Бързи здравословни въпроси и отговори – 14

• 63 021
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Пролетно цвете, права си. Но и на мен ми се е налагало да потърся бързо облекчение преди да отидана лекар. Специално глобулите, които препоръчах, няма да навредят, а ще успокоят положението. Иначе - да, лекар задължително. Мисля, че все пак сме достатъчно интелигентни хора и не се лекуваме по препоръки във форума.

# 511
Обикновено при болки в колената се изисква консултация с лекар специалист- ортопед, травматолог.

# 512
Полина, имаш право на вторичен преглед при АГ в рамките на месец, въпреки, че не си имала симптомите при първичния. Не бързай да се самолекуваш, лекарят може да реши да ти пусне микробиология и антибиограма, ако си слагала нещо, резултатът ще излезе отрицателен, а  гадовете ще са там, но няма да могат да се изолират.

# 513
  • София

Знам, че не се вижда добре, но това е херпес, нали? Какво да правя, какво не трябва да правя. Говорих с лекар по телефона, изписа едно кремче, но каза, че ако до утре няма подобрение, т ябва да я види лекар, да се пуснат изследвания. Толкова ли е опасно? Много ме наплаши.

# 514
Прилича на херпес симплекс, но може ли да е афта, въпреки, че е външно / не е на лигавицата отвътре/? Може да е рутинно кръвно изследване за херпес.

# 515
  • София
Отидохме все пак на лекар. Херпес е.Ще мажем с кремче. Дано мине по-бързо.

# 516
Здравейте.
Имам кошмарен хроничен синузит, появява се от време на време и ме мъчи по 4-5 дена.
Моля, препоръчайте ми таблетки и спрей или каквото и да е (в момента съм с ксигел).
Ще съм Ви много благодарна Heart

# 517
Може ли да ми препоръчате нещо за къркорещи черва ?От няколко дни съм така , мисля си за Еспумизан , но ако имате някакви мнения за други хапчета , ще съм благодарна.

# 518
За Синузит препоръчвам Синулан форте. Гело миртол също.

# 519
Взех си синупрет , мукоплант с евкалипт(за пръскане) и довечера ще взема ибупром синус.

# 520
Може ли да ми препоръчате нещо за къркорещи черва ?От няколко дни съм така , мисля си за Еспумизан , но ако имате някакви мнения за други хапчета , ще съм благодарна.
Гастритикс,билкови са,вземат се по две капсули наведнъж.При мен действат до 10мин.,често ги препоръчвам,а и ги давам на роднини Simple Smile

# 521
Взех си синупрет , мукоплант с евкалипт(за пръскане) и довечера ще взема ибупром синус.
Не си товари излишно организма с ибупрофен. Мисля, че е търговски трик Ибупром Синус.
Послушай Марси, Синулан форте е много добър препарат, въпреки, че се води хранителна добавка.

# 522
Не мисля че кожата ми е суха , но започна да се лющи ... имам 2 плажа , не съм изгаряла ... получава се така отпред на подбедрицата и на бедрото ... с какво мога да мажа

# 523
  • София
Да питам за дете.
Вчера на малкия му поставиха ваксината , която е реимунизация на 6г, мисля че включваше тетанус , детски паралич, коклюш и др.
Давам му Ериус , а днес вдига температура и се оплаква , че го боли ръката ( на мястото на което му е поставена ваксина)
Какво да предприема , освен даване на Нурофен , евентуално компрес и противоалергичното ?

Има всички задължителни ваксини , но естествено със страх отидох при личната за ваксина.
Моля за съвети и споделен опит.

Щях да пиша и в детския под форум , но не знам защо не намерих тема.

# 524
elle.n, можеш да мажеш с хидратиращ лосион за тяло.

Wind_, може да го заведеш при личната , само за всеки случай, но описаното от теб е в графата за Нежелани реакции в листовката на ваксината и то като много чести.

Общи условия

Активация на акаунт