Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 • Мнения: 9 115
Темата във форума: Конкурси, игри с награди и ексклузивни промоции за потребители на BG-Mamma
Как да се абонирате за нея и да получавате известие за всеки нов пост с игра >>>
чрез натискане на бутона „Следи“, който се намира под заглавието ?:


Моля, използвайте бутона вместо да пускате постове от типа „запис“!

Извадка от Правилата на форума:
Цитат
14. Забранява се публикуването на теми и мнения, призоваващи към гласуване в даден конкурс.
Забраната се отнася и за полетата от потребителския профил - аватари, подписи, лични титли и т.н.
Изключения могат да са:
- международни конкурси с българско участие
- изцяло благотворителни конкурси
- външни конкурси, в които участва BG-Mamma или една голяма потребителска група от форумите тук като представители на BG-Mamma
Скрит текст:
Подава се годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Декларират се награди на стойност по-висока от 30лв. Стойността на наградата се удостоверява само и единствено от платеца (организатора) и само и единствено със „служебна бележка”. Декларации, приемно-предавателен протокол или каквото и да е друго, с което е получена наградата НЕ Е документ за деклариране. Платеца е абсолютно задължен да издаде служебна бележка по образец, както е задължен и да я издаде в срок, най-късно декември за календарната година.
По изключение, бележката може да е издадена в първите дни на януари, ако наградата е спечелена в края на декември. Срока за подаване на декларацията с отстъпка в плащането на данъка е 31 януари (възможни са изменения в бъдеще) и имате пълно право да изисквате от платеца издаването на бележката така, че да се възползвате от тази отстъпка и той е длъжен да я издаде.

  За наградите се попълва приложение 6 към данъчната декларация. Възможно е да имате бележки с авансово внесен данък, в приложението има отделен ред за тези суми. Те се приспадат от данъците, които трябва да се внесат за други награди.
За парични награди от игри, платеца е длъжен да удържи и внесе данъка авансово, получателя само го декларира.

За работещите на трудов договор се подава и приложение 1, с издадена от работодателя служебна бележка за дохода от предходната година.

И в двете приложения редовете са като на бележките, така, че просто се пренасят, а в приложение 6, ако са повече награди се сумират стойностите от всеки ред

В случай, че имате други доходи, например от хонорари, наеми, граждански договори, или данъчни облекчения си попълвате и съответните приложения.

От всички приложения информацията се пренася и обобщава в самата декларация.

Хубаво всеки да има копие на декларацията, приложенията и бележките, които е подал. Не е задължително, но е хубаво,  защото докато се установи практика по промяната са възможни доста грешки.

Начините за подаване на декларацията са : на място, с пик код или по пощата. Последния начин е удобен за хора, които нямат пик и трябва да ходят до друго населено място до офис на НАП. Декларацията е хубаво да се пусне не само препоръчана, а с обратна разписка. Като обратната разписка се върне това означава, че декларацията е приета в НАП. За подадена се смята според датата на пощенското клеймо, дори да пристигне в НАП по-късно.  Ако се използва този начин е добре да се пусне по-рано, защото на данъка ще си има лихва, ако се забави пристигането на декларацията. Дори да я водят подадена в срок, ако се забави то няма как да си платите данъка преди тя да е пристигнала в НАП и да е приета, а система изчислява лихвата всекидневно.

Последна редакция: вт, 01 май 2018, 11:01 от Захарчето

# 1
 • Мнения: 532
Честит ден на труда!
Нека този месец се потрудим и спечелим много много награди.
Захарче Kissing Heart

# 2
 • Мнения: 504
Добро утро ☕Записвам се с награда от форума лак на SNB ...юхууу.Благодаря за новата тема,нека май ни донесе много награди🌞

# 3
 • Мнения: 1 273
Честит празник!
Благодаря за новата тема! Нека да е късметлийска! Пожелавам много награди през любимия ми месец, все пак през този месец съм родена!

# 4
 • Мнения: 7 354
Да си пожелаем късмет и да спечелим по 500 лв от София Мел.
Отказах се от играта на Лаваца аз. Много ми харесват наградите, но не пием кафето и тая сума за участие ми идва излишен разход.
Иначе участвам само в Орбит от игрите с покупка. Така и така купуваме често дъвки.

# 5
 • у нас
 • Мнения: 3 894
Благодарности за новата тема! Май е прекрасен месец. Нека за всички ни да е такъв, с много положителни емоции и желани награди!
Честит празник!

# 6
 • Мнения: 87
Благодаря за новата тема! Нека да е късметлийска!

# 7
 • Мнения: 853
При вас бавят ли се наградите от Пепси? Първата /мултипак/ дойде за 4-5 дни, а втората /пак мултипак/ никаква я няма вече втора седмица?

# 8
 • Мнения: 1 319
Захарче, благодаря за новата тема Flowers Tulip
Нека да е късметлийски за нас месец май!
И, както каза сутринта дъщеричката ми - Честит ден на чистенето Smile

# 9
 • Мнения: 7 747
Честита нова тема. От Пепси чакам 4 награди.

# 10
 • Мнения: 589
Вчера пробвах да кача касова бележка на кармела, но изписа неуспешно. Погледнах на Фб страницата им, и друг беше питал за същото. Отговорът им, че е поради големия трафик към сайта. Явно доста хора са намерили вафли.

# 11
 • София
 • Мнения: 13 336
Благодаря и аз.
Чакам ДВД от Прингълс, колонка от орео и шапка от пепси.

# 12
 • Veliko Tarnovo, Bulgaria
 • Мнения: 359
Запис с награда от фейса-бисквити престиж уелнес

# 13
 • Мнения: 394
Благодаря за новата тема!Много награди през новия месец!

# 14
 • Бургас
 • Мнения: 906
Вчера пробвах да кача касова бележка на кармела, но изписа неуспешно. Погледнах на Фб страницата им, и друг беше питал за същото. Отговорът им, че е поради големия трафик към сайта. Явно доста хора са намерили вафли.
И на мен ми изписа Неуспешно, няколко пъти пробвах, все това. Така и не разбрах регистрирала ли съм се или не.

Общи условия

Активация на акаунт