Базедова болест - тема 7

• 44 981
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Мимозка, освен да се следиш и да чакаш да видиш какво ще избие при теб, друго едва ли има какво да направиш.
Ами то вече нещо е избило при мен ,защото не се чувствам никак добре ,но не мога да намеря проблема и не мога да  стоя да чакам още неща да избиват няма на къде повече
Явно още не е достатъчно.
И какво ще направиш като няма да чакаш?

# 436
Това, което казва, че може да се случи, не е задължително. Аз от 4 минах на 3 таблетки за няколко дни, само защото не бях пуснала хормоните, а първо отидох на доктор. След като ги пуснах, минах на 1 таблетка и на нея си останах. С нея си седяха в норма и не играеха. Вярно, при всеки е индивидуално, но при мен преходите май винаги са били резки и никога плавни.
Когато не реагира бързо жлезата обаче, е нормално да са повече на брой хапчетата.
И да, като се коригира терапията, доста по-бързо спадналия ФТ4 би следвало да се повиши.
Ще се чуе. Наистина, не би следвало за месец, на малко повече хапчета, да се случи нещо кой знае какво. Аз така вдигнах единия път ТСХ  9, после 15, и после близо 30. И после последва рязко намаляване на хапчетата, именно защото бързо и рязко реагирах на лечение.

Мимозка, започнало или не, нещо си там, нищо не могат да ти изпишат за него с тези стойности.
Преди да ми се отключи заболяването, може би две години боледувах от какво ли не и ходех на какъв ли не доктор. Но докато хормоните са добре, колкото и добър доктор да намериш, няма какво да ти изпише, дори да вижда, че жлезата не е ок и нещо е започнало. Казахме ти го и преди мисля. Ама леко паднал ли е някой хормон, ама леко повишен ли е - все в норма са, затова са дадени тия норми. Като се разбутат хормоните, ако изобщо се случи, тогава се изписва терапия. През другото време, общо взето се луташ насам-натам по доктори.

# 437
Ми как какво ще търся къде е проблема аз не съм сигурна дали е жлезата ,не мога да стоя така да не се чувствам никак добре,защо вече са зле много нещата ,аз от леглото почти не мога да стана все лежа ,не мога норнални дейности да свърша на детето да обърна внимание пак да не говорим,че работа няма как да започна .Незнам просто къде   да търся проблема вече,мислех,че е жлезата,но явно не е

# 438
Зле звучи, аз така се чувствах в началото, но тсх-то ми беше доста по ниско от твоето 0, 01.

# 439
Незнам вече незнам къде да търся проблем ,но не се издържа вече

# 440
  • някъде там
Здравейте, трудно ми е да изчета всички публикувани теми, до сега следя темата Операция на щитовидна жлеза и на кратко ще споделя моя проблем :
От 2013г. провеждам консултации при проф.Пандев по повод увеличена видимо ЩЖ. Не ми е назначавал медикаменти, а само периодично наблюдение. Тази година през май минах на сцинтиграфия -"единичен нодул със смесен кистично-солиден строеж, с характеристика на функционално активен аденом на тиреоидеята", след което направих склеротерапия и ТАБ : "наличие на групи клетъчни комплекси, с характер на тиреоцити без данни за атипизъм и дисплазия - категория II по BETHESDA SYSTEM - Consistent with a benign follicular nodule (includes adenomatoid nodule, colloid nodule). Контролно TSH след 2м. беше : 0.02 ulU/ml реф.ст. 0,27-4,20 /както и преди склеротепията/, fT3 5.77 pmol/l реф. ст. 3,1-6,8; fT4 16.19 pmol/l  реф.ст. 12-22; anti-TPO /MAT/ 11.01 IU/ml  реф.с.т 0- 34.0 и anti-Tg /TAT/ 13.79 IU/ml реф.ст. 0- 115. При разговор с проф. и обсъждане на планиране на бременостт, той ми каза че трябва да е 0,4-2,5. Диагнозата ми е : Струма нодоза 2 еутироудес.
Притеснена съм от това, че няма промяна в резултатите след склеротерапия, тъй като се надявах силно това да повлияе положително и да започнем опити с бебеправенето. Много се надявам да имам второ дете, а и годините ми вече са 38, което силно намалява шансовете ми.....
Ако има някои с подобен проблем моля да сподели....

# 441
Зле звучи, аз така се чувствах в началото, но тсх-то ми беше доста по ниско от твоето 0, 01.

Защо не си пуснете и други хормони. Да няма умора на надбъбречните жлези -там хормона е АКТХ, вижте пролактина как Ви е, кръвна захар, инсулин, щитовидните за тях е ясно. Пуснете си ПКК със СУЕ, чернодробни ензими, пикочна киселина, Витамин D, B 12, желязо. За това състояние, което описвате има причина...

# 442

Защо не си пуснете и други хормони. Да няма умора на надбъбречните жлези -там хормона е АКТХ, вижте пролактина как Ви е, кръвна захар, инсулин, щитовидните за тях е ясно. Пуснете си ПКК със СУЕ, чернодробни ензими, пикочна киселина, Витамин D, B 12, желязо. За това състояние, което описвате има причина...

За мен ли говорите?

# 443

За мен ли говорите?
Да, за Вас.

# 444

За мен ли говорите?
Да, за Вас.

И аз това казвам,че има причина в друга група ме упрекват,че всичко било на психична основа .Пролактин изследвах,пкк имам суе,чернодробните също,глюкоза ,вит д,вит.б12,желязо,урина също

# 445

За мен ли говорите?
Да, за Вас.

И аз това казвам,че има причина в друга група ме упрекват,че всичко било на психична основа .Пролактин изследвах,пкк имам суе,чернодробните също,глюкоза ,вит д,вит.б12,желязо,урина също
Вижте надбъбречните жлези-хормона как е?. Моя близка не можеше да става от леглото, спадна доста килограми, оказа се, че надбъбречните жлези не работят. Имате ли други сиптоми?

# 446

За мен ли говорите?
Да, за Вас.

Вижте надбъбречните жлези-хормона как е?. Моя близка не можеше да става от леглото, спадна доста килограми, оказа се, че надбъбречните жлези не работят. Имате ли други сиптоми?
Да много симптоми имам.Сърцебиене доста силно,мотаене,често главоболие,отмаляло ми е ,студени крайници,редуване на топли и студени вълни,гадене,запек ,отслабнах ,бледа съм със сенки под очите,косопад ,акне .Как да разбера как да разбера за надбъбречните жлези?Чрез вземане на кръв ли или се прави ехография ?Тя как се е оправила?

# 447

За мен ли говорите?
Да, за Вас.

Да много симптоми имам.Сърцебиене доста силно,мотаене,често главоболие,отмаляло ми е ,студени крайници,редуване на топли и студени вълни,гадене,запек ,отслабнах ,бледа съм със сенки под очите,косопад ,акне .Как да разбера как да разбера за надбъбречните жлези?Чрез вземане на кръв ли или се прави ехография ?Тя как се е оправила?
Писах Ви на лични?

# 448
Мимозката, ти беше пускала в Рамус нали, аз имам кофти опит с тях. Ако имаш възможност, пусни едно тсх в някоя друга читава лаборатория, за всеки случай.

# 449
Мимозката, ти беше пускала в Рамус нали, аз имам кофти опит с тях. Ако имаш възможност, пусни едно тсх в някоя друга читава лаборатория, за всеки случай.
Да в Рамус са всичките.Добре ще пусна другаде.Какво е станало при теб

Общи условия

Активация на акаунт