Базедова болест - тема 7

• 44 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Не знам за синузит, но, и на мен преди няколко години едно унг ми каза, че имам изкривена носна преграда, та наскоро по друг повод, ходих при друг унг във ВМА, и човека каза, че няма такова нещо...ха сега де....
Иначе прегледа беше на ниво, човека гледа с разни уредчета, камерки, даже ми показа гласните ми връзки на монитора. Беше интересно, представях си ги по друг начин.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 15:20 от Lemy

# 556
При мен е сигурно изкривяването, при мазане вътре в носната кухина се усеща, пък и при вглеждане  визуално си личи.

# 557
Абе, все пак, ако решиш да се оперираш, вземи и още някое мнение.

# 558
Това ще е крайна мярка. Мисли за операция ми идват като го закъсам със синузита. По принцип много-много не се доверявам на лекарите, но и лекарката, която първоначално ми диагностицира проблемите с жлезата и тя така ми каза: " Те, разбирай ушолозите, ще ти кажат, че си за операция, ама ти ако не дойде ножа до кокала не
се съгласявай."
Единствено ако ми пречи на жлезата бих се прежалила, защото непрекъснато възпаление в синусите май не е много хубаво. Тъкмо се е кротнала пущината..

# 559
Ушолозите ..Grinning
Това ми звучи познато, неврохирурзите казват - операция, невролозите - само в краен случай Simple Smile))

# 560
...бях забравила за синузита  с едни капки на форевър ливинг, но явно свикнах ...
Извинявай за спама но може ли да кажеш кои са капките, че положението и при мен е страшно!

# 561
Всички май имаме УНГ хронични проблеми. Не е случайно това, че жлезата ни боледува.
Аз с ушна инфекция, която ту затихва, ту се обостря. С многократни лечения. В отбора с изкривена носна преграда. Не давам да ми се докосва носът. Буквално си изпищявам от болка. От малка съм така.
Хроничен фарингит, хроничен ринит. Последния път като бях на УНГ (август), излязох с една хубава двойна рецепта. Все същата. Затихне за малко... и след месец, два, хайде пак.

# 562
NOVA NADEJDA, става въпрос за активатора на форевър ливинг - алое, преди голямата разфасовка я продаваха на по-малки за около 7 лв. бройката, а сега, уж подобрен продукта, но го продават само в голяма - има, няма 36 лв. бройката. Голям ефект видях от тоя активатор - може да се слага освен в носа, а и в очите и ушите, както и да се влага в кремовете за лице, в лосиони и в каквото друго ти дойде на ум. За цели 10 години бях забравила какво е синузит, но явно привикнах и вече не ми действа. Продължавам да си го ползвам за очите, защото по цял ден съм пред компютъра, такава ми е работата от 20 години.
Извинявам се за спама.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 09:36 от Djerilinda

# 563
Относно синуси и гърло, все си имам стичане в гърлото от носа. Промивки с физиологичен р-р от аптеката. За синузита помагат и нагревки във физиотерапия.
В един чорап слагам заграта морска сол да се търпи и слагам на челото. Инхалация с лайка и сода.
Бях чела за див настърган кестен, но не съм го пробвала. Било доста гадно-специално за синузит. Може да се намери инфо в интернет.
Явно като се разбута щитовидната жлеза и провокира където ти е слабото място.

# 564
Или тези разбутани неща, са предпоставка за разбутване на жлезата  Thinking
на мен като малка са ми извадили здрави сливиците, тъй като тогава е била модерна тази превенция, и оттогава съм все с фарингити ..

# 565
По-вероятно е така, първо са продължителните и упорити възпаления, които създават предпоставка за проблеми с жлезата  и в някой момент, наречен отключващ.....хайде, че се невидя, Базед.  Smiley

# 566
По-вероятно е така, първо са продължителните и упорити възпаления, които създават предпоставка за проблеми с жлезата  и в някой момент, наречен отключващ.....хайде, че се невидя, Базед.  Smiley
Точно така. Първо боледуване и все на гърло / фарингити, ларингити, възпаления/. Преди Базеда-пак страдах доста от гърло, с махнахнати сливици.  От там явно щитовидната страда / масово стана това с щитовидната жлеза да боледува/ и ето ти активен Базед.

# 567
Здравейте, говорих с ендото за спирането на тирозола. От утре първо спирам тироксина както ме посъветва ендото. След 2-седмици - от 20 декември минавам на половинка тирозол до 3 януари. И от 3 януари спирам тирозола изцяло.  Бетаблокера остава него няма да го спирам. И февруари изследвания пълни  това е схемата която ми предложи лекаря. Не ми се иска да чакам цял месец за пълните изследвания които трябва да направя.Възможно ли е малко по-рано да се направят а,не да чакам цял месец. Всеки различно реагира на спирането. Ендото ми каза и за бетаблокера ,че е хубаво да мина и на кардиолог и от там щяло да се решава дали да го спирам или да намаля дозата. Според личния лекар било хубаво да не го спирам.. Това е от мен Поздрави!

# 568
Първа контрола след спиране на тиреостатк се прави след 3 месеца.
Това че докторът ти я иска след месец, смятам е достатъчно рано, за да види накъде вървят нещата.  На жлезата и трябва време първо да свикне без хапчетата и после да се види накъде ще потръгнат нещата. Дали ще си остане "кротка", или пак ще се активира имунната система да я атакува.

# 569
Аз бетаблокера го спрях 3 месеца след започването му, и си бях добре после. Всъщност то не беше точно бетаблокер, а Корлентор, но пак за пулса.
Бих говорила с ендото и с кардиолог за това.

Общи условия

Активация на акаунт