МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

• 76 190
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • Добрич
Пролетта на 2018 год. поръчах от Бг.сервиз казанче и бъркалки за Мулинекс 5000 /1500 г./ . Нямаха в наличност и се наложи се да чакам да внесат. Така, че все оше машините на Мулинекс се поддържат.

Относно диспута за марка и цена: 9 години ползвах Мулинекс, без да е купуван хляб у дома /нито един купен хляб/. Всичко месих на нея, тесто, пици, питки, козунаци  сладки  соленки и пр. Според майстора е "много използвана". Последните години всяка година сменях казанчето,  че от толкова въртене осите му се изтъркваха. Правила съм и ремонти, затова реших, че е време за подмяна. Преди три месеца за 200 лв. взех Горение за 1600 г. и въобще не съжалявам. Пека отново вкусни хлябове, при по-малка себестойнст на машината.

# 451
  • Mostly in my mind
От Била взимам смес за лимецов хляб. Става много хубав.
Един може би малко глупав въпрос. Как разбирате, че бъркалките са за смяна? Имам моята от около 5 години никога нищо не съм сменяла.  Зимата по-чест я ползвам, но със сигурност и не всеки ден.

# 452
  • Добрич
Когато покритието им се изтърка или наруши, са за смяна.
При мен даже се е случвало да се получи луфт между осите и бъркалките. От многото употреба и едните и другите се изтъркаха.Тогава смених и казанчето и бъркалките..

# 453
Здравейте ,
Може ли мнение за хлебопекарна Хлебопекарна MUHLER MBM 1502?

# 454
  • Добрич
Едва ли има машина без избор на степени за изпичане на коричката.

Лично аз не съм правила никога конфитюр в хлебопекарната, защото от всичко, което съм чела и чувала, ми стана ясно, че много лесно се прецакват уплътненията на казанчето. Сладката и конфитюрите си ги правя идеално на готварската печка.

В момента съм с Горение за 1600 г., струваше 200 лв и съм доволна от машината. Само, че не я ползвам с рецептите от нейната книжка. Ползвам си рецептите, с които работих на Мулинекса, повечето са от нета или мои модификации. Този път си спестих разликата с цената на Тефал и не съжалявам.

Относно програмите, от 2009 год. не купувам хляб и от многото програми, които има устройството, ползвам едва 6.

Скрит текст:

Това е машината, но не е купена от тук. Давам този линк, защото в момента е на промоция

Има четири степени на изпичане на коричката и 16 програми, две от които си настройваш сам.

https://www.tehnomix.bg/hlebopekarna-gorenje-bm-1600-wg

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 16:50 от Вела

# 455
Честит 8 март на всички дами от форума Flowers Hibiscus

Искам да попитам дали някой знае кога ще пускат хлебопекарни в Lidl и на каква цена бяха последно. Поздрави.

# 456
  • София
Честит 8 март на всички дами от форума Flowers Hibiscus

Искам да попитам дали някой знае кога ще пускат хлебопекарни в Lidl и на каква цена бяха последно. Поздрави.
Честит празник на дамите!
ivostoyka, миналата година ги пуснаха в средата на март, а после имаше и в октомври, така че в следващите седмици може би ще има, а и Великден идва. Цената е 111 лв.

# 457
  • до най-прекрасния мъж
Обикновено преди Великден пускат, но следете и Акциите Само в събота. Моята я взех от такава преди 2 години. Беше на 25.03, добре си го спомням като дата. От мерак я мъкнах и извън града, та да я пробвам Simple Smile. Купих я на 111 лв, но моята е от малките - до 1250 гр. Бяха пускали и голяма по едно време - до 1500 гр., но не помня цената.

# 458
Благодаря ви, искат ми 58 лв. за казанче и мисля че ще е по добре да се купи нова машинка а и тук ги хвалят.

# 459
  • до най-прекрасния мъж
Силвъркрест са с евтина поддръжка. 20 лв е казанче + 2 бъркалки.

# 460
  • там, където ми харесва
Аз в Лидл не съм виждала, а имам тяхната машина. Трябва да си ги поръчаш ли?

# 461
Да,от сервиз"Бушона".В книжката трябва да има "талон" за поръчка.Може и на място в С-я да се купи,но трябва да се знае модела,номер.

# 462
Днес видях брошура за Кауфланд на неща с 50% отстъпка и има някаква пекарна за 65 лв. Нямам идея дали става за нещо,но споделих,може да е полезно за някой.

# 463
  • до най-прекрасния мъж
Аз в Лидл не съм виждала, а имам тяхната машина. Трябва да си ги поръчаш ли?
Аз пуснах мейл до сервиз Бушона и на следващия ден се обадих по телефона. Пратиха ми ги много бързо. Талон не съм ползвала.

# 464
  • Буркина Фасо
Днес видях брошура за Кауфланд на неща с 50% отстъпка и има някаква пекарна за 65 лв. Нямам идея дали става за нещо,но споделих,може да е полезно за някой.
машината е Crown. съвсем обикновена машина - има си всичко. 3 год. гаранция е добре.
малко слаба на мощност ми се струва (550 W), но производителят вероятно е преценил , че това е
достатъчно за такава малка машина.
за начинаещи е напълно нормална машина. трябва да се внимава при покупката да няма драскотини
по казанчето и бъркалката.

Общи условия

Активация на акаунт