Базедова болест - тема 7

• 44 935
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Как сте, мили мои?Simple Smile
Отдавна не е писано.

Аз засега с 3 метозола и 50-ка лтироксин я карам. Забелязвам, че много дълго спя и мога и още да спя, това ми е нещо сравнително ново, аз никога не съм била поспалана:)
Започнах да ходя на терапевтична йога и вече съм била 4 пъти, много добре ми се отразява.

# 571
Аз бях така в началото, спях по 12 часа и можех и още. После пък дойде безсънието, заспивах с мъка и валериан в 12 през ноща, и се будех в 5  Rolling Eyes

# 572
Спи ти се вероятно, защото си в хипо.

# 573
  • София
Леми, кога имаш предвид започна безсънието?
Аз в хипер не можех да спя. Мери е права, сигурно от хипото съм заспала вечно и със запек Frowning то и хипо е баси гадното било!

# 574
Не помня точно, но бях вече започнала личението. А спях в началото, преди да ме диагностицират и малко след това, пък си бях в як хипер.

# 575

Здравейте и от мен. Днес ходих до аптеката за да си взема нова опаковка Тирозол. Обаче попаднах на следното нещо. Опаковката беше доста по-различна от тази която използвам все още. По-малка и т.н..
Съставките са същите гледах абсолютно всичко кутията все още не съм я отворил тъй,като се чудя какво да правя.
Та една  едно снимка с числото 1-съм отбелязал кутията която пия в момента.  
С числото 2-две съм отбелязал новата опаковка от днес. Искам да попитам вие има ли сте такъв случай като моя?

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 19:19 от Angelov255

# 576
Просто са променили опаковката.
Лекарството си е едно и също.
Цената иначе как е, има ли промяна?

Преди години като купувахме тирозола беше в опаковка по 20 таблетки. После изчезна от пазара и пуснаха опаковките само с 50 таблетки. Сега просто са променили опаковката, но дано не са променили и цената, че имат такива практики. Само заради сменена опаковка да вдигнат цената.

# 577
  • София
Здравейте,
Днес пуснах изследвания тсх е 5,3, а фт4 е 15. Спада тсх-то.
Направи ми впечатление, че холестерола ми се е качил на 5,92 (норма до 5,20). За пръв път ми се случва, винаги ми е бил в норми. Дали е свързано с хипото или с лечението като цяло, някой знае ли?
Защото аз се храня по същия начин както винаги Hushed

# 578
По принцип при хипо се повишава, а при хипер (уж) се понижава. Не е задължително при всички, но го пише това, че може да се повиши при хипофункция, а при хипер да е по-нисък. При първото се забавя метаболизмът, при второто се забързва.
Но като се нормализират хормоните трайно, т.е. поне 3-4 месеца да са в норма на ниска доза хапчета, може пак да провериш холестерола.

# 579
  • София
Мери, благодаря ти, ти си направо енциклопедия 🤗

# 580
Просто са променили опаковката.
Лекарството си е едно и също.
Цената иначе как е, има ли промяна?

Преди години като купувахме тирозола беше в опаковка по 20 таблетки. После изчезна от пазара и пуснаха опаковките само с 50 таблетки. Сега просто са променили опаковката, но дано не са променили и цената, че имат такива практики. Само заради сменена опаковка да вдигнат цената.
Цената е с 1-един лев надолу поне от тази аптека от където го купих.  Иначе още не съм го започнал. Имам малко хапове от стария Тирозол. Имам още време да мисля.

# 581
Няма какво да го мислиш.
Едно и също е.

# 582
Ангелов, да не си взел новото от Марешки?

# 583
  • София
Здравейте, при мен се разбута стомаха. Боли ме леко високо горе, над пъпа, имах онзи ден и парене дори като пия вода. Ходих при личната, тя ми изписа Фамотидин. Сега е по-добре, но все още след хранене имам оригване и дискомфорт. Тя казва, че има такъв вирус сега, но аз не съм убедена, че не е от лечението.
Напоследък съм подтисната, имам съмнения дали съм лекувана правилно. Беше ли нужно да изпитам какво е и хипофункция и да ми се вдига толкова tsh медикаментозно.
На 19-ти съм на доктор и всичко ще попитам.

При високите дози на метизол имали ли сте запек?
Тези нови стомашни гастритно подобни оплаквания ми се появиха преди 3 дни. Много е гадно, защото и без това внимавам какво ям, а пък сега съвсем.
Вече съм 3-ти месец на лечение и ми омръзна все нещо да не ми е ок.
Спи ми се, уморена съм, около цикъл е много гадно с какви ли не симптоми, цикъла е обилен, корема ми се скапа, сега и холестерола се повиши.
Спомняте ли си как е било при вас?

# 584
Здравейте, при мен се разбута стомаха. Боли ме леко високо горе, над пъпа, имах онзи ден и парене дори като пия вода. Ходих при личната, тя ми изписа Фамотидин. Сега е по-добре, но все още след хранене имам оригване и дискомфорт. Тя казва, че има такъв вирус сега, но аз не съм убедена, че не е от лечението.
Напоследък съм подтисната, имам съмнения дали съм лекувана правилно. Беше ли нужно да изпитам какво е и хипофункция и да ми се вдига толкова tsh медикаментозно.
На 19-ти съм на доктор и всичко ще попитам.

При високите дози на метизол имали ли сте запек?
Тези нови стомашни гастритно подобни оплаквания ми се появиха преди 3 дни. Много е гадно, защото и без това внимавам какво ям, а пък сега съвсем.
Вече съм 3-ти месец на лечение и ми омръзна все нещо да не ми е ок.
Спи ми се, уморена съм, около цикъл е много гадно с какви ли не симптоми, цикъла е обилен, корема ми се скапа, сега и холестерола се повиши.
Спомняте ли си как е било при вас?

Аурорка, докато бях с активна жлеза, ми беше доста разхлабен стомаха, но като включих Метизола и по 6 таблетки дневно се нормализираха нещата. Можеш да включих и малко пробиотик за нормализиране на чревната флора, фибри... Аз също имах проблеми със стомаха, често уригване и тогава гастроенетеролога ми изписа Нексиум от 40 от рода на Омепразола. Когато човек вкарва лекарства е нормално да се разбута стомаха. Холестерола е висок от щитовидната, така ми каза ендото и за него пък ми изписа да пия Профихол. Тогава ми каза да включа и Омега 3. Доста неща пиех заедно с Метизола.
Все нещо липсва на организма и са необходими добавки към храната.

Общи условия

Активация на акаунт