Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №17

• 70 691
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Трудно ми е да го повярвам. Секциото си е коремна операция. Ако са те блъскали с трамал и опиати да не те боли......Морфинът в упойката те държи до 48 часа. Зверски обезболяват в Селина при секцио. Матката ти е рязана. Измамно е по-бързото възстановяване. Имам приятелка с лапаро, нормално раждане и секцио. Никога повече не иска да чуе за секцио. Но тя отказа голяма част от обезболяването и особено трамалгина.

# 451
 След лап имах ужасни болки в гърдите при всяко вдишване заради газът и то в продължение на дни. Не ми се вярва за една минута да дишаш морфин и два дни да те държи. Сравнявам как беше лап и секциото при мен.  Имам и нормално раждане без упойка ( нямаше за кога да се слага) и аз предпочитам него пред секциото.

# 452
  • Пловдив
Имам чувството,че зависи от оператора и анестезиолога. Това за лапарото. При секциото винаги е зле, независимо и от двамата. Морфинът не се диша. Не е газ. Ампули са. Върти се в кръвообращението 36-48 часа.

# 453
Не съм запозната с упойващите вещества. Помислих, че е това което през маската се подава. Сигурно грешно съм запомнила.
Все пак нека си мисли момичето, но аз бих избегнала операцията.

# 454
Аз пък след лапаро имах 4 дупки с конци, едната закърпена много лошо, чак единя доктор на визитацията се възмути как е възможно. Цяла седмица не можех да се изправя заради тази дупка, защото ми опъваше. Като махнаха конците се получи буквално дупка и въпреки, че мина цяла година стои като издълбан белег. Другите почти не личат.

# 455
Да, при някой се налагат повече дупки да се направят. И като ги събереш в права линия си е колкото обикновена операция. На мен само на пъпа беше един конец, при яйчниците са по два.

# 456
Пак имам нужда от вас при изследванията излезе хламидия igM  полужителен резултат още не съм се видяла с доктора и незнам какво да правя

# 457
Хламидията е коварна и трудно се диагностицира и често се бърка. Ако имаш ти в момента инфекция, най- вероятно и партньора ти има. Трябва да се повтори изследването задължително.  На мен уж ми бяха открили , но при повторно изследване беше отрицателен резултат, пък и доктора при прегледа нищо не видя. Иначе се повлиява от антибиотици като Доксациклин. Стискам палци да е грешка.

# 458
  • Пловдив
Най-точно е изследването на вагинален секрет в Геника. Но се взима по специфичен начин и не знам колк лекари се справят и са наясно с това. Имам приятелка микробиолог и от нея го знам. Хламидията е вътреклетъчен организъм, разрушава клетките и ако я имаш може да доведе до много сраствания и увреждане на тръбите. Лечението не е само доксициклин. Има и друг ангибиотик, но съм забравила името му.

# 459
А кога да го повторя след като говоря с доктор или преди това

# 460
Здр.момичета и от мен да ви запозная с моя случай.Бях при доктор Стефанов,в момента съм с взета заповед 4 месеца вече пия витамини,антиоксиданти противозачатъпни и.т.н.при поредният ми преглед при д.р Стефанов му казах,че като малка на 7 год.ме заразиха в детско зъболечение с жълтеница хепатит.Той пусна веднага хепатит А,Б,Ц,Д за изследване и на моя включително.Аз го бях предупредила,че съм носител,но никога за 23 годи не съм го прекарвала пак След получените изследвания той видя,че вс ми е в норми моя дори не е бил заразен защпто шогично аз не го бях прекарвала.Но прецени повече да не продължи с мен и ме прати при д.р Стврев Селена.Адски съм притеснена дали д р Ставрев ще ме вземе под внкмание и ще разбере,че съм само носител на хепатит.Извинявам се мн за дългият пост

# 461
Благодаря за отговорите ви!
Ясно ми е, че пътят на ин витрото не е лек, но просто се чудех, защото прегледа беше 10 мин и докато ме преглеждаше говореше по телефона с пациентка и го държеше с главата си, та не знам колко добре е видял всичко, а след това категорично отсече "лапароскопия".
Знам, че е много натоварен, знам и че е добър лекар и ако съм сигурна, че добре е преценил ситуацията съм готова за операция.
Предната ми лапароскопия беше април месец тази година и нямам добри спомени, но ще видим... Може би ще отида и до Турция за второ мнение, ако и там го потвърдят се връщам при него.
Успех на всички вас желая и ще пиша пак!

# 462
Радост, много странно поведение от страна на Стефанов...Мисля, че за Ставрев това, че като дете си прекарала хепатит няма да е проблем. Момичета с доста по-сериозни проблеми бяха негови пациентки, че даже и родиха. Записвай смело час и не се тревожи. Доктора е точен, не съм чула досега да е върнал някого. Успех!

# 463
А кога да го повторя след като говоря с доктор или преди това

Ще повториш след като се консултираш с лекаря.

# 464
Радост, много странно поведение от страна на Стефанов...Мисля, че за Ставрев това, че като дете си прекарала хепатит няма да е проблем. Момичета с доста по-сериозни проблеми бяха негови пациентки, че даже и родиха. Записвай смело час и не се тревожи. Доктора е точен, не съм чула досега да е върнал някого. Успех!
Много ти благодаря за подкрепата сега в понеделник съм там.Ще ви пиша как е минало

Общи условия

Активация на акаунт