Лято топло наближава,а Септемврийче в коремчето на мама шава

• 49 196
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
Lisa, дано бързо ти мине 🤗

# 481
На едбо и също място са правени измерванията, когато бях на Фм преди 2 месеца беше назад с 4дни точно толкова колкото ми каза и следящия доктор може би седмица преди феталната
Ами дано в такъв случай да си навакса бебчето щом са ти проверили плацента и пъпна връв и е наред всичко ще си навакса бебчето. И мен следващия ме АГ ме беше наплашил, че заради анемията в даден момент бебчето може да започне да изостава в разтежа си, та затова нагъвам хапчета  и инжекцийки.

# 482
 Аз миналата седмица изследвах ТСХ и ФТ4 и бяха в нормата, даже ТСХто ми беше паднало от 2,14 на 1,04.
За витамин Д до момента го изследвах два пъти. И двата пъти бях с латентен дефицит. Увеличиха ми капите Вигантол като ми казаха да спра да го пия от началото на Юни защото се предполага, че ще мога да излизам на слънце. Витамин Б12 сега не съм изследвала, защото миналата година ми беше в нормата.

NIkita192  аз бях на кардиолог именно заради високия пулс. Изписаха ми едно лекарство от което ми е по-добре, но преди да отида на кардиолог минах на ендокринолог защото лекарите имаха съмнение, че сърцебиенето може да е свързано с щитовидната жлеза. Относно теглото на бебето на мен с първата бременност ми бяха изписали протеини и бях на протеинова диета, защото бебето в последните седмици не растеше. Мисля, че ако има някакъв проблем лекарите ще ти кажат. Не се притеснявай. Simple Smile

Lisa. Flowers Four Leaf Clover дано бързо оздравееш.

# 483
А колко ви е пулсът понеже моят се движи около 84 -85 много пъти питах защо е учестен, но ми казаха, че е нормално при бременност да е по-учестен.

# 484
  • гр. Варна
Здравейте, искам да ви попитам случвало ли ви се е няколко часа да усещате “хълцането” на бебето? Вече се притесняям, защото от 3 часа не е спряло, а в началото като не знаех че е това даже бях ходила при лекаря, че се притесних.. защото е доста по-различно от ритниче или ръчичка.. Simple Smile пътва бременност ми е и всичко ми е непознато

# 485
А колко ви е пулсът понеже моят се движи около 84 -85 много пъти питах защо е учестен, но ми казаха, че е нормално при бременност да е по-учестен.

Моят е около 95 до 100 в покой, като имам и задух. По принцип до 100 не е кой знае какъв проблем.

# 486
Здравейте, искам да ви попитам случвало ли ви се е няколко часа да усещате “хълцането” на бебето? Вече се притесняям, защото от 3 часа не е спряло, а в началото като не знаех че е това даже бях ходила при лекаря, че се притесних.. защото е доста по-различно от ритниче или ръчичка.. Simple Smile пътва бременност ми е и всичко ми е непознато

Моята дъщеря доста хълцаше в корема ми. Тя и като се роди има дни, в които доста хълца. Не съм засичала колко часа е било.

# 487
  • гр. Варна
Значи не е само при мен Simple Smile благодаря

# 488
Мами, а на някоя от вас слагаха ли ваксина анти Д гама Глобулин? За мамите - кръвна група е, ако някой се чуди. Днеска ходих за моята 180 лв е ампулата (лошо ми стана) и я бият в дупето 😥

# 489
Стабилна ценичка тази ампула.

# 490
Аз пия едни пробиотици - pro combo pregna - 30 таблетки/48 лева...То всичко е цифромания 🤑 Но това с по мое желание все пак, а инжекцията е задължителна...

# 491
Nikita, при мен също ме изкарва седмица назад. Днес бях на фетална и ми казаха седмица назад, иначе всичко си е наред. Аз също като теб съм качила 2кг за същите седмици. Няма нищо притеснително. Вече трети лекар ми го казва. Просто качваш само на бебето. А до края има време и ще има да се сменят датите Simple Smile казаха ми по - добре назад, отколкото да избързва бебето.

# 492
И на мен ми пусна АГ витамин Б12 и витамин Д изследвания. Резултатите излязоха с много дефицит. Бях на инжекции витамин Б12 и капки витамин Д. Пусна ми и тсх и фт4-и, като и там бяха зле нещата... Но тези изследвания не са задължителни. Аз имах оплаквания и затова ми ги пусна още в 3я месец мисля.
И на мен ми изследваха тсх, фт3, фт4 бях на ендокринолог, казаха ми че са нормални. Колко бяха твоите?
5.2 тсх, фт4 около 12, витамините не помня, под долна граница бяха Confused

# 493
ТСХ-то е било високо наистина а какви ти бяха оплакванията тогава, че аз се съфирясах да го изследвам преди около 4 седмици когато бях в 24 г.с. плюс някакви си дни там и тогава ендокринолога ми каза, че всичко е нормално, но се чудя в първите месеци дали е било добре:thinking:

# 494
  • София
Мами, а на някоя от вас слагаха ли ваксина анти Д гама Глобулин? За мамите - кръвна група е, ако някой се чуди. Днеска ходих за моята 180 лв е ампулата (лошо ми стана) и я бият в дупето 😥

Три пъти са ми поставяли Анти Д ваксината, и очаквам още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт