Как да изкараме евтина морска почивка с ограничен бюджет

• 43 287
  • 399
  •   1
Отговори
# 15
  • В градината...
На нас най-големият ни разход са нощувките. Ходим в Шабла, минаваме през Лидл Балчик, купуваме сирене, шунка и др. за закуска, а някакви сурови меса за барбекюто вечер. В Шабла от рибарите си купуваме риба и миди, които си готвим. От нас си носим зеленчуци, когато имаме узрели в градината, а иначе купуваме от местните хора. На обяд хапваме рибена чорба и цаца в капанче.

# 16
.... За гориво, храна и всичко дадох общо 300 лв за седмица. Но ние деца нямаме.

A , ъа да ги заведеш на море тях трябва до тогава да си направил кариера и заплата. Те не се задоволяват със салата и сладолед и @Аз искам обаче@ , @Все нищо не получавам @ са в непрестанна употреба.

# 17
Какво върти латерната
зависи от родителя.

# 18
Какво върти латерната
зависи от родителя.
Ха ха. Родителската плоча се обръща още с първото дете. Преди него всички бъдещи родители така казват. Grinning

# 19
  • Най-красивата страна
Нормално е децата да се хранят 3 пъти на ден.И то с разнообразна храна.Не може да ги държиш гладни.Не може и цяла седмица да се хранят само със салата и сладолед.

# 20
На нас най-големият ни разход са нощувките. Ходим в Шабла, минаваме през Лидл Балчик, купуваме сирене, шунка и др. за закуска, а някакви сурови меса за барбекюто вечер. В Шабла от рибарите си купуваме риба и миди, които си готвим. От нас си носим зеленчуци, когато имаме узрели в градината, а иначе купуваме от местните хора. На обяд хапваме рибена чорба и цаца в капанче.

В Шабла на квартира ли ходите или наемате вила?

.... За гориво, храна и всичко дадох общо 300 лв за седмица. Но ние деца нямаме.

A , ъа да ги заведеш на море тях трябва до тогава да си направил кариера и заплата. Те не се задоволяват със салата и сладолед и @Аз искам обаче@ , @Все нищо не получавам @ са в непрестанна употреба.

Или с цигари. Wink  Sick

Какво върти латерната
зависи от родителя.
Ха ха. Родителската плоча се обръща още с първото дете. Преди него всички бъдещи родители така казват. Grinning

И аз много неща си мислих преди да имам деца, но като заимах, нещата се промениха. Роди си 1-2 деца и после пак ми говори.  Peace

Нали знаеш оная мисъл: "Преди имах поне четири теории как се гледат деца! Сега имам четири деца и нито една теория!"

# 21
Ехх, не се бях замисляла колко и каква храна ядат децата тц тц
Разбрахме, че не можете да контролирате мрънкането на децата си. Сега кажете как почивате с ограничен бюджет.

# 22
С това подсмихване, ще Ви се паднат най- мрънкащите деца- да знаете. Grinning Grinning Grinning
Сори за оф-топика.

# 23
Разбрахме, че не можете да контролирате мрънкането на децата си. Сега кажете как почивате с ограничен бюджет.

Е как, не четеш ли. Същото пазаруване и готвене като вкъщи, само се плащат нощувките.
А може и да не пазаруваш и готвиш, а да ги пратиш да ядат в комшийското бунгало. Wink

# 24
  • София
Изобщо не ни се получава евтината почивка, ама никога ! Flushed
Поне откакто сме с деца.... че като се замисля , откакто съм с този мъж, значи доста години
Мъжа ми е с широки пръсти.... децата вечно искат.....
Представете си, все едно съм с 3 деца на море.... като портмонето с парите е у най - голямото дете  Grinning и то харчи както му скимне.... Е как да стане  Thinking Thinking
Накрая все аз съм лошата и стиснатата.... вдигнала съм ръце ...
затова сме на AI , слагаме гривни и поне не се ядосвам непрекъснато

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 15:48 от Yangdze

# 25
Изпускате един основен начин за спестяване от бюджета, а именно ранните записвания. Колкото и да паднат цените в сезона никога не стават толкова изгодни като ранните записвания. Не правя кампромис нито с хотела нито за мен е почевка да готвя и мия чинии. Задължително условие ми е климатика. Та както казах запазвам хотел на ранни записвания, мога да направя компромис с това да не е в силен сезон и също като повторя хотела няколко поредни години винаги ми правят отстъпка за редовен клиент. Като гледам как дават по 70 лв само за нощувки аз за 110-120 лв на ден общо успяваме да се вместим за двама възрастни и дете на добър хотел с инклузив. Но морето се планира декември. За мен инклузива излиза по-изгодно от храненето навън.

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 15:41 от Val27

# 26
  • Sofia
Представете си, все едно съм с 3 деца на море.... като протмонето с парите е у най - голямото дете  Grinning и то харчи както му скимне.... Е как да стане  Thinking Thinking
Не само на морето. И в къщи е така. И за това съм наложила финансова диктатура. Парите стоят у мен и всички разходи се одобряват. Толкоз. На който не му харесва да си търси странични доходи. Натоварващо е за мен, но няма друг начин. Иначе рискуваме в средата на месеца да останем без пари.

Вал, наистина е по-изгодно ранното записване, но това не значи непременно евтино море. Миналата година на Албена платих 100% през ноември и пак ми излезе 2600 лв за 10 дни. Което е абсолютно безумна цена за това, което предлагат. За това приключихме с Албена.

# 27
  • София
Незнам дали за 120 лева е възможен добър AI, честно, дори на ранни записвания.
Най най ниското на което сме ходили, беше 130 лева на ден, за AI в Слънчака, 2ма с 2 деца ( но едното минаваше още за бебе към 2годинки беше) . И то това беше спонтанно решение, края на юли, Last minute оферта.
Дестинацията компромисна, хотела компромисен. Confused Храната беше прилична обаче.

# 28
Пак зависи какво търсите точно.
Ние няколко години ходим на Албена за 6 дни за 570 лв на AI четиримата, но в хотел с по-малко звезди.
Две години бяхме на Китен пак за същата цена, даже едната година беше по-евтино.

Ранно записване не можем да ползваме, защото на мъжът ми в края на юни му казват кога точно през юли или август ще почива.

# 29
имахме едни съседи, които се чдиха как децата могат да вдигат шум на двора през уикенда в 10 сутринта. Ами получиха близнаци и за 0 време така бързо разбраха всичко, че се преместиха при родителите на единия за да им помагат.

Общи условия

Активация на акаунт