Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5 212
Здравейте! Имам въпрос относно здравните осигуровки. Работих 4 месеца, сезонно, в Австрия, имах осигуровки, ходих на лекар там, всичко супер.
С документ Е104 май беше, приравних си ги в НАП, уж всичко наред, но дойдох до момент, в който трябва да ме хоспитализират. Не искат! Излизам им като висяща, разкарваха ме цял ден за едикакъв си документ, че до НАП, че до Здравна каса, нищо. Не можели, не съм била осигурена?!

Излизам "ЛИЦЕТО Е ИЗВЪН СИСТЕМАТА ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ В Р БЪЛГАРИЯ. ПРИЛАГА СЕ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО В СФЕРАТА НА СОЦИАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДРУГА ДЪРЖАВА."

Платила съм си за април, чакам технично да се обнови информацията в тъпата им система.

Какво да правя ми е въпроса? Нали съм била осигурена, нали им представих съответния документ, издадоха ми този, който водят "със зеления печат", какъв е проблема?!

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 12:19 от Merry.

# 1
  • Мнения: 1 187
обърнете се към НАП

# 2
  • Мнения: 5 212
Ха! Голяма смешка! 4 пъти ходихме и 4те пъти ни казваха различни неща, накрая излезе, че просто трябвало да платим за 2 месеца напред и всичко ще е тип-топ. Толкова са долни, една с една от служителките не се застъпват какво знаят и какво казват, не знаят какво правят, изобщо не ти помагат, сякаш целия свят им е виновен. Толкова нерви изхабих, че не е истина.
Как може да отидеш, да питаш за съответния документ, защото е нужна хоспитализация и оная насреща да ти каже "ми аз кво да направя?!"?!

# 3
  • Мнения: 1 187
този текст излиза на всички българи в чужбина. Но формуляр Е 104 се дава, когато имате намерение да прекратите работата в чужбина. Фактът, че сте си го извадили, говори, че тряйно се връщате в БГ.
Вие сте в правото си, не трябва нищо да се плаща. Подайте жалба.

Общи условия

Активация на акаунт