Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №17

• 70 678
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Мен също ме отложиха след пункцията, поради риск от хиперстимулация и излив от яйчниците. И аз съм по фонда. Това което ми казаха е че фонда поема замразяването за 3 месеца, и ако нямам трансфер след този период започвам да заплащам. Отделно за замръзения трансфер се доплаща 350 лева + три плегледа, хормони и секрет и сметката става~ 600лв.
Подобна е историята и при мен.

# 481
Здравейте момичета!Имах трансфер на тридневно ембрионче 01.10!Кръвният ми тест ми беше на 13.10 и резултатът ми беше (204).8 дни след това отидох на преглед и пуснахме още едно ЧХГ,което  е(13149,2).На прегледа всичко беше ок,но след резултата не сме се чували с доктора!Какво е вашето мнение!

# 482
Мен също ме отложиха след пункцията, поради риск от хиперстимулация и излив от яйчниците. И аз съм по фонда. Това което ми казаха е че фонда поема замразяването за 3 месеца, и ако нямам трансфер след този период започвам да заплащам. Отделно за замръзения трансфер се доплаща 350 лева + три плегледа, хормони и секрет и сметката става~ 600лв.
Благодаря ти за информацията, нещо много е сходен подхода, но няма да коментирам мнението ми.

# 483
Здравейте момичета!Имах трансфер на тридневно ембрионче 01.10!Кръвният ми тест ми беше на 13.10 и резултатът ми беше (204).8 дни след това отидох на преглед и пуснахме още едно ЧХГ,което  е(13149,2).На прегледа всичко беше ок,но след резултата не сме се чували с доктора!Какво е вашето мнение!

А защо сте повтаряли теста? Ако е назначен от лекаря е хубаво да се чуете и да му кажете резултата.
Според мен всичко е наред и Честитоооо!

# 484
Мира- голд, може и да си права донякъде, но аз самата си видях яйчниците в какво състояние ми бяха след 24 те фуликула които имах пък и лигавицата не ми беше хубава цели 17 мм. Ако бях настояла щях да имам трансфер, но риска беше голям.

# 485
Мира- голд, може и да си права донякъде, но аз самата си видях яйчниците в какво състояние ми бяха след 24 те фуликула които имах пък и лигавицата не ми беше хубава цели 17 мм. Ако бях настояла щях да имам трансфер, но риска беше голям.

Явно не подхождат много индивидуално Grinning
23 фоликула, увеличени яйчници, отложен трансфер (да си приготвя 350лв. за ЗЕТ + съпътстващите го изследвания и прегледи) + че още веднъж ме отложиха за висок прогестерон, което ми се случва за пети или шести път(включително и преди стимулацията) и всяко ходене ми е 130лв. Не вярвам да нямат механизми за корекция на хормони или да не видят, че са много фоликулите и да намалят дозите на стимулацията. Тъй като вече съм дала около 800лв, само от ходене на втори ден от цикъла да ми кажат "следващия месец ще опитаме пак", загубих доверие в клиниката, респективно и лекарите. Дори мисля, ако още веднъж ме отложат и дам пари за "да видим другия месец как ще е" да помисля за смяна на клиниката.

# 486
Toppp, това за мен бе втора стимулация. Като първата ми беше със същите медикаменти  и имах само 12 фуликула,трансфер на 3-ти ден  и резултат едно момче. Явно всеки път организма различно реагира на стимулацията.  За парите   не ми се говори от 2012 г посещавам клиниката....

# 487
Момичета не се ядосвайте излишно - разбира се, че ще ви отложат трансфера, когато има показатели за това. Ясно е, че след пункция на толкова яйцеклетки нито хормоните ви са в норма, нито организма ви ще е в кондиция да износи и роди бебе.
Аз съм на мнение, че правилния подход е да се въстанови организма и чак тогава да се прави трансфер. Друг е въпроса, че това, разбира се, са допълнителни разходи. Разходи, за които, когато усетите ритник в корема от човечето вътре във вас, няма и да се сетите колко точно беше.
Пожелавам ви много успех и повече вяра в лекарите, които правят и невъзможното понякога, за да успеят!

# 488
Момичета не се ядосвайте излишно - разбира се, че ще ви отложат трансфера, когато има показатели за това. Ясно е, че след пункция на толкова яйцеклетки нито хормоните ви са в норма, нито организма ви ще е в кондиция да износи и роди бебе.
Аз съм на мнение, че правилния подход е да се въстанови организма и чак тогава да се прави трансфер. Друг е въпроса, че това, разбира се, са допълнителни разходи. Разходи, за които, когато усетите ритник в корема от човечето вътре във вас, няма и да се сетите колко точно беше.
Пожелавам ви много успех и повече вяра в лекарите, които правят и невъзможното понякога, за да успеят!
Много правилно - не споря, че си права. За да не съм голословна на 1.3 прогестерон не започвали стимулация. 4 месеца по-късно започнахме на 1.3. И след още няколко случки, в които се почувствах като касичка малко загубих доверие  в клиниката. Иначе нямам нищо против отложените трансфери. Просто когато 7 (ще станат) месеца не може да се завърши един опит (с МФ) е малко обезкуражаващо.

# 489
Торр, аз имам позната в софийска клиника от май месец не може да направи трансфер заради лигавица, Не стига минимума и с една чанта лекарства.

# 490
  • pLOVEdiv
Момичета, имайте вяра в лекарите-те наистина знаят какво правят. При този поток от пациенти не мисля, че някой иска да трупа пари на наш гръб. Знам колко е изнервящо - аз също бях отлагана много пъти и преди пункция, и преди трансфер, много добре помня как се чувствах тогава и ви разбирам чудесно, но към днешна дата не съжалявам и грам, че се доверих на лекаря си. Симулацията е шок за организма и всяка от нас го понася различно, в 95% от случаите няма на лице предпоставки за свеж трансфер. Лично познавам доста момичета, на които са правени свежи трансфери, част от които са настоявали - само за един успешен знам. От сърце пожелавам успех на всички , които сега тръгват по пътя и на тези ,които са по средата - резултатът си заслужава наистина- не се отказвайте! Целувки и много положителна енергия от мен :*

# 491
Crowned, вероярно с Desislava сте прави, че си струва. В никакъв случай не поставям под въпрос професионализма на лекарите. Особено д-р Ставрев е изключително прецизен. За другите незнам - не съм била при друг лекар. За ЗЕТ съм с две ръце, но все пак си мисля, че имат механизми за справяне с един или друг проблем относно хормоните или да контролират да не се стига до над 15 фоликула. Някак си не ми е решение - не пий нищо, ела пак другия месец. Благодаря ти за подкрепата. Ще видим къде ще му излезе края - да се надяваме в родилното Simple Smile

# 492
Моята стимулация беше 9 дни. Имаше доста фуликули който тръгнаха по- късно и почти достигнаха първите, затова прекратихме стимулацията веднага и направихме пункцията след таймирането. По- различното беше този път че освен Хориомон 1500 имах и две инжекции Декапептил.

# 493
Момичета миналата седмица бех при доктор Ставрев.Аз съм с взета заповед юли месец,но сменям клиниката,при прегледа доктора ми пусна имунологични излседвания и ме извика сега на 2 ри ден от цикъла.Въпроса ми е може ли да се почне стимулация при очакване всеки момент на заповедта или не.Благодаря ви

# 494
Мисля,че заповедта трябва да е взета,тъй като в деня ,когато започна моята стимулация не я носих с мен и се връщах да я занеса,едва тогава ми сложиха първата инжекция.

Общи условия

Активация на акаунт