълнителни  разходи Sad

# 42
 • Мнения: 301
Момичета, вие кога  купихте контактите  и ключовете за осветлението?
Нас строителната  фирма  ни задължи  да си купим и поставим контактите  след акт 14. Много  бях в дилема, дали да купя  едни колкото да получим акт  16 или да купя вече хубави, които  да ползвам  после.
Избрах втория  вариант. Но не съобразих, цветовете и сега трябва да  сменям част от  тях Sad
При вас как беше?

# 43
 • In transit
 • Мнения: 6 497
Нашия апартамент беше с поставени контакти и ключове, като го купихме. Турски са Guksan. MM иска да ги сменяме с Легранд. Само се ядосвам, че никъде из целия апартамент няма един двоен контакт. А според ел.схемата има на няколко места. И сега ако решим да слагаме, трябва да къртим а ММ не иска. Каза, че ще ползваме разклонители Sad

# 44
 • Мнения: 4 041
Нашия апартамент беше с поставени контакти и ключове, като го купихме. Турски са Guksan. MM иска да ги сменяме с Легранд. Само се ядосвам, че никъде из целия апартамент няма един двоен контакт. А според ел.схемата има на няколко места. И сега ако решим да слагаме, трябва да къртим а ММ не иска. Каза, че ще ползваме разклонители Sad
Нашите са Гьонсан, не знам дали са същите като вашите, но ММ така ги нарича. Учудвам се, че трябва да къртите, понеже в кухнята и на мен не ми стигаха контактите, ММ просто смени два единични с двойни, нямаше къртене. Но той е завършил електротехникум и макар да не работи това, колкото за себе си разбира.

Общи условия

Активация на акаунт