Любители на Котки - Тема 122

• 63 686
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Днес дъщеря ми се е отбила за половин час в апартамента ни в Пловдив. Едно от блоковите котета, което познаваме от няколко години, е било много болно. Sad А е адски красиво - оранжево, дългокосместо, със сини очи. Не можахме да измислим начин да му помогнем. Дори и да го беше завела на лекар, нямаше какво да го прави след това, защото трябваше да се върне в София. Sad Мъчно ми е!  Cry

# 406
Танче, котето позволява ли да бъде уловено котето? Не може ли да пуснем пост в някоя от Фейсбук групите с ангажимент само да го заведат на ветеринар? Какво му е точно състоянието?

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 08:52 от Мишелин

# 407
  • София
Мишелин, позволява. За съжаление е доста немощно и само е лежало. Нахранила го е, но е яло много бавно и с усилие. Иначе е онази болест, от която кихат и текат лиги. Калицивирус мисля, че е. Мислех си, че щом яде, може в храната да му се слагат лекарства. Но групите са толкова натоварени, че едва ли някой ще се заеме. Само ще има нападки в стил "Защо вие не поехте грижата?". Sad

# 408
Имате ли номерата на някой съсед? Да се обадите и да помолите да закарат котето на ветеринар? Само това, без други анагажименти. Може да съберем 30-50 лв и да заплатим услугата... Само да стигне до лекар

# 409
  • София
Не, няма на кого да се обадя. Аз не живея там от повече от 30 години. Във входа срещам само непознати. Sad

# 410
# 411
  • София
Хари е боледувал от този вирус и едва се е спасил след дълго и тежко лечение. Милата душичка ❤
Ето ги нашите диванета. Хари толкова много иска да си играе с Кери и да я пипне, а тя все му съска и го бие.
Скрит текст:

# 412
  • Варна
За съжаление не можем да помогнем на всички котки! Sad
Магито вече е специалист по лов на стоножки. Почти всяка сутрин намирам по някоя умряла в квартирата, оставена така, че да я видя.
Шарената съседска котка явно е посъветвала трите си котенца да идват и без нея на вратата или прозореца и да мяукат за храна. Магито е потресена. Simple Smile

# 413
Танче, дай малко повече подробности за котето, ще се пробвам да пиша в една от групите, снимка поне някаква да имаш? Да пробваме, пък каквото сабя покаже..

# 414
  • София
Танче, дай малко повече подробности за котето, ще се пробвам да пиша в една от групите, снимка поне някаква да имаш? Да пробваме, пък каквото сабя покаже..
Досега търсихме в архивите, но никъде не намерихме снимка. Много е красив - дългокосмест, оранжев със сини очи. Поне на 2-3 години е. Кварталът е този, който е в близост до мол Пловдив и Братската могила, но до ж.п. линията. На лични мога да ти дам и точния адрес.

Мишелин писа в някакви групи.

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 19:47 от Тaня67

# 415
Писах в Подай лапа- Осинови ме! (се мести на нов линк) - никаква реакция до момента Sad

# 416
  • Бургас
Здравейте, наскоро осиновихме още едно коте на 3г кастриран. Кръстоска е между норвежка горска котка и друга котка. Казва се Ромео, а ние си имаме Жулиета, сресвам го веднъж седмично, храня ги с мокра храна и гранули /роял уринари/ та някакви други съвети който има такава котка? Благодаря ви!
И една снимка на Жулиета и Ромео

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 11:27 от Хриси9092

# 417
  • Козлодуй
Ромео и Жулиета на прозореца са прекрасни - класика изпращаме им с Мърки много целувки и прегръдки Simple Smile
Днес сутринта по БНТ1 имаше дискусия за бездомните котки. Много ми скъсаха сърцето че имало толкова много бездомни душички в големите градове - https://video.bnt.bg/bg/a/kak-se-grizhim-za-bezdomnite-kotki

# 418
  • В един копнеж!
Преди година взех на Мушо- Beaphar Top 10 витамини. Държах ги настайна температура. В един момент, обаче, когато отново понечих да му дам, хапчетата миришеха гадно. Като на развалена риба, месо. И лепнеха. Не посмях да дам.  Онзи ден като го водих на контр. преглед при ветеринарите, видях че имат и взех 10 хапчета. Лекарят ми ги сложи в едно пликче и си тръгнах. Тръгвам да му давам, ми той по същия начин лепне. Thinking Пак не дадох ии реших да си купя аз една опаковка, нова. Е, сега ги отварям. Чудесни са, не лепнат, не миришат. Дадох му, лапна го с апетит. Въпросът ми, след дългото разяснение, къде държите витамините? Може ли в хладилника да ги сложа? Явно промените в температурите се отразява на тия хапчета.

# 419
  • София
Хриси, прекрасни са!  Heart Eyes 

Уринари по своя преценка ли давате или защото има нужда? За предишния ми котарак, който беше изцяло на мокра храна, все пак бях купила 1 пакет суха, за извънредни ситуации. Лекарката ми се скара като разбра, че е Уринари. Без нужда не бивало да се дава, защото се товарели бъбреците.

Днес в супермаркета бях пред котешкия щанд. Един мъж взе едно пакетче храна, поразгледа го добре и се обади на жена си с въпроса "Твоята змия яде ли пилешко?"  Laughing Е, "змията" обичала риба.  hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт