Любители на Котки - Тема 122

• 63 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Велико Търново
Бях писала по-рано в темата, че ще дам котката ми за временно гледане при роднина, тъй като имам съмнение за алергия на бебето ми към нея.
Честно казано не издържам без котката и ми е много мъчно Sad
Днес ходих да я видя и много си ми липсва Sad
Кажете ми според вас ако я подстрижа дали ще й бъде ужасно гадно, и дали ще избегна космите удома. Sad

# 586
  • София
Бях писала по-рано в темата, че ще дам котката ми за временно гледане при роднина, тъй като имам съмнение за алергия на бебето ми към нея.
Честно казано не издържам без котката и ми е много мъчно Sad
Днес ходих да я видя и много си ми липсва Sad
Кажете ми според вас ако я подстрижа дали ще й бъде ужасно гадно, и дали ще избегна космите удома. Sad

За жалост, работата е там, че алергията не е към космите, а към един белтък в слюнката на котката, към който хората развиват алергии. А котката ще се ближе, независимо дали ще е с козина, или не. Никак не ми се иска да те разочаровам, skk007 , но така стоят нещата. А като казваш, че подозираш алергия у детето, то оправи ли се след като преместихте котката?

# 587
  • София
Може да опиташ отново да прибереш котката, има шанс да е отшумяло това, което е допринасяло за алергичната реакция.
Имам предвид, ако алергията не е била конкретна и ясно изразена.

Синът ми имаше атопичен дерматит. Казаха да изключим шоколад, мъхести плодове и тн. И пак понякога се изриваше, а друг път не, независимо дали присъстват или не явните потенциални дразнители.

# 588
  • Велико Търново
Няма я от седмица, но сякаш маи диша по-добре бебето.
Ще я оставя още няколко седмици, но междувременно ще търся варианти да ти я взема Sad
Вкъщи чистих три дни нон стоп, за да мога да махна максимално количество косми. Но трябва и малко време да мине.

# 589
  • София
Здравейте.
Едно от момичетата, които са помогнали за спасяването на Хари скоро е спасило друго коте и вече е здраво. Търси си дом. Ще кача линк ако някой иска да разбере историята и ако има човек, който може да даде любящ дом на Маги.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10215809958512006.1073 … 945761&type=3

# 590
  • София
Миличката, колко изплашена и нещастна изглежда Cry Толкова тъжен поглед... Дано да има късмет.

# 591
  • София
Няма я от седмица, но сякаш маи диша по-добре бебето.
Ще я оставя още няколко седмици, но междувременно ще търся варианти да ти я взема Sad
Вкъщи чистих три дни нон стоп, за да мога да махна максимално количество косми. Но трябва и малко време да мине.

А изключихте ли вероятността да идва от нещо друго вкъщи този проблем? Например някое саксийно растение? Почистващ препарат?
Със сигурност ви е много мъчно за котето, а и на него за вас. Обаче според мен сте постъпили правилно - още няколко седмици изолация ще покажат дали проблемът е свързан с котето. И както и някой друг писа по-горе, когато установите, че със сигурност бебчо диша вече добре, пробвайте за няколко дни да върнете котето, а може и постепенно - първо за няколко часа, после за ден, за два  и т.н., ако е възможно, за да не стане рязко връщането на евентуалния алерген в средата на бебето.

Аз да се оплача от Елза. Ама тя щерката е виновна. Както  ида е. Започвам да разказвам. Детето тези дни изрови от играчките едни малки дървени кубчета и пада голяма игра с тях. Опитва се да приобщи към играта и Елза и постоянно й ги навира под муцунката и я приканва да играе с тях. Елза обаче изобщо не ги отразява и вчера цял ден едно кубче стоя на любимото й местообитание с цел да я привлече, но тя не го и поглеждаше. До тази сутрин в 4,30 ч. Е няма такова тропане  ви казвам. Заиграла се с кубчето, търкаля го по теракота, даже го мята с лапички във въздуха  и то пада с трясък на пода, опитва се да го пъхне под затворената врата на детската стая, но тъпото кубче не иска да се провре отдолу ( изненада) и тя му се нерви и започва още по-бясно да опитва да  го напъха. А виновницата за този сутрешен тормоз - дъщеря ми - си спеше блажено зад потърпевшата врата и дори и не чу цялата тази дандания. Събуди се чак в 7.30 ч за детска градина, росна като краставичка докато аз безуспешно се опитвах да се разсъня с двойна доза кафе. Елза естествено вече спеше на дивана в хола.

# 592
  • София
Ъпдейт на новините около Пум/Пуми. Сутринта дойде котаракът ми за закуска, с него дойде и котето. Първо се помотаха отвън пред прозореца, това дяволче така му се умилкваше и мажеше, усукваше се около него точно като стриптийзьорка на пилон. Няма никакви шансове да е Пум... Едно мъжко коте няма никакви шансове да се доближи до Бръмбото. Той е твърдо хетеро, хаха hahaha hahaha Joy А виж, с Лолитката взаимно се правят, че не се забелязват. Добрата новина е, че се очерта как ще се справим с кастрацията. В съседната до нас къща е клиника ''Добро хрумване''. Говорих с Мила Бобадова, собственик на клиниката заедно с мъжа й. Каза, че е малко рано на 4 месеца кастрация, но не е невъзможно. Така че синът ми ще занесе котето в клиниката, те ще го кастрират, ще остане при тях докато се съвземе от упойката, и на другия ден той ще го прибере. Слагат резорбируеми конци, шевът е интрадермален, така че няма да има опасност котето само да си отвори операцията. Така че намерих изход, макар че никак не ми се иска да е сама след операция, нооо иначе просто не е възможно да стане. Моите котки се хранят докато сами спрат да ядат, така че много бързо порастват, и факт е, че Лолитката ми беше тръгнала да се разгонва на навършени 4 месеца, именно заради обилната храна. При кастрацията беше 3,5 кг. Повечето улични котки като възрастни не надвишават 3 кг. Не ми се мисли, ако се завърна и намеря 4-5-6 котенца в къщи... А аз не бих могла да ги дам за осиновяване, просто няма как да се случи, обикна ли ги веднъж (което ще се случи още щом ги видя), няма как да ги дам.

# 593
  • UK
И ние сме много мързеливи напоследък ...

Скрит текст:

# 594
  • София
AniHr, честита една година заедно! 
Taka си представям идеалния Кот, да се  вози в колата и гледа през предното стъкло. Heart Eyes

Ksenya,
очевидно се е разгонила. Избирай клиника и стискам палци.  Hug

possessed, много са сладки. Heart Eyes Аз се чудя защо моя ми напада предмишницата, а той ме мислел за котка. hahaha

pandachina, мързел тези дни казваш..., през другите на фитнес ли ходи? hahaha   Hug
Дочетох... за фитнеса в 4.30 сутринта. Точно навреме. Wink У-Ж-А-С!

4etirilinka, честито попълнение на домочадието! bouquet
Аз храня известна надежда да е Пум, макар че...едва ли.
Дано всичко мине както си го измислила. Praynig Hug
Дава ли вече да го гушкаш или само с мачароци от малко мисли да кара? Wink Laughing

# 595
Здравейте, ще отсъствам една седмица,но отсъствието ми съвпада и с това на приятелката, която обикновено храни котачето ми. Бихте ли ми препоръчали автоматична хранилка, на нормална цена?
Много благодаря!

# 596
  • Козлодуй
Здравейте, ще отсъствам една седмица,но отсъствието ми съвпада и с това на приятелката, която обикновено храни котачето ми. Бихте ли ми препоръчали автоматична хранилка, на нормална цена?
Много благодаря!
Моята котка има два диспенсъра за храна и вода като заминем на почивка и ги пълня Simple Smile Нещо подобно представляват - https://m.emag.bg/razpredelitel-azimut-1500-za-hrana-ili-voda-11 … cb28b7_1532446047   не можах да намеря точно същите Simple Smile

https://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/1999/azimut … most-1500-ml.html

# 597
  • София
Пум/Пуми е неописуемо тарикатско коте! Ама няма такъв хитрец, казвам ви! Дебне котарака ми, когато идва да яде. Влиза заедно с него, и той като почне да яде, то се присламчва до него и така започва да се върти, че го избутва от чинията! Него, дето е пръч, побойник и квартален войвода! А той застава отстрани, гледа ме жално и демонстрира унизено достойнство!После си вдига дърмите и отивва настрани да се ближе и да чака, когато Негово малейшество благоволи да му остави храна. Ще кажете, защо не сложа още една чинийка? Ами там е работата, че слагам! Обаче тоя фъстък като види, че Бръмбо отива на друго място да яде, се присламчва веднага и то! Лолита обаче не му дава да припари до чинийката й. Съска, а ако няма ефект - и тупаници раздава. Леле, толкова години съм се страхувала да доведа още едно коте в къщи, защото бях убедена, че ще го убият моите две направо. А това пумче сложи всички ни в джоба си, виртуално казано. Сега остава да се разбере с хазяйското чау-чау,че от това най ме е страх. Моите котки си изработиха режим, щъкат по двора, когато то е прибрано в къщи, но това малкото дали ще разбере за какво става въпрос? Ох, дано... На тоя етап мога само да се моля.
Точно сега го гледам - егати кръглото тумбаче си носи, след като се наяде не, а наплюска колкото му корем държи. Яде повече от Лолита, това е факт. Най-вероятно много е гладувало, дойде тъничко като глист. Обаче няколко дни плюскане на корем, и веднага дадоха резултат. Има прекрасно лъскава черна козинка, като намазана с брилянтин. От мен не се страхува вече, аз слагам чинийката с храна между стъпалата си, докато гъча компа, то си идва и си яде без проблем, и от ръката ми взима даже, но не дава да го пипам изобщо. А, и като се изправя, му изглеждам много страшна, та бяга. Обаче, когато е на перваза на прозореца, дава да го доближа. Котешка му логика. Продължавам да не мога да определя пола му. Е т'ва най-много ме мъчи. Макар че почти няма шансове да е момченце. Мисля си, да не би пък да е дете на Бръмбо, може би това да е причина да го толерира така. Но, доколкото знам, котешките бебета взимат окраската на бащите си, та и това е съмнително. И друго - ще вземе да му мине детството, докато го гепя да го намачкам най-после. А толкова ми се мачкоти котенце! Еххх, к'ъФ кофти късмет имам.

P.S. Ъпдейт: Пумчето си играе с парче месо. След като досажда яко на Бръмбото, след като си изврънка малко тупаници от Лолита, и след като окръгли тумбаче като топка. С деца на баня да идеш...

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 23:29 от detelistna.4etirilinka

# 598
  • София
Вижте какво си имам Blush

Тези котета са на татко Блеки и мама Маци (и преди да сте ме разкостили да кажа, че котетата са съвсем планирани и желани и предварително си имат домчета)

Скрит текст:
Маци е "служебната" котка. Изключително възпитано, търпеливо, тихо и гальовно същество. И е изключителна майчица.

Като се разгони Маци пролетта, колегите решиха, че искат котета (един колега взема 2), да я вземам и да ги събирам с Блеки. Отначало мислех, че се шегуват...
Взех я на Великден за 4 дни. Котетата се родиха на 9 юни и тези дни ни ги показа.
Не мога да удържа колегите да изчакат още поне 4. седмици .

Като видяха снимките мъжа ми каза, че иска черното с белите лапки, а дъщеря ми сивото... не става... и аз си имам коте и тя си има.

# 599
  • София
AnyHr, разкошни мъници! Пу-пу! Heart Exl Да са живи и здрави и те, и родителите им, и стопаните! Simple Smile

Детелистна, така увлекателно разказваш за Пумчето, че вече ми стана любимче! Heart Exl Браво на дребосъчето! Много добре се ориентира в живота, все така успешно да продължава да си отстоява позициите.

Общи условия

Активация на акаунт