Тромбофилия - тема №6

• 72 319
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • На север
И и аз съм с Лайден и на мен ми казват че нямало нужда от инжекции. Обаче аз след толкова проучване и четене стигнах до извода да си слагам инжекциите. Всички лекари са ми казвали че инжекциите не достигат до бебето и са само за мен. Всички са на мнение че няма как да навредят. Моят съвет е да си слагаш инжекции за всеки случай. Колкото до аспирина задължително потърси мнение на специалист, не гинеколог, защото той е опасен за теб. Особено в една по-висока доза.

# 436
  • София
Прочетох за случката с доктор Сигридов и съм шокирана...Направо от сега се притесних как ще протече първата ми ФМ про него след няколко седмици...:/ Аз също следя дозите си при Паскалева и какво трябва да кажа? И да излъжа, че съм при Русев, няма ли да иска изследванията на АПТТ и каквото там друго искаше да се изследва той? А и Русев предписва Фракси през ден..И за това ли да лъжем? Че поставяме през ден и следим при Русев дозата? Лелеее, този наистина е перко някакъв! Grinning
А относно витамин Б6, бихте ли ми написали цена на изследването в Бодимед, тъй като не откривам в ценоразписа изобщо това изследване..Rolling Eyes А йод и желязо къде изследвате? Аз не съм изследвала тях двете и Б6 само, другите ги приемам заради дефицит( Б12 и Д),  както и метафолиева. Иска ми се да отида при него подготвена с изследванията и само ако се наложи, да ми назначи дози и марка добавки..

# 437
  • София
Прочетох за случката с доктор Сигридов и съм шокирана...Направо от сега се притесних как ще протече първата ми ФМ про него след няколко седмици...:/ Аз също следя дозите си при Паскалева и какво трябва да кажа? И да излъжа, че съм при Русев, няма ли да иска изследванията на АПТТ и каквото там друго искаше да се изследва той? А и Русев предписва Фракси през ден..И за това ли да лъжем? Че поставяме през ден и следим при Русев дозата? Лелеее, този наистина е перко някакъв! Grinning
А относно витамин Б6, бихте ли ми написали цена на изследването в Бодимед, тъй като не откривам в ценоразписа изобщо това изследване..Rolling Eyes А йод и желязо къде изследвате? Аз не съм изследвала тях двете и Б6 само, другите ги приемам заради дефицит( Б12 и Д),  както и метафолиева. Иска ми се да отида при него подготвена с изследванията и само ако се наложи, да ми назначи дози и марка добавки..

Бибиан, те тези случки са много ....Човека не признава друго мнение и то от специалисти .... На Паскалева казваш, че Аг то, което те следи , ти е изписало фраксито през ден , а на него в никакъв случай не казваш, че ходиш при Паскалева....
Витамините в Бодимед ги правят всичките , Б6 мисля, че беше 66 лв, йода около 40 лв май беше. Най добре ги пусни в четвъртък, защото тогава пътуват за Германия (уж)  Simple Smile
А ако слагаш фраксито през ден - незнам дали ще ти пусне Анти ха ( няма да е меродавно изследването, ако е през ден )

# 438
  • София
Ненее. Фраксито си го слагам всеки ден. Въпроса е как да излъжа Сигридов, че спазвам предписанията на Русев да бия Фракси през ден и че той ми следи дозите, като може да поиска изследване или знам ли..?Grinning Защото аз ще спестя, че ходя при Паскалева, но като пита при кого следя дозите? Grinning Аз реално имам изписана терапия именно от Русев, но не я спазвам за тромбофилията конкретно.Simple Smile

# 439
  • На север
Кажи му че АГто ти е казал да си на тази терапия на която си. Не лъжи на каква терапия си а просто излъжи кой ти я изписал.

# 440
  • София
Тогава казваш, че Аг-то , което те следи , ти е изписало тази терапия.
Даже Дели ако се включи Simple Smile  мисля, че се казваше Иванов ( АГ то ти Simple Smile )

# 441
  • София
Ами изследване няма ли да иска да види? Аз принципно до ФМ при него, имам преглед при Калчев и смятах да му кажа, че за сега той само ме е следил. Знам, че са супер дружки с него и само ще ми е в + ако му го кажа.Grinning Освен да кажа, че съм се записала(както и ще направя наистина) при Колева от Токуда по ЗК да ме следи и че тя е назначила терапията..? Rolling Eyes
Не мога да повярвам, че се притеснявам и обмислям как да излъжа, за да не ме изгони “доктор”...Satisfied

# 442
  • София
Калчев е против фраксипарина да е през ден, така че спокойно ползвай това пред Сигридов

# 443
  • София
Бибиан, колкото по-малко подробности, толкова по-добре.
Няма какво да ги мислиш крилати и опашати, че ще се омотаеш. Следваш терапията на Русев, забременяла си именно след предписана от него вливка. Правила си хистеро при Калчев и те е следил до момента. Пускаш едно аптт и брой тромбоцити, витамини, и там каквото се изисква по списъка, и това е! Важното е от всеки един лекар да извлечем полезната за нас информация.
А Иванов води ЖК в кварталната поликлиника, там ходиш само да те мерят на обиколка.

# 444
  • София
Оххх Дели Simple Smile Ще ме скъсаш от смях с тоя ''Иванов ""  Grin Laughing

# 445
  • София
Благодаря, Дели! Но защо да пускам АПТТ, след като след две седмици съм при Паскалева и ше пускам Анти Ха и др.? А вместо Иванов от кварталната поликлиника Joy , не може ли да кажа, че при Калчев съм и по ЗК ще съм при доктор от Токуда? И токудци ли мрази? Joy

# 446
  • София
Бибиан, спазваш инструкциите и пускаш аптт, за да не предизвикваш излишни въпроси.

Аз като бях при него ми се скара защо взимам Ацетизал Кардио 75мг вместо аспирин протект 100мг, въпреки че това самия Русев ми го беше казал. Да не говорим че аптт не беше в ред заради кортикостероидите, които бях пила предния месец за подготовка за ЗЕТ. Въпреки това полезната информация и консултация си я получих.

# 447
  • София
Аз чакайте да ви разкажа  Laughing  По повод лекарите Simple Smile
Вчера отивам да се запиша на Жк в кварталната поликлиника ... И му казвам на лекаря, че не искам да ме преглежда, а само за болнични и каквото мога да ползвам по ЗК като изследвания. Иии оттам се почна - "ама защо не искаш и аз да те следя "... И аз му обяснявам , че съм с два късни аборта и се следя на частно при няколко лекаря.. Пита кои са те .... И оттам ...'' ооо, ми аз ги познавам, приятелчета сме, заедно сме учили, защо си мислиш, че те знаят нещо повече от мене , нали еднакво сме учили.....
И аз с целия си акъл  Laughing  " Ми защо тогава сте в кварталната поликлиника, вместо в някоя частна болница " Надали е по- доходоносна работата в поликлиниката ?"   Абе ужас.....
Все пак не настоява де , ама едва ли не трябваше да се чувствам виновна , че не се доверявам на лекарите в поликлиниките .....
Иначе ми пусна изследванията , които ми се полагат по Зк  и за болничните каза 'няма проблем '

# 448
  • София
bibian@, Русев следи брой тромбоцити + АРТТ, двете общо са 15-16 лева, пусни ги и да ти е мирна главата.
Аз също съм пациантка и на Калчев и той ми каза да слагам фракси веки ден, Сигридов се съгласи. На самия лист от феталната ми пише "Насочена от: Александър Калчев".

Ако толкова те разпитва къде се следиш кажи му, че още не си записана и да ти препоръча някого.

Bambolinka11, и аз съм така с моя по ЗК само дето аз се радвам като ме гледа и той, че преди да започне да рита малкия исках да го гледаме по-често. Днес даже една приятелка, която се следи при него ми звънна да ми каже, че той и е дал направление за още някакви изследвания по ЗК за мен Simple Smile Тя живее близко до нас и той преценил да й ги даде за да отида с готови изследвания другия път направо.

# 449
  • София
Добре, ще ги пусна и тях! Има ли значение къде се пускат?

Общи условия

Активация на акаунт