Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юни 2018, 14:23 ч.

Свекърва

  • 3 105
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 16
Добър ден! Имам нужда да споделя и, ако може да получа съвет!Със съпруга ми вече 12г. сме женени,преди 4г. ни се роди прекрасно момче.Моите родители живеят близо до нас, а пък неговите на 300км. Изпитвам добри чувства към свекъра и свекървата, но всичко започна,когато малкия се роди.Съпругът ми има брат,който има дете вече голямо. Като беше малък племенника свекърите доста време прекарваха с него,кога в провинцията,кога в София.
Като се роди моят мъник благоволиха да дойдат,чак на погачата . Повече не са идвали да го видят,ние ходим да го видят,а най ми е болно,че винаги винаги говори за другия внук.Нито за рожденните му дни идват или ако дойдат отсядат в другия син,а при нас прават посещение само навън за 10м. и си тръгват,последния фрапиращ случай мъжа ми трябваше да ремонтира нещо в детската градина,където ходи малкия и те там дойдоха и много бързаха да си тръгнат.А сега ми кажете какво уважение трябва да имам към тези хора.Но не пропускат да набиват на мъжа ми,как да им оставиме детето при тях малко да се порадват.НЕ НИКОГА. Тъй като малкия е заченат инвитро всички ни помагаха със средства за процедурата,един път с малкия бяхме при тях и се опитвах да подметна някои неща на свекървата за малкия/от сорта, че не искам да го глезят,да го носят на ръце/ свекър с цялата си наглост се обърна и ми каза И НИЕ СМЕ ДАВАЛИ ПАРИ ЗА ТОВА ДЕТЕ ей ти казвам причерня ми. По между другото всеки ден се обажда на синовете си по три пъти на ден.

# 1
  • София
  • Мнения: 520
Здравейте,
Според мен най-важното е да не допуснете детето "да се търгува". По какъвто и начин да е заченат, износен, лекуван вие като негови родители сте ОТГОВОРНИ за него и следователно носите пълната власт.
Означава ли, това, че примерно като съм дарила смс за лечението на някого, аз имам право да се разпореждам за медицинските процедури, които трябва да се направят и ако човекът оцелее - имам право да се разпореждам с живота му?
Много е трудно, за повечето хора  да отделят  грижата от контрола. Примерно, на мен много често ми се случва, ако поискам заем от приятел да ме питат за какво ще ги похарча тия пари. Ами аз съм си взела решението да ги поискам, аз нося отговорността да ги връщам. Има ли значение дали ще ги похарча за нездраво удоволствие или за закупуване на памперси, примерно...  Кой от двата варианта, "говори", че съм надежден "заемовръщател"? Благодаря за заема и доверието, обаче спри да ме контролираш. Случвало ли ви се е подобна ситуация и на вас?
Още по-неприятното в случая е, че става дума за дете и с одобряването на всичко, което искат родителите на съпругът ви, на какво го учите? Че парите са най-ценното в живота? Че този който плаща има най-големите права или?
В крайна сметка, вие като родители знаете кое е най-доброто за детето и имате право на вашите изисквания как да бъде отглеждано то, защото вие носите отговорността, независимо каква е историята на неговото зачеване и раждане, да се превърне в смислен човек.
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт