Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 49 218
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
И аз имах болки и втвърдяване на корема, бях на преглед и ми казаха, че ако са до 10-15 втвърдявания на ден и нормално, но имах лек цистит 😡
Пих ношпа и увеличих магнезия и за 3,4 дни ми мина Simple Smile Въпреки всичко в четвъртък съм на преглед отново при другият ми акушер-гинеколог.

# 451
И аз днес получих втвърдяване на корема. Бях легнала да дремна с щерката и се събудих, защото зверски ми се пишкаше 🤪 Ама като се завъртях и ми се стегна корема. Звънях на док и ми вдигна дозата на магнерича 3х2. Четох за Бракстън Хикс, че може от препълнен пикочен мехур да се провокират...Уф, ама не ми беше особено приятно все пак.

# 452
И на мен по същия начин ми се стяга корема след като се събудя от сън, но е без болка и буквално за 1 секунда. И винаги става само след сън, никога не ми се е случвало през деня. Моята АГ каза, че е нормално и да си пия магнезия и така.

# 453
От пълен мехур получавам почти винаги контракции, или ако стана по-рязко. Ако не са болезнени е ок. Но към края на бременността и бракстън хикс  болят..
Магнерич пия по 1 или 2 на ден, преди лягане.

# 454
Момичета като ви чета имам чувството, че всички пиете магнезий! Задължителен ли е? Аз се следя при двама АГ, но нито един не ми е казал да пия магнезий.

# 455
Ако нямаш оплаквания като чести контракции ,крампи и схващане не е задължителен. Аз го пия заради крампите в краката и много ми помага.

# 456
На мен док ми го изписа отдавна в малка доза, предполагам за всеки случай. Все пак ми е втора бременност.
С първата също пих по някое време, заради крампите.

# 457
Магнезият съвсем не е задължителен, изписват го при контракции и разни схващания и крампи аз също не го пия, може би защото още не мога да зацепя какво е това втвърдяване на корема като усещане. За сметка на това зобам желязо и ми писна от него, че ми включиха и два пъти седмично по две инжекции Б12 заради пустият хемоглобин 105 е вече 2 месеца не мога да го преборя.

# 458
Никол, няма да сбъркаш стягането - коремът става твърд като камък и едва ли не по формата на бебчето - имам предвид, че някак ясно си личи къде се е разположило 🙄. Поне при мен е нещо такова.

# 459
  • Пловдив
Момичета, знаете ли дали ако се следя на частен аг, като дойде времето за 45-дневния болничен, той ще може да го издаде?
И късно ли ще е ако сега се запиша при някой, работещ със здравна каса, да може след месец-два да издаде болничния?
Джипито не може ли да издаде този болничен?

Аз като отида на преглед ще си питам доктора, но до тогава да не се чудя само Simple Smile

# 460
Да и на мен така ми го описа доктора като го поразпитах какво е усещането. Понеже аз вечер особено след баня усещам коремът си много разпънат сякаш кожата е опъната и ще се пръсне, та се чудех да не е това втвърдяването на корема, но той ми каза, че по-скоро трябва повече хидратация на кожата на корема за да се избягва това усещане.

# 461
Вечер и моят корем е опънат здраво 😂 Сутрин и вечер имам няколко см разлика в обиколката Simple Smile

# 462
Никол, няма да сбъркаш стягането - коремът става твърд като камък и едва ли не по формата на бебчето - имам предвид, че някак ясно си личи къде се е разположило 🙄. Поне при мен е нещо такова.
Е при мен е същото. Доста се стяга. Последно ми стана така днес сутринта, таткото го усети. И сега пия магнерот 3х2.В началото като ми го изписа, си взимах по 2. След като усетих първата такава контракция, не смея да го намалям 😁

# 463
Това стягане на корема ли наричате контракция?

# 464

Кога се обръщат по принцип бебетата? Моето преди го усещах само ниско долу , а отскоро започнах да го усещам и високо , като точно под гърдите понякога ме наболява когато съм седнала , най-вероятно от колана на сутиена.

Моето бебе се е обърнало. Не ми стана ясно точно кога го е направил в 28 гс съм. Ритниците вече ги усещам доста високо.

leia2015
да точно това стягане е контракцията. Ако не е болезнена е ОК.

И да се похваля Simple Smile на последния преглед в поненделник ми казаха, че е станал 1360 гр. Добре си похапвал.

Общи условия

Активация на акаунт