Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хранителен дневник в снимки

  • 71 389
  • 364
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 273
Омлет, по-различен и във фурна

От тук
https://youtu.be/DKK8srVhiEI
И друга рецепта на същото
https://youtu.be/UUWgZosQsKU
Отвътре и......за десерт , направо като крем карамел без карамел

И основното, но част от месото изядох докато махах кокалите. Печени (като картофки на фурна) моркови и червено цвекло

Таня,на морковите и цвеклото слагате ли мазнина или само подправки и ги печете така на “сухо”?

# 346
  • Мнения: 14 318
Според мен имат мазнина.

# 347
  • Мнения: 1 663
Има мазнина.
Правя ги по 2 начина:
1. Разтопявам патешка мазнина в незалепваща тава и слагам каквото имам от: моркови, целина, червено цвекло или сладък картоф, понякога дюла (една африканка ми каза, че ги ядат вместо и като картофи в тяхно село), поръсвам с подправки , разбърквам и във фурната. Да, но червеното цвекло ми оцветява другите неща. И за това минах на вариант
2. Нарязвам всяко нещо по отделно в паница, слагам подправки и зехтин, разбърквам и разпределям в тавата на фурната (покрита с хартия за печене).
На снимката е вариант 2.
Опитвах се да слагам чушки, тиквички, гъби и т.н., но пускат вода и ми овлажняват "картофките", стават като варени и не ми харесват.

# 348
  • Мнения: 14 318
Аз когато пека цвекло го поставям последно в купата- като преди това съм извадила оттам вече омазнените и овкусени други видове зеленчуци. 🙂 Но понякога не ми се занимава и смесвам всичко заедно.
Дъщерята започна много да харесва печени тиквички- за мое щастие. Поне колкото картофки и' харесват и винаги иска допълнително. Доскоро се налагаше да ги панирам, за да ги яде. А сега пека за всички общо. Още не съм пробвала "картофки" от целина- от алабаш станаха много приятни, даже малката ми ядеше повечето (наричаше си ги картофки) 😁
От вчера- лека междинна закусчица- заквасена сметана с малко извара и замразени вишни:

Салата от домати със зехтин и скир:

Палачинки от две съставки (2 яйца и 75 грама заквасена сметана- по принцип е с крема сирене, но аз нямах):

Първата обикновено става различна на вид:

Бързи и лесни са, но трябва да се обръщат едва когато отдолу са добре опечени. От това количество направих 3 броя, последната хапнах днес за закуска с пълнеж крема сирене:

Вчера топли ми се сториха с по-яйчен вкус (като за солени плънки), днес повече приличаше на палачинка. Но за "сладки" неща бих добавила канела и други аромати. Също така, вероятно бих добавила идея кокосово или бадемово брашно. 🙂
Още дояждам мусаката с тиквички.

# 349
  • Мнения: 273
Има мазнина.
Правя ги по 2 начина:
1. Разтопявам патешка мазнина в незалепваща тава и слагам каквото имам от: моркови, целина, червено цвекло или сладък картоф, понякога дюла (една африканка ми каза, че ги ядат вместо и като картофи в тяхно село), поръсвам с подправки , разбърквам и във фурната. Да, но червеното цвекло ми оцветява другите неща. И за това минах на вариант
2. Нарязвам всяко нещо по отделно в паница, слагам подправки и зехтин, разбърквам и разпределям в тавата на фурната (покрита с хартия за печене).
На снимката е вариант 2.
Опитвах се да слагам чушки, тиквички, гъби и т.н., но пускат вода и ми овлажняват "картофките", стават като варени и не ми харесват.
Благодаря,какви подправки слагате?
А сладкия картоф по-диетичен ли е от обикновен картоф?

# 350
  • Мнения: 1 663
Е, зависи от диетата дали е диетичен или не сладкия картоф. Аз съм на палео и е палео.
Подправки: сол, чесън на прах, лют пипер смлян, градинска чубрица (така ли е на български thym ? ), куркума, черен пипер.

# 351
  • Мнения: 5 060
дами, темата е за снимки Praynig

# 352
  • София
  • Мнения: 238
...така ли е на български thym ?
Според мен thym е мащерка

# 353
  • Мнения: 14 318
И според мен е мащерка.

# 354
# 355
  • Мнения: 14 318
В пост 348 салатата от домати е със скирела, телефонът ме е поправил на "скир" 🙂
Кето мекички с извара, розмарин, чубрица и чесън- гарнирах с крема сирене:


Яйца по панагюрски /яйцата са на тиган с течни жълтъци обаче, не поширани/:

Шоколадова лава, нвх /този път стана по-скоро брауни/:


Мусака с патладжани, тиквички, сладък картоф, морков, лук, зелени и червени чушки, заливката е с повече яйца и кис. мляко:

# 356
  • Мнения: 322
Може ли рецептата за кето мекичките,изглеждат вкусни?

# 357
  • Мнения: 14 318
Да, идеята е от mywholesomelife. Аз си я адаптирах според наличностите и сложих подправки на вкус. Вкусни бяха.
Скрит текст:


В моите сложих извара вместо сирене (добавих малко повече сол), като подправки използвах сух чесън, сух розмарин и чубрица и изпържих в зехтин екстра върджин вместо в масло. Също така, нямах тиквено брашно и го замених със същото количество прясно смлян сусам.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 15:15 от dolce miele

# 358
  • Мнения: 322
Ще я пробвам,много ти благодаря.

# 359
  • Мнения: 14 318
Гъби със сметана и бекон (или така известният преди време "Бетон с гъби" 😁):


Салата с жълти и оранжеви домати и краставица плюс моцарела:

Пица с блат от кайма (с гъби, кашкавал, бекон, рукола, домати, чушки):


Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 16:57 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт