Как да изкараме евтина морска почивка с ограничен бюджет

• 43 287
  • 399
  •   1
Отговори
# 390
Така, че това за мен също не е изгодна почивка от 690лв за двама.
Че то само горивото на нас ни излезе над 150 лв.

# 391
Явно няма смисъл да се споделя в тази тема. Мисля, че не е за и против хотелите на ОИ, а как с малък бюджет да се отиде на морска почивка. И този блок е един от най-предпочитаните хотели по нашето Черноморие  и за ваша инфармация моята почивка в него ми е 840 лв. за двама на ОИ с включени чадър и шезлонги. Без да готвя и да мизерувам по мухлясалите бунгала. Същото излиза дори да съм с дете до 12 г.

# 392
То темата не е и за и против готвенето по време на почивка, но някои на това я обърнаха.

# 393
И все пак най-евтино е, ако човек си готви. Нормалните хора на почивка изяждат толкова, колкото и у дома си. Остават разходите за транспорт, плаж и нощувки. Ако човек иска „да му слугуват”, това си има съответната цена. Ако иска „да му слугуват” и да мине метър, се натриса на имитационни сирена, соеви салами и подобни „вкусотии”.

# 394
E Фаталина, прекаляваш с мухлясалите бунгала.
Защо просто не приемете, че всички почиват по различен начин и когато прочетете нещо, което не е вашето нещо и не ви е полезно просто подминете, а не обяснявайте какъв тъпак е да си готови в мухлясало бунгало.

Хайде да запазим темата, защото е наистина полезна за доста хора.

# 395
Мисля, че идеята на темата беше точно да се избегнат редовно спряганите в други теми ОИ хотели. В търсене на бюджетна почивка, всеки е склонен на различен компромис и всеки е гъвкав в различни критерии. Ние например можем да почиваме на нашето море само през август, когато за цените са най-високи.

# 396
E Фаталина, прекаляваш с мухлясалите бунгала.
Защо просто не приемете, че всички почиват по различен начин и когато прочетете нещо, което не е вашето нещо и не ви е полезно просто подминете, а не обяснявайте какъв тъпак е да си готови в мухлясало бунгало.

Хайде да запазим темата, защото е наистина полезна за доста хора.
Като имате неблагоразумието да наричате блок един от най-предпочитаните хотели по крайбрежието, ще си носите последствията. То от такива бетонни грозилища избягвам нашето море.

# 397
Точно защото цяла година живея в апартамент, няма и в почивката да се "заселя" пак в бетонния затвор.
Не понасям хотели и ОИ храната.
Последните 15-на години, само на бунгало на Арапя.С кухня, оборудвана.Рядко ядем по заведения.С веранда, маса и столове.С климатик, баня, кабелна и WI FI.
Храната основно скара.Мъжа ми има грижата, пече месо, картофи, чушки, тиквички, патладжани, лук...нарязването на една салата е не повече от 2-3 минути.
Предимството:на свобода, на въздух, децата не са затворени в стая, не мрънкат, че искат по разходки.Те денонощно (освен когато спят) са навън, тичат, играят.Спестяваме си и уморителните разходки всяка вечер по "Главната".Не се налага да скучаят по ресторанти, или да им търся забавления, сами си ги осигуряват.Обикновено има доста деца, та все си намираха приятелчета...
Плажа е на "една ръка разстояние", не ползваме кола до там, безплатен е.Свободната зона е половината плаж, нося си чадъри и хавлии.И за децата така бе по-спокойно, не се налага да прескачат шезлонги и да ги навикват чужди хора.МОжеш по цял ден да се размотаваш по бански, ако ти е кеф....
Сега вече, децата са големи и сами ходят по морета.Трета година ще ходим сами с мъжа ми, ами няма такъв кеф...все едно сме си в къща с градината.На отиване минаваме през бургаския Лидл, пазаруваме храната за първите 2-3 дни-месо, яйца, сирена, масло, вода...а от магазин в Царево-зеленчуците и плодовете.
Като свърши първата скара, почваме на прясна риба, в края на август-началото на септември винаги сутрин рано на пристанището в Царево продават уловената през нощта.
Миналата година за 7 нощувки+храна+пътни+глезотии, цялата одисея ни излезе 690 лв, за двамата.
Това лято мислим да сме там от 27.08 до 07.09.

Кои са тези бунгала?

# 398
  • София
Всеки има различна представа за истинска и хубава почивка. Хората са различни. И това е добре. Представете си всички да се тъпчем на едно място. То ние семейно не можем да се разберем къде да идем, какво остава различни хора и то непознати. Мъжа ми умира за морето, мен морето , жегата и плажа с деца ме изморяват , ходя там по- скоро заради тях. Мъжа ми мрази зимата и студа, аз много искам да ида на ски ваканция.... какво да се прави ..... почти бях зарязала ските ( колко съм глупава) до миналата година
Таз зима съм се заканила, че живи или не, отиваме на ски семейно..... децата поотраснаха ....Flushed

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 10:28 от Yangdze

# 399
Скрит текст:
Точно защото цяла година живея в апартамент, няма и в почивката да се "заселя" пак в бетонния затвор.
Не понасям хотели и ОИ храната.
Последните 15-на години, само на бунгало на Арапя.С кухня, оборудвана.Рядко ядем по заведения.С веранда, маса и столове.С климатик, баня, кабелна и WI FI.
Храната основно скара.Мъжа ми има грижата, пече месо, картофи, чушки, тиквички, патладжани, лук...нарязването на една салата е не повече от 2-3 минути.
Предимството:на свобода, на въздух, децата не са затворени в стая, не мрънкат, че искат по разходки.Те денонощно (освен когато спят) са навън, тичат, играят.Спестяваме си и уморителните разходки всяка вечер по "Главната".Не се налага да скучаят по ресторанти, или да им търся забавления, сами си ги осигуряват.Обикновено има доста деца, та все си намираха приятелчета...
Плажа е на "една ръка разстояние", не ползваме кола до там, безплатен е.Свободната зона е половината плаж, нося си чадъри и хавлии.И за децата така бе по-спокойно, не се налага да прескачат шезлонги и да ги навикват чужди хора.МОжеш по цял ден да се размотаваш по бански, ако ти е кеф....
Сега вече, децата са големи и сами ходят по морета.Трета година ще ходим сами с мъжа ми, ами няма такъв кеф...все едно сме си в къща с градината.На отиване минаваме през бургаския Лидл, пазаруваме храната за първите 2-3 дни-месо, яйца, сирена, масло, вода...а от магазин в Царево-зеленчуците и плодовете.
Като свърши първата скара, почваме на прясна риба, в края на август-началото на септември винаги сутрин рано на пристанището в Царево продават уловената през нощта.
Миналата година за 7 нощувки+храна+пътни+глезотии, цялата одисея ни излезе 690 лв, за двамата.
Това лято мислим да сме там от 27.08 до 07.09.

Кои са тези бунгала?
http://www.arapya.com/bungala.html
Били сме на бунгала Юлиан Андонов, Грудови (с обща кухня/барбекю), Добреви, Дукови, бунгала Алекто (те имат отделен сайт).
С изключение на Добреви, които са във високата част, на слънце, но имат климатик, останалите са в старата част на къмпинга, под дърветата.

Общи условия

Активация на акаунт