Любители на Котки - Тема 122

• 63 550
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • на брега на морето
Четирилинка, за да не губиш време с женското име ти предлагам Нокта - богинята на нощта в гръцката митология (от там и ноктюрно)  Grinning.
Може и противоположното - Аврора - богинята на зората в римската митология; в гръцката е Еос; наричат я много красиво - розовопръстата Еос.  Hug

# 571
  • София
Ksenya, аз кастрирах в Добро хрумване и те самите препоръчаха кастрация преди първото разгонване. Ти уточни ли, че става дума за женска котка? Изобщо не ми се връзва отказът им с това, което аз съм видяла и чула от тях.

# 572
  • София
Абе, само да успея да го прикоткам таласъмчето, че е твърде малко да е самичко навън... Поне да идва храна да му давам, за да не скита да търси. А иначе, за мъжко име съм готова - ако е мъж, ще се казва Пум, налЕ, като мъжка пума. Виж, за дамско име съм готова да заформя нещо като конкурс тук, във форума. Давайте предложения, дами, държа да е много женствено име. Ако е лейди, то ще бъде изумително красива негърка, има много стройно телце, с дълги крачета. И дълги ушета, хаха hahaha
Нали съм ви казвала, че храня котките си със сурово месо и карантия. Днес ходих да купя от магазина, където поръчвам. На връщане минах през едно леко затънтено място, има само една къща, но живеят хора в нея. Гледам аз, на оградата едно приказно красиво коте, очевидно ще бъде дългокосместо - бяло с черни петна. Бях готова да го туря подмишка и да си го взема с мен. Обаче в този момент дойде маминката. писенцето се затича към нея, така разбрах, че си е нейно детенце. На вид е около двумесечно бебето, страхливо, но не прекалено. Мама и тя бяла с черни петна. Тогава извадих едно бъбрече да ги почерпя, обаче и двете не можеха да отхапят от него. Разкъсах им го с ръце. Омърлях се яко, после се наложи да ходя с вонящи ръце. Дреме ми. Обаче мъничето, като докопа първата мръвка, цапна един тупаник на майка си, и държа лапичката си върху главата й, докато ядеше, за да не пипа храната. Ох, защо нямам едни милиони, че да заформя едно котешко ранчо, всички страдалчета да прибера.

# 573
Mayyal, нямам съмнения, че беше разгонване. Тя не е мяукала много. Издаваше много мъркащи звуци, заставаше в характерната поза с повдигната задница и имаше наличие на секрет. Да не говорим понеже сме на вилата как дебнеше най-малка възможност да избяга. Днес вече е спокойна, явно отминава.
В@ня  това беше първото което поясних, че котето е женско. Както и да е. Бях се спряла на тях, но тук има доста споделени мнения относно клиники за което благодаря Blush

# 574
  • на брега на морето
Пум е идеално име  Grinning
Поради неколкогодишен опит с моите бездомничета в чантата винаги имам пауч, сгъваема ножичка (рязала съм колбас), сухи и мокри кърпи  Crazy Обикновено им е неудобно да отхапват от пауча и им го раздробявам с пръсти и после  мокрите кърпи влизат в действие.

# 575
  • София
Пум е идеално име  Grinning
Поради неколкогодишен опит с моите бездомничета в чантата винаги имам пауч, сгъваема ножичка (рязала съм колбас), сухи и мокри кърпи  Crazy Обикновено им е неудобно да отхапват от пауча и им го раздробявам с пръсти и после  мокрите кърпи влизат в действие.

Нали, Пум е много яко! Само се иска наличието на пишона, за да не отиде зян хубавото име.

И аз съм така, но този път бях взела само портмонето с мен, и пазарска количка. Както и да е, поне за този ден нахраних горките душички... Явно бяха на хората от къщата, майката беше съвсем питомна, но очевидно не са хранени както трябва.

# 576
  • София
За да не ходи "зян хубавото име", Пуми ми звучи съвсем мадамско и изискано. Heart Eyes

# 577
  • София
Момичето, което ми помогна в грижите за двете котенца, търси дом за тези две котета. Напълно домашни са - родени и израсли в апартамент. В момента са в дома ѝ в Пловдив, но не е проблем да се докарат в София или на други места.

Гого

Гери

Снимките са скрити линкове към цялото албумче!  Wink

# 578
  • София
Детелистна, направо се влюбих в таласъмчето както го описваш! Heartpulse А имената са супер - и Пум, и Пуми звучат идеално. Успя ли вече да разконспирираш пола му?

AnyHr, честита годишнина и още безброй щастливи пътешествия заедно!

Таня, да са ти живи и здрави рожденичетата! Снимките на котенцата, на които търсим дом не ги виждам обаче.

Елза тази сутрин за пръв път успя да си отвори вратата на детската стая. Досега все спалнята си отваря и затова сложихме райбер, че нощем отваряме прозорците и ни е страх да не скокне навън. В детската също отваряме прозорец, но вратата се отваря по-трудно и до момента не й се отдаваше тази работа, затова все още няма райбер на вратата. Но сутринта в 6 ч се започна едно скачане и дране по вратата и накрая успя да си я отвори. Влезе вътре, направи едно победоносно кръгче, след което се врътна, отиде в хола и си легна върху своята част от дивана (има си постлано да й е меко и комфортно).

# 579
  • София
Снимките на котенцата, на които търсим дом не ги виждам обаче.

Не знам защо?  newsm78 Изпратих линк към темата на мъжа ми и дъщеря ми и те ги виждат. Ето линк към цялата обява. Снимките са взети от нея - https://www.facebook.com/ivailo.zarevski/posts/1178154895673566

Сигурно е заради мобилната версия. Пише, че са скрити изображения и се отварят чак след "Покажи скритите изображения". Но през линка от този пост ще ги видиш. Wink

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 16:56 от Тaня67

# 580
  • София
Детелистна, направо се влюбих в таласъмчето както го описваш! Heartpulse А имената са супер - и Пум, и Пуми звучат идеално. Успя ли вече да разконспирираш пола му?

Не още. Не ми се дава още, глупачето. Снощи ми събра очите направо, влезе в стаята, и отиде при котарака ми, както той си ядеше от чинийката, застана до него и започна да яде от неговото ядене! А той спря да яде, погледа я малко и се изнесе настрани. По това му поведение съдя, че е голяма вероятността да е женско котето. В смисъл, че ако е мъжко, Бръмбича не би си дал храната без бой. Което усложнява много нещата, понеже в началото на септември ще заминавам за три месеца навън. Така, както ми изглежда сега, котето е на около два и половина месеца. До септември има още един, и плюс трите навън, стават шест и половина. Може като се върна и да имам цяла кошница бебета... Тоест, няма да мога да я кастрирам навреме. Ето тука вече нещата стават страшни. Както се познавам, свикна ли с котешки бебета, няма да мога да ги дам за осиновяване дори. Сега мисля за някакъв вариант, при който да се направи кастрацията в мое отсъствие, иначе не ми се мисли... Синът ми ще идва да им слага суха храна и да им сменя водата в мое отсъствие, но той пък няма да може да я следи, преди да се разгони за първи път. Като си помисля, че Лолита беше готова да се разгони, едва навършила четири месеца! Какво да правя,просто не ми идва идея.

# 581
  • София
Ами кастрирай септември. Ще я вземат.

https://youtu.be/rM8XyiRPgtU   

Моите диванета в акция.

# 582
  • София
Супер, Таня, значи направо ще споделя обявата в моя профил във Фейсбук, ако някой си хареса котаче!

Детелистна, сложно става с кастрацията при така създалата се ситуация, но дано измислиш вариант. Щракни Пум , ако успееш като дойде другия път, дори и отдалеч да е, малко да му се порадваме.

# 583
  • София
Детелистна, сложно става с кастрацията при така създалата се ситуация, но дано измислиш вариант. Щракни Пум , ако успееш като дойде другия път, дори и отдалеч да е, малко да му се порадваме.

Не става, хаха! Само щом мръдна, се изпарява на секундата. Засега само ми позволява да говоря, и ми отговаря с едно пискливо ''мяуууууу''. Но и главата да си мръдна, значи отивам да го изям, и изчезва. Трябва му време, за да се убеди, че съм нахранена и по случайност не ми се яде котешко точно днес.

# 584
  • София
Голям мързел тези дни...  Heart
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт