Базедова болест - тема 7

• 44 941
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Да,може да ми дадете темата,още не съм решила коя диета ще ми е по лесно да спазвам.

# 541
# 542
Да,може да ми дадете темата,още не съм решила коя диета ще ми е по лесно да спазвам.

Eто теми с НВ-ВМХ. В темата има много рецепти за това хранене. Като бях с Базедова болест, бях много,  слаба, след оперцията качих килограми и от там КЗ и инсулин високи.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1070580;topicrefid=4

# 543
Аз имам предвид групата за Аип във Фейсбук, ето я:
https://m.facebook.com/groups/920204154714959?ref=bookmarks

Eто теми с НВ-ВМХ. В темата има много рецепти за това хранене. Като бях с Базедова болест, бях много,  слаба, след оперцията качих килограми и от там КЗ и инсулин високи.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1070580;topicrefid=4
Тази тема не е за нввмх, макар и да има някои съфорумки, които да са на този режим.

# 544
  • София
Хелоууу, сладурки
При мен положението след прегледа. Продължавам на 3 таблетки Метизол, но включвам лтироксин 50 сутрин.
Проблемът е, че трябва да свалям trak, който май се е покачил нещо. Беше 3, сега е 4:о
Потенето не е от това, чудна работа.
Общо взето ми обясни докторката, че съм съвсем в началото (2 м.) и не може да очаквам чудеса. Да знам, че най-изписваното лечение е 4 метизола и 75 мг елтироксин и да не му мисля, а да си го пия. Каза, че жлезата подава и tsh го показва и единствено изненадващ е трак, който ми играе номера.
Та така, back on 3 хапчета (аз си признах, че съм правила експерименти с 2, тя каза нищо страшно, но 3 са нужни да блокирам жлезата).

# 545
По принцип в началото ТРАК би следвало да започне да спада по-бързо, после вече по-бавно. Даже не съм го изследвала аз в началото и изобщо не е бил водещ фактор. Водещи са били хормоните. ТРАК докато спадне ще минат година и половина-две. Пуска се само при поставяне на диагноза и след това към края на лечението, за преценка дали да се спира. Даже ме учудва, че си го изследвала пак.
Ами, ще се проследяваш. Тироксина ще потисне малко ТСХ-то и ще се "чуе какво ще се случи".
На такава доза комбинация не съм срещала, но все пак си в началото и рязко реагира на лечението, та като се проследиш ще си проличи.

# 546
  • София
Докторката искаше да го пусна. Каза, че това ще определи основната ми доза. Учуди се много как при толкова бързо реагирала жлеза не само не е намалял, но и се е качил Трак. Заради него оставам на 3 табетки.

# 547
Миии, на мен ми включиха тироксин при тсх към 3. По висока стойност не съм имала никога.
Щом така е преценила докторката...
Но все пак малко странно защо не ти е намалила тирозола...
Нищо де, то ще си покаже.
И да ви се оплача, такова вирусно чудо ме е гепнало, че не мога и да си изръмжа името, страшна работа...Не мога да си преброя хаповете на шкафчето 😲

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 11:18 от Lemy

# 548
Здравейте и от мен ще бъда кратък,че бързам. От близо 1-седмица както и преди описах все ми е студено. Направо си ме тресе.  Най-общо казано. На моменти се чувствам се добре тоест всичко ми е ок. След това пак. ;Вкъщи имам болен член на семейството;. От началото на септември е болен.  Минавам му и после пак го повтори. За мен какво да кажа ходих до личния пуснах кръвна картина и утайка всичко е в норми. Личния лекар каза,че се касае за почти нещо вирусно. Говорих с ендото вчера каза ми,че е може да е от тирозола тоест той потискал имунитета и ми е било време да го спирам. Или да мина да половин тирозол за 2-седмици. Много вируси разбрах,че има. Доскоро бях на курсове а,там ставаше страшно течение отделно,че имаше някой болен.. Температурата вчера я мерих 37 беше. Онзи ден пих витамин Д 4-капки стана ми по-добре за кратко иначе го пия 2- капки на ден. Да допълня личния лекар ми каза,че може и имунитета просто да ми се е сринал. Препоръча ми да пия  Инфлуцид тоест да си го продължа. Какво да кажа това е ситуацията при мен малко в повече ми дойде ,но и това ще мине. Искам да попитам при вас такива неща да сте наблюдавали като при мен ? Ще се радвам да получа някой отговор. Поздрави!

# 549
Миии, на мен ми включиха тироксин при тсх към 3. По висока стойност не съм имала никога.
Щом така е преценила докторката...
Но все пак малко странно защо не ти е намалила тирозола...
Нищо де, то ще си покаже.
Ако случайно по някое време решиш да потърсиш и друго мнение - аз ходя при Шинков .. мисля, че е адекватен.
И да ви се оплача, такова вирусно чудо ме е гепнало, че не мога и да си изръмжа името, страшна работа...Не мога да си преброя хаповете на шкафчето 😲
Леми, вируса е гаден. Преди една седмица го карах. Все едно имах таралеж на гърлото, преглъщането беше ужасно-дращене. Изписаха ми антибиотик и една торба хапове.
Ангелов, трябва нещо да пиеш за имунната система. Толксова често боледуване не е приятно.
Взимай витамин Ц, имунобор, сгряващ чай, мед и лимон.

# 550
Савич, направо все едно са ми склещили гърлото в менгеме, никога не ме е боляло така, и никакви смучещи неща не помагат. И на мен направо ми набухаха антибиотик, антибиотични капки за нос и др чудеса.

# 551
Савич, направо все едно са ми склещили гърлото в менгеме, никога не ме е боляло така, и никакви смучещи неща не помагат. И на мен направо ми набухаха антибиотик, антибиотични капки за нос и др чудеса.

Леми, съжалявам мила, че така се чувстваш. Облекчаваше ми гърлото спрея на Стрепсилс  и накрая се принудих и се мазах с онова гадното зеленото Гранофурин, още от дете го мразя, но ме пооблекчи. Не можех да говоря. Правих гаргари със сода, отделно инхалации. Ще мине, но трябва време.

# 552
И аз да се наредя на опашката с раздразнено гърло, болки в ушите, упорит синузит и това от три седмици. Ту се възпалява гърлото, ту минава. Днес отново съм с възпалени гърло и уши, и запушен нос. Вече ми втръсна:angry:. Пила съм само парацетамол, геломиртол, прополис, вит. С, Д, както и инхалации с Кармолис.  В ремисия съм. Забелязала съм, че ако синузита ме копне в ранната есен, влачи ме чак до лятото....Ама това с гърлото вече ми прелива чашата:frowning1:....

# 553
Аз съм с вирусен ларингит. Като се събудих една сутрин без глас, първо му дръпнах един рев от ужас, и после заприпках по лекари..

# 554
То тоя мой синузит си е придружен и с ларингит и фарингит и всякакъв друг -ит и като за капак и алергичен бронхит. Говоря продрано, чувам като с памук в ушите, смъркам, а бе смотана работа. И аз ходих по доктори,  даже един от тях ми беше много близък /светла му памет/, предписваше ми капки по рецепта, гаргари по рецепта, торбички с морска сол по челото, загряващи тампони в ушите. Всяко нещо дето са ми казали съм го направила.
За около 10 години бях забравила за синузита  с едни капки на форевър ливинг, но явно свикнах и преди 3-4 години наново ме завъртя синузитната вихрушка. Последния доктор каза, че имам изкривена носна преграда и за това не мога да се оправя напълно. Предложи ми оперативно решение, но не съм много привърженик на тия работи, та се чудя още..
Да не ви занимавам с тия мои патила, ама след като се сдобих с Базед, трябва да го реша тоя проблем, защото това си е възпаление и вреди на жлезата. В тоя ред на мисли, ако някой има някакъв изпробван лек за синузит да каже, че не ми се ляга под ножа.

Общи условия

Активация на акаунт