Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
Здравейте Simple Smile искам да споделя опит с адаптираното мляко Bimbosan.
Когато кърмата ми спря малко след раждането се наложи да преминем на адаптирани мляко. Педиатърката ни каза да започнем с HiPP 1 и я послушахме. От както започнахме с адаптираното мляко малкия разви рефлукс. Започна се от малко връщане, докато един ден целия беше във върнато мляко след всяко хранене. Педиатърката ни препоръча да му даваме сироп против рефлукс. Месеци по-късно започна да се говори как в бебешките храни има палмово, рапично масло, глутен, нишесте и вредни захари. Палмовото масло и рапицата не са създадени за консумация.  Започна се търсене на други млека, за жалост всичките съдържаха тези неща. Дори и в Хип-а продаван в Германия имаше такова съдържание. Явно за това няма двоен стандарт. Случайно от руски сайт разбрахме за швейцарска храна Bimbosan, в която биo серия няма нито палмово масло, нито рапица, глутен или др. Оказа се, че точно тази храна я изнасят в страните най-големи производители на палмови масла. Страните производителки не дават на своите бебета това, което произвеждат. Приятелят ми се свърза с швейцарската фирма и от там ни насочиха към немски онлайн магазин откъдето я закупихме. След като я получихме, веднага започнахме да я даваме на бебо. Когато я приготвих за първи път не усетих особеният мирис, който Хип има, а усетих мирис на истинско мляко. На вид беше и пенливо, каквото е едно истинско мляко за пиене. Нахранихме бебо и решихме да не му даваме от сиропа против рефлукс, за да видим как ще реагира организма му. Синът ми нито веднъж не върна или повърна, наддава много добре. Организмът му се е опитвал да се пречисти от палмовото и рапично масло, а ние сме подтискали това. А и от къде да знаем, че е палмовото масло е причината, към което явно има непоносимост.
Все още с приятелят ми се чудим как е възможно да се предлага храна с палмови масла и модифицирани нишестета на новородени, но все пак това са стандартите, които се предлагат в  Европа.

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 15:11 от MissO

# 1
  • Мнения: 21 568
Ingredients:
Whole milk*, skimmed milk*, demineralized whey powder*, vegetable oils and fats (rapeseed oil*, sunflower oil*, palm oil*, palm kernel oil*), lactose*, whey protein concentrate*, calcium citrate, sodium citrate, potassium citrate, magnesium chloride, iron (II) gluconate, sodium hydrogenphosphate, zinc sulfate, copper sulfate, manganese sulfate, potassium iodate, sodium selenite, vitamin C, vitamin E, niacin, pantothenic acid, vitamin A, vitamin B1, vitamin B6, folic acid, vitamin K, biotin, vitamin D, vitamin B2, vitamin B12, choline hydrogentartrate, inositol.
* raw material from controlled organic production


това е от описанието на млякото, съдържа си всичко, каквото и в другите млека.
https://www.swissbabysbest.com/products/bimbosan-from-1-day/

# 2
  • Мнения: 142
Добра реклама .Това мляко не съм го чувала.Малкия беше на Лактана био и съм много доволна .

# 3
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 1 899
Ами сега? Бизнесът замина...

# 4
  • Мнения: 1 410
А млякото на Хип на ракия ли мирише?

# 5
  • Мнения: 8 430
Ще използвам темата да попитам - някой разконспирира ли за кое АМ излезе информация, че е различно на нашия пазар? За пюретата с по-малко месо е на големия рекламодател в този подфорум, но нямам време сега да сравнявам таблиците на млеката. И разликата съществена ли е, че при месото 0,7% изглежда по-скоро като селски пиниз да спестят малко от тук, малко от там.

# 6
  • Мнения: 1 410
За нашия пазар всичко е различно качество като за аборигени.Те даже ядат май по чиста храна.

Общи условия

Активация на акаунт