Тромбофилия - тема №6

• 72 350
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Elie D , в коя седмица си и качила ли си много кг ?  За ориентир ми е Simple Smile Аз съм на 0,4  , въпреки, че съм на долна граница 0,23 ме остави на нея до следващата контрола края на юли .

# 391
  • София
Bambolinka11, в 22 г.с. съм, от началото съм качила 5 кг, като последните 1.5кг. през последните 3 седмици.
Стартитах от 76, сега съм 81кг.

Аз си самоназначих изследването за тромбофилия в края на 11г.с., и АГ-то ме сложи на 0.4. Но според нея не е необходимо да я сменяме дозата и да си карам така до края, кръвотока към бебчо е добър иначе.
И отново на своя глава реших да отида при проф. Паскалева, резултата ми е 0,11, което е под долна граница.

# 392
Да попитам, защото имам притеснение да не изпускам нещо - като много тук и аз на своя глава започнах да се изследвам след мисед в 12г.с. , тъй като лекарите не смятат за нужно да се изследва, каквото и да било преди да имаш 2-3 загуби....(без коментар), та аз си пуснах изследване за тромбофилия и ми излезе, че не усвоявам добре фолиевата и Б12 и също така да пия Аспирин протект; изследвах също и НК клетки (които са в норма), при това положение и тези резултати следва ли да се консултирам допълнително и с имунолог и какво точно още да си изследвам!?
Благодаря предварително...

# 393
  • София
Ели, можеш ли да споделиш колко ти струваше прегледа + вички изследвания при Паскалева? И също така пиеше ли аспирин протект?

# 394
  • София
Лаленце,
Консултация - 60лв.
Вземане на кръв - 3лв.
ПКК 23 показателя - 8лв.
Фибриноген - 6лв.
Д-Димер - 15лв.
Анти Ха - 30лв.
Общо - 122лв.

Аспирин не пия и не сме го изследвали.
Аз съм хетерозигот за Протромбин, хомозигот 4G/4G PAI и хетерозит MTHFR.
Обърна внимание само на протромбина като високорисков, ПАИ изобщо не го коментира.

# 395
Момичета, здравейте отново!Четейки какво пишете относно изследвания и лечения(както и консултация, която направих с прф.Кременски) съм в голяма чуденка!Бременна съм в 5г.с. и по принцип имам назначена терапия за “тромбофилия”, която Кременски отхвърли(назначена от Русев, който всъщност е имунолог както знаете, честно казано Кременски ми вдъхна поввче доверие най-вече защото е генетик!) не знам дали да не се консултирам и с Паскалева, защото в момента не слагам и не пия нищо за “тромбофилията”.Кажете ми вашето мнение, моля!И имам още едно питане чака ли се много за час при Паскалева, ако реша да запиша?Някой ходил ли е и на консултация при Сигридов(четох че и той разбира от тези неща?)?В следващ коментар ще приложа и другото изследване.

# 396
Prozerpina... според мен Паскалева е твоят човек.

# 397
  • Стара Загора
Би трябвало да пиеш мета фолиева киселина.
И Паскалева ще каже, че няма нужда от терапия сега. Тя много не се впечатлява от Пай. Ако имаш предишни аборти, по- добре следвай Русев.

# 398
  • София
И аз съм за Паскалева ! Същите мутации като твоите съм , само дето второто е хомозигот ( за фолиевата) . Кременски неглижира нискорисковите мутации, Русев предписва някви измислени терапии през ден, които нямат логика ...
Виж и нейното мнение, тя пуска и допълнителни изследвания за кръвосъсирването .

# 399
  • София
Кременски проследяване на бременни не прави.
Мутациите са ти нискорискови, но това не означава че не могат да предизвикат проблем.
Терапията с НМХ е профилактична. Ако имаш предишни загуби, не се чуди много...
При бременността по принцип се повишава кръвосъсирването, а с мутации този ефект се засилва.
Намери си добър АГ който да следи стриктно кръвотока към плода.

# 400
Много ви благодаря, момичета!Мета фолиева си пия отдавна.Не знам само с терапията за уж “тромбофилията” ми какво да правя...като заключението и на двете изследвания е че няма риск от тромбофилия...нямам предишни бременности.Русев ми е назначил да редувам клексан (фраксипарин) и аспирин протект през ден...чака ли се дълго за час при Паскалева?

# 401
Аз не чаках въобще за час при Паскалева. Само че сега евентуално да не излезне в отпуска... то и аз трябва да се обадя за час.

# 402
  • София
Юли и август има единични дни за консуктации ( по 3-4 дни в месеца ) , имайте го предвид

# 403
Bambolinka11,  да ти благодаря отново! Намерихме лабораторията и кабинета.
Както и тя самата предположи по време на разговора, дозата 0,4 ми е ниска, изследванията също го показаха. Пусна ми още ПКК, фибриноген и Д-димер. Там всичко е в норма за бременност. Оттук до края ще съм на 0,6 + две седмици след раждане.

passiflora, аз също на своя глава ги направих. Отидох в Геника и след като си поговорих с жената на регистратурата пуснахме "Тест Вродени тромбофилии - разширен панел 3 - F5, F2, MTHFR, ANXA5, PAI", добавихме и още един допълнителен фактор, тъй като вече бях бременна.

Благодаря ти,Ели!А ти какво още си пусна като си бременна?
Някой може ли да ме насочи кое е най-добре да си пусна,не съм бременна:
     F5,F2,MTHFR,MTRR,ACE,F13,PAI
     F5,F2,MTHFR,PAI
     F5,F2,MTHFR,ACE,F13,PAI
     F5,F2,MTHFR,MTRR,PAI
     F5,F2,MTHFR,ANXA5,PAI
     VEGFA,TAFI,ANXA5
Чудя се да си пускам ли допълнително NK-клетки?

# 404
Момичета, профилактиката на кръвосъсирването понякога трябва да се прилага, дори и без нито една генетична мутация /въпреки че, не познавам някой да се е изследвал и да няма нито една/. Не винаги е въпрос само на ген, а на "лайфстайл", предишни интервенции и изобщо, лекаря трябва да вземе поне кратка анамнеза преди да отхвърли терапия.
И обратното - имам съученичка и те години наред търсиха правилната схема, защото хем има генетични мутации, но пък от друга страна проблеми с кръвосъсирването. Всичко трябва да се има предвид.
Според мен Паскалева е доста опитна и праволинейна и засича, къде ще се появи проблем, не пропускайте мнението и, дори и да се спрете на Русев или някой друг. 

Общи условия

Активация на акаунт