Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 май 2018, 12:13 ч.

Частни училища - информативна тема 21

 • 85 918
 • 772
 •   1
Отговори
# 360
 • Мнения: 4 519
Пипи, мисля, че няма допълнителни групи, но мога да попитам, за да не те излъжа. Дечицата на две мои приятелки са там - едното е още в ДГ и ще е ПУК наесен, а другото беше ПУК тази година. И двете ги бяха попитали доста по-рано (около година-година и половина) дали след ДГ дечицата ще продължават в училището. Явно планират доста отнапред.

# 361
 • Мнения: 14 218
Добри промени в БШ. Такива петминутни междучасия трябва да се забранят със закон в училищата.
Физическо или някакъв друг спорт трябва да имат всеки ден. В нашето училище в ПУК се събираха по два часа спорт всеки ден, но за съжаление с появата на нови предмети часовете за спорт намаляват с всеки клас.

# 362
 • София
 • Мнения: 66
Can Can, можеш ли да ми обясниш като майка на дете в ПУК как стои въпросът с излизане до тоалена по време на час? Наистина ли е забранено?
Ако са удължили медучасията и това значи повече излизане навън, изцяло приветствам. Физическо всеки ден също е супер, ако се прави по подходящия начин(не да люпи семки учителят и да не ангажира децата в никакви занимания- личен опит с друго училище).
Кой език махат, испански или руски? имаш предвид, че в първи клас ще са 2, а не 3 чужди езика  ли? И това бих приветствала, защото моето дете е с немски и не ми се искаше бам три нови езика в първи клас.
По думите на сина ми ги пускат до тоалетната в час, но ако в момента учителят преподава нещо важно, ги молят да изчакат.
Иначе щели да махат руския за бъдещите приети, старите щели да си продължат. Не знам как стои въпросът с немския.

# 363
 • Мнения: 1 615
Здравейте, не намерих информация за езиците в Българско школо. По-скоро ме интересува имат ли паралелки с първи език различен от английски, например с немски?

# 364
 • Мнения: 332
Родител съм на дете изкарало ПУК в БШ. Имах щастието да го прибирам всеки ден след училище, тоест да виждам какво става там, както и да го обсъждам със сина ми. Той харесваше старата директорка, въпреки че беше строга, защото ги познаваше, общуваше с тях по всякакви теми, виждаха я постоянно. Аз също я харесвах, забелязвах как ги познава поименно, кой в кой клас е, какви проблеми създава и най- важното, пазеше по- малките от по- големите.

Точно такива са и моите наблюдения, дори нещо подобно съм описвала и преди, но аз бях обвинена в някакъв въображаем пиар. Както и да е. Благодаря ти за споделеното Саn Can. И за мен е полезно.

Аз също не съм възхитена от перспективата да има лафка с пари, въпреки обещанията всичко да е полезно и да се предлагат фрешове. Напълно излишно, след като всичко (като хранения) е осигурено за децата.

Що се отнася до физическото, винаги е имало почти всеки ден (т.е. в 4 от 5 дни - което е 2 пъти физическо и 2 пъти народни).
Не съм чувала за намерения да се намаляват езиците. По-скоро, от идната учебна година часовете (след 2кл.) и междучасията се удължават и от това произтича по-дълъг учебен ден (с половин час, до 17ч.) и логично, по-малък брой часове. След това тепърва ще има още поне един астрономически час свободно избираеми - удобно за родителите, но не знам за децата!
До момента задължителните езици винаги са били само английски, плюс испански и руски. Хорариумът на последните два е по-малък във втори клас, в сравнение с ПУК и с първи, ако не греша.

Пипи,
Разбира се, че ги пускат до тоалетна. Аз като майка на дете в ПУК, когато беше в ПУК, и тогава твърдях същото, но всеки избира на какво да вярва.
Сега, ако имат контролно или има 5 минути до края на часа, се е случвало да им кажат да изчакат. Или ако друго дете е до тоалетна, се изчакват и ходят по едно. В междучасията им напомнят, че “сега е моментът да отидат, ако им се ходи”. Тоест, идеята е постепенно да превключат от “режим” детска градина на режим училище. И като едно каже “ходи ми се”, да не го последва върволица от още пет. Ако някой не може да трае, естествено, пускат го. Това е.

# 365
 • Мнения: 628
Изпита за Питагор какво представлява за 1-ви клас?

# 366
 • Мнения: 47
Изпита за Питагор какво представлява за 1-ви клас?
През 2017 г. май беше много математически ориентиран, равностоен на състезанията по математика за 1. клас, които се провеждат през първия срок. По спомени на дъщеря ми - 10 задачи, имало е огледален образ, математическа кръстословица, сравняване на числа с <, > и =. Квестор им е четял условията на задачите и им е давал време за изпълнение, след това са преминавали към следваща задача.

Преминалите успешно изпита, се явяваха на пробен ден в училището, среща с логопед, психолог. Мисля, че и те им даваха задачи. 

# 367
 • на път
 • Мнения: 2 804
Момичета, някой ходил ли е в новата сграда на Артис в Младост? Ако ДА, споделете впечатления моля ....

# 368
 • Мнения: 231
Започна учебната година за частни училища Ерих Кестнер.  Успех на всички и спорна година за учители и родители!

# 369
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 11 237
Изпуснах ви...
Гледам, че по някое време сте коментирали гимназиите. Почти съм сигурна, че след 7. клас ще продължим в частна гимназия. Дали в нашето училище или не, не знам, но няма да е ДГ. Мерси съм за тая истерия седмокласна, и то за какво... за нищо и половина. А АК не ми е в таргета засега.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 15:02 от 'Кафе с мед'

# 370
 • Мнения: 2
Здравейте,

Бихте ли ми препорьчали частно училище подходящо за дете идващо от чужбина и не знаещо добре бьлгарски? 7 ми клас. Говори свободно английски и френски. По вьзможност в южните квартали на София.

Благодаря!

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 20:03 от MariaVor

# 371
 • Мнения: 14 218
Френският лицей.

# 372
# 373
 • Мнения: 149
Здравейте!
Търся информация за приема в първи клас за училище АзБуки? Какъв е изпитът? Как може да подготвим детето предварително? Благодаря!

# 374
 • София
 • Мнения: 443
Училище Азбуки вече 2 години няма прием на външни деца за първи клас. Децата от детската им градина запълват бройките в училището. Миналата година дори и в детската градина нямаха места нито за 5 годишни, нито за предучилищна. По принцип казват да се следи дали ще обявят места за прием, но практиката показва, че нямат прием Simple Smile Може пък за догодина да се отворят места, но не вярвам, предвид липсата на места още в градината...

Общи условия

Активация на акаунт