Боя за коса / Клуб на червенокосите 4

• 53 622
  • 818
  •   1
Отговори
# 165
  • Тра-ла-ла
Аз съм решила да сменям Лондата. Дразни ме. Хем косата става суха, хем пигментът се изтрива. Набелязала съм си няколко професионални, но не особено известни марки бои, които имат добри предложения на лилави и виолетови цветове. Coming soon...

# 166
Здравейте! От скоро съм червенокоса. Нещо такова като цвят...
Скрит текст:

Ходих на фризьор да ме боядиса. Не очаквах от тъмнокестенява, без обезцветяване, да се получи такъв наситен цвят. Фризьорката ми работи с Keune като смеси 2 цвята. След това ползвах тази маска, но след като четох първия пост от първата страница не съм сигурна, че съм я ползвала както трябва. След всяко миене я слагах и косата стана супер тежка, безжизнена и склонна към много бързо омазняване. А иначе косата ми е гъста, но с тънък косъм и мазни корени. Някой ползвал ли я е? Знам, че след нея трябва да сложа маска или балсам.

Скрит текст:

Засега се държи цвета, само корените се показаха, но не изглежда толкова зле колкото очаквах. Grinning

# 167
Момичета, много харесвам този цвят. Възможно ли е да се постигне без да стане морковен?

Последна редакция: пт, 18 яну 2019, 18:13 от Мау Мау

# 168
Взимате ли нови червенокоски?

Ходя на фризьор. защото червеното е с розов тонер за да се постигне искрящо червеният цвят. В началото ме боядисваше с Монтебело, сега с РР.

# 169
  • София
И аз пиша в старата тема Rolling Eyes

Поредния експеримент да имам лилава коса Joy Indola 5.77x с окислител 3%, но на Oyster,
Скрит текст:
че Индола нямали Rolling Eyes Голям екшън. Сместа трудно се хомогенизира, намазана на косата стоеше по-суха. Боядисването е върху доста поопадала и изсветляла основа. На снимките е след първо миене. На студена светлина лилавее, на топла и на слънце е виолетово. На тъмно - чернее. А как цапа....майкооооу. Дали е от боята или заради неоригиналния окислител - не знам.

Джулая, от къде купуваш тази марка боя?

# 170
  • Тра-ла-ла
Поредния експеримент да имам лилава коса Joy Indola 5.77x с окислител 3%, но на Oyster,
Купувала съм я от Пловдив - магазин за бои "Зара". Иначе я има онлайн в някои магазини, които имат и физически магазини в София. Може да провериш и в магазина за бои на "Алабин" срещу Съда, ако още съществува.

Вече не съм с Индола. Не си спомням какво точно ме беше подразнило.

# 171
  • София
Купувала съм я от Пловдив - магазин за бои "Зара". Иначе я има онлайн в някои магазини, които имат и физически магазини в София. Може да провериш и в магазина за бои на "Алабин" срещу Съда, ако още съществува.

Вече не съм с Индола. Не си спомням какво точно ме беше подразнило.

Благодаря! Ще потърся боята. Цветът ми харесва. Какво, че оцветява много! Сигурно след 2-3 измивания спира оцветяването?!

# 172
И аз в клуба Simple Smile

# 173
  • Варна
Вчера се боядисах с Гарние Олиа 6.60,по снимки много ми беше харесал и реших да го пробвам.
Не стана обаче толкова интензивно, колкото очаквах,едно такова тъмно е🙄
Ще го видя като се отмие, какво ще стане.

# 174
  • София
Аз искам да мина в по- тъмна гама.
Скрит текст:
Пак да не е с розов подтон, а с оранжев, но по- дълбоко. Чудя се какво трябва да добавя. Може би малко кафяво към червено+рижаво?

# 175
Здравейте! Имам един проблем и искам да попитам дали някоя от вас има същия  и как го разрешите. Боядисах си косата в тъмно червено,много красиво ми стои,но щом я измия след няколко часа косата ми се омазнява страшно много. Преди да се боядисам не съм имала подобен проблем.Косата ми е дълга почти до кръста и дори малко да се омазни явно натежава и изглеждам като облизана от крава.Пробвах да сме на шампионите,но ефект-няма. Нормално ли е това? Ще съм много благодарна ако ми дадете съвет какво да правя. Simple Smile

# 176
  • София
Боята изсушава косата.  Слагаш ли масла в боята?

# 177
  • София
Здравейте.
Нова съм в групата, но не и в дебрите на червените коси. Stuck Out Tongue Winking Eye
Била съм всички нюанси на червеното, без един - виолетов.
Моля, дайте идеи и снимки за бои, от които сте доволни в този цвят.

# 178
  • Тра-ла-ла
Аз се реших да сменя Лондата. Пробвах с професионалната боя Inebrya - НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ. Скалпът започна да ме щипе на 2рия ден и стана на люспи. Цветът е 5/62 с окислител 6% - стана почти черно лилаво в краищата, при условие, че косата ми беше що годе равномерна като цвят. Имам съмнения, че от магазина може да са объркали %, защото шишето беше без какъвто и да е етикет. А може и да не е бил оригинален окислител, защото не се разби хомогенно с боята. Отделно при всяко миене пяната от шампоана е ярко виолетова. Което в този случай ме радва, защото по-бързо ще изпадне това нещастие от косата ми. Поне на слепоочията не се изтри боята, както при Лондата и по-малко цапа калъфката.

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 20:15 от Джулая

# 179
  • София
Джулая, точно такъв цвят ми се иска да постигна. Мислех за боята на Чифели
..

Общи условия

Активация на акаунт